התייעצות קטנה :)

FruitNinga

New member
התייעצות קטנה :)

היי, אני בת 23 והתחלתי לצאת לפני כחודשיים עם בחור ממש נחמד. מאוד טוב לי איתו וכיף לנו יחד. אבל כמו שאומרים "בכל דבר טוב יש גם דבר רע". (בואו נקרא לבחור שאני יוצאת איתו X)
הרי בדייט ראשון, התפקיד של הגבר וגם של האישה זה להרשים אחד את השנייה. לכן, אני לא מבינה את ההתנהגות של X. זה הרי ידוע שהרבה בחורות מצפות מבן הזוג שיזמין אותן לארוחות וישלם עליהן. X לא שילם בדייט הראשון. ובדייט השני. ובדייט השלישי וכן הלאה.
בהתחלה חשבתי שאולי יש לו בעיות כלכליות בבית מכיוון שהוא גר עם אמא שלו (שאינה עובדת) ואולי הוא עוזר בהוצאות הכספיות בבית. אך כשראיתי שהוא הולך הרבה לקניון, חשבתי לעצמי: אם יש לו בעיות כלכליות אז למה הוא מבזבז כסף על בגדים. הרי כשגבר נמצא עם בחורה הוא צריך להשקיע בה, ואני מרגישה שאני לא חשובה לו . יש לציין שאין לו רכב, אבל זה לא מה שיגרום לי לרצות להיפרד ממנו.
חשוב לי לציין- אני בן אדם מאוד ליברלי ולא קמצן. אני גם לא בן אדם שטחי ששם לב רק לנושאים כמו כסף. עם זאת, אני חושבת שמתוך כבוד הגבר צריך להזמין את האישה ולשלם עליה לפחות בדייטים הראשונים- וזה דבר ש-X לא עשה ולא עושה. ובקצב הזה גם לא יעשה.

אני יודעת שיהיה לי מאוד קשה לסיים את זה כי כבר נקשרתי אליו. עם זאת, עדיף לחתוך את זה עכשיו מאשר מאוחר יותר- כשניקשר יותר אחד לשנייה.
אני ממש בהתלבטות.. אשמח לייעוץ.
תודה ושבוע נפלא!

Chikkko

New member
בטח לא קמצנית... בטח..

את מעוניינת לנתח דווקא את התנהגותו של בן זוגך, למדוד אותו לחלק לו ציונים.
כשבן זוגך הולך לעבוד, הוא משתכר בדיוק כמוך. אז הוא חייב להרשים אותך בכוח כלכלי שאין לו...
אם הבחור נחמד אלייך וכיף לך אתו, אז תצאי אתו ותשלמי על עצמך.
אמרת שאת לא קמצנית, אז תוכיחי, תשלמי על האוכל שלו, במקום שהוא ישלם על עצמו. אבל זה לא יקרה בחיים...

אם לא נראה לך, תמשיכי הלאה.

ThumbeIina

New member
את מחפשת בן זוג או ספונסר?

תנסי לצאת מהתפיסה הזאת, זה היה מתאים לפעם כשהנשים היו עקרות בית וטיפלו בבית ובילדים, כיום כשגם נשים מרוויחות כסף בדיוק כמו גברים אין סיבה שהגבר יממן את הבחורה,
באותה מידה כמו שבעתיד בוודאי לא תרצי שכל מטלות הבית והטיפול בילדים יפלו עליך למרות ששניכם עובדים אותן שעות.
תאמיני לי בשבילנו זה עדיף כי השיוויון כלפינו נמשך כל החיים, לגברים זה רק הדייטים הראשונים.

מ140672

New member
אני דווקא מסכימה אתך חלקית

גם אני חושבת שמטעמי גנטלמניות,לפחות בפגישה הראשונה הייתי מצפה מהבחור להציע לשלם.יש לציין שלא הייתי מסכימה,או במידה והייתי חושבת שעוד נרצה להפגש,הייתי מסכימה ומציינת "פעם הבאה אני מזמינה"..לי היה חשוב יותר הנכונות שלו להזמין מאשר שישלם בפועל..

ThumbeIina

New member
יש בזה משהו

אני גם לא מעוניינת שישלמו עלי אבל זה יכול להראות רצון טוב, בסופו של דבר זה לא משנה לי אם יציעו לשלם עלי או לא.
אבל מפה ועד לפסול מישהו שאני מחבבת ויש לי חיבור איתו רק כי הוא לא הציע לשלם עוד הדרך ארוכה מבחינתי.

לדעתי יש פה ממש התייפייפות

אוקיי... אני יכולה להגיד לכם שאני הכי לא מחפשת ספונסר וגם כותבת ההודעה לא ואני חושבת שאין סיבה במהלך הקשר רק הגבר ישלם אבל כן חושבת שבדייטים הראשונים הוא צריך לשלם, אני בתור בחורה בדייט תמיד מזמינה משהו זול כמובן שלא אוכלת כי לא נעים לי שיוציא עליי הרבה כסף.. אבל לדעתי יש כאן סדר עדיפויות אולי הולך לקניון כדי להרשים אותה לקנות בגדים וכו אבל עדיין התגובות פה ממש מתפייםיות לדעתי... לא הייתי פוסלת על זה אבל זה כן היה מפריע יש מצב גדול שהוא כן קמצן ואני בעבר למשל כשהרווחתי יותר מהחבר הקודם אני שילמתי ולא עושה התחשבנויות עזבו שהפוך זה לא היה אבל כן בדייטים הראשונים שה עלול להעיד על קמצנות ולחיות עם קמצנים זה נוראי בעיניי ושוב, לפני שיוצאים עליי פה אני לא אומרת שהגבר צריך תמיד לשלם ממש לא אבל בדייטים הראשונים כן. זאת התפיסה שלי בכל מקרה את הטיפ אני תמיד משלמת

DogsPCI

New member
ואולי את זו שקמצנית? חוץ מזה, אם את כבר יוצאת לדייט, למה שלא

תהני ותזמיני כל מה שבא לך? :))
&nbsp
מצחיקות אותי אתן... באמת... :)
בדייטים הראשונים הבחור ***צריך*** לשלם על הבחורה... אחרת הוא קמצן??!!
&nbsp
מי החליט? או יותר נכון החליטה?
&nbsp
:))
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
טוב, נו... שוכנעתי :)) הבחור *צריך* לשלם בדייטים הראשונים...

&nbsp
או-קיי, ומה הבחורה *צריכה* לעשות בדייטים הראשונים?
או שהיא פטורה מכל וכל? ואולי יש להודות לה שהיא בכלל באה לפגישה?
&nbsp
אני צריך לחשוב על זה... :))

Chikkko

New member
זהו בדיוק

העולם התקדם, נשים הן שוות ערך בכל מקום, חוץ מאשר איפה שזה לא מתאים להן.
הבחור צריך וצריך...
והבחורה? כלום, נאדה, אפס. שום דבר.
כאילו שהבחור מחזר אחריה לקראת נישואים...
סה"כ שני רווקים שצריכים חברת בן זוג, או בת זוג בשביל לצאת החוצה מהבית. זה כל הסיפור. בחור שגר אצל אמא חד הורית.. צריך להשוויץ בכסף שאין לו.

Chikkko

New member
אני חושב ש

הגיע הזמן שאנו הגברים, הבחורים, אך ורק אנו נחליט מה ראוי ומה נפסד.
לא מישהו אחר, או מישהי אחרת.. לא. אך ורק אנו הגברים. אנו נחליט לבדנו.
הכסף שלנו- נועד אך ורק עבורנו. לא למען אף אחת בעולם.
הכסף הזה, הפרוטות אלו, כספי העוני המצחינים האלה, שלא יכולים לשדרג לנו את החיים, הכסף הזה שמור אך ורק לנו, אנו שהרווחנו אותו בעבודה, או מה שזה לא יהיה.

אף אישה בעולם לא תאמר על הכסף שלנו, מה ראוי לנו לעשות בו ומה לא.
מי שלא מתאים לה.... שתעוף לטמבל הבא.
לא צריך בחורות כאלה בכלל, בחורות שלא מבינות בכלל איפה הן חיות.

לא עניין למשא ומתן.
לא עניין שצריך בו "הבנה" של הצד השני.

DogsPCI

New member
הלו, ראשית אני אישית לא עושה דברים כי - צריך...

&nbsp
בטח לא בדייטים :) אני עושה דברים בכיף ומרצון :).
&nbsp
אישית, גם בגלל חינוך (פטריאכלי), אך יותר מזה בגלל שזה הטיפוס שאני - מבחינתי לשלם על בת-הזוג שלי מעתה ועד עולם... כל עוד יש לי, אחלוק איתה הכל - חצי חצי ... בכיף, מכל הלב ומרצון :).
&nbsp
אומר לך שבתקופה האחרונה אני אפילו מרגיש לא נוח לשלם על מישהי שהיא "זרה/חדשה" עבורי או אפילו להציע זאת, כי לדעתי זה קצת "מנמיך" את הצד השני. אישית לא הייתי מרגיש בנוח שאחרים ישלמו עלי, בין אם הם חברים או משפחה וכו', בטח ובטח - מישהי/ו זר/ה!
&nbsp
אבל אני זה רק אני... :))
&nbsp

Chikkko

New member
זה לא הכסף, זה העיקרון.....

ובנסיבות אחרות, "זה לא העיקרון, זה פשוט שאין כסף".
&nbsp
ככה זה עם בחורות, וזה נמשך כך חיים שלמים.
זה לא הכסף, זה העיקרון.
זה לא העיקרון, זה רק שאין כסף.
&nbsp
איזה עיקרון?
העיקרון הוא שאם אתה גבר ואתה עם אישה, אתה חייב לשלם עליה כי היא נולדה מן נסיכה כזאת שצריך להוקיר לה תודה על כך שהיא קיימת בכלל.
והכלל הזה חל גם כשאתה עני, מובטל, חי על קצבאות. זה לעולם לא נעצר.
כסף ומשאבים- הם חד כיווניים, מהגבר אל האישה, ולעולם לא הפוך.

DogsPCI

New member
אמממ.... אני מכיר אישית מספיק נשים שבכיף יוציאו על בן הזוג

שלהן... בלי להתחשבן :).
&nbsp
אז זה לא תמיד ככה... רק לפעמים :).
&nbsp
אבל זה בסדר, לכל סיר יש מכסה, ויש לא מעט גברים - שדווקא רוצים "להוכיח" את גבריותם/"עליונותם" על האישה "הקטנה" שכרגע צריכים להזמין אותה לאכול משהו :)).
&nbsp
אם כי שוב אני אומר... אני העצמי פועל כך, אבל ממניעים אחרים, ותמיד אשאל אם זה מקובל על הצד השני שאני אזמין ואשלם - בכיף שלי, ולא מתוך - עקרונות! :). (שוב, לכל עקרון יש שני צדדים).

Chikkko

New member
יש גם מי שרוצה סתם לצאת....

וזה כל מה שהוא מצא, בחורה שהיא לא מציאה גדולה, אבל היא משמשת לו לחברה, בת זוג ליציאה.
וזה "טוב", זה נחוץ לשני הצדדים, אחרת כל אחד יישאר בבית, ולא תמיד יש חברים לצאת איתם.
&nbsp
לשלם ולשלם, זה הופך את זה ליותר "חיזור" מכפי שהבן אדם באמת רוצה, או התכוון מראש לחזר אחרי הבחורה.
זה גם הופך את העניין לכמעט מסחרי, למן שכירות שכזאת. וזה גם נמשך עד אינסוף.
בימינו, כבר אין דבר כזה בחורה שמשלמת על עצמה בדיור. זה לא קיים.
היא מוצאת איזה טמבל וגרה אצלו תמורת מה שהיא נותנת לו....
רק הוא משלם.
ואם הוא לא משלם, אז נוצרת בעיה......
הבעיה הזאת היא נצחית, קבועה, תמידית, בלתי משתנה, מובנית בטבע הנשי.
כשזה מגיע לכסף- הבחור חייב לשלם. אין שותפות שווה.
&nbsp

DogsPCI

New member
אמממ... כמו שכתבתי קודם, ומנסיון לא מועט - זה ממש לא משקף את

כל הנשים :). אולי חלק...
&nbsp
גרתי עם נשים, וחלקנו בהוצאות יחד בלי להתחשבן כלל... הן הוצאות הכרחיות והן סתם בילויים ובזבוזים.
&nbsp
רק צריך למצוא מישהי שהיא באמת רואה את עצמה כאנדבידואל וכעומדת בפני עצמה (עצמאית), ושגם חשוב לה להשאר כזו :).
&nbsp
בשני מקרים יצא לי בעבר לקחת את החשבון בדייט הראשון ולשלם בעצמי - רק למצוא שהבחורה שמולי - ממש, אבל ממש נעלבה מזה... ומאז למדתי - לכבד - את מי שמולי, ולא לקחת עליה "בעלות-סמלית" בלשלם עליה מבלי לשאול אם זה מקובל עליה בכלל :).
&nbsp
אז כיום אני אומר - "אם אין לך התנגדות, בכיף שלי לשלם...". ואם יש התנגדות, אז אני אומר - "לא נורא, בפעם הבאה תשלמי את...".
&nbsp
&nbsp
תאמין לי, שאלו תהינה הצרות של להכיר בן/בת זוג וליצור זוגיות טובה... לשלם כמה מאות שקלים בדייטים הראשונים :)))
אני מוכן לשלם כמה אלפים אם זה מה שיבטיח לנו עתיד וורוד וזוגיות מדהימה :))).
&nbsp
&nbsp

Chikkko

New member
גם אני מוכן לשלם, בלי גבול

העניין זה שבמוקדם או במאוחר, מסיבות כאלו ואחרות, הקשר כבר לא עובד בשבילה...
ואז, כמה שאתה לא חופר יותר עמוק ויותר חזק, אתה לא מצליח לאתר הסיבה הדקיקה ביותר, ויש סיבה כזאת, רק שהיא לא נאמרת ברור באופן מילולי מפורש.
ואז אתה אומר לעצמך "הכל ירד לטימיון, הכסף, החיזור, ההשקעה, הנסיעות, החיוכים, הטלפונים, האוטו, הדלק, הכל היה לשווא".
וזה באמת ככה, הכל היה לשווא. כי כל הקשרים ההם, נסבו על שקר, על מניעים לא אמתיים.
וזוהי האמת לאמיתה. שהכל היה סתמי, לשווא, מיותר מאוד.
&nbsp
זה חבל שאין לנו איזו תנועת גברים שמעבירים הלאה את הידע שלהם על נשים, את הניסיון, את הכישלונות, את החלק המכוער ביותר שעל כל גבר לדעת על נשים, אבל לפני שהוא יוצא איתן ולא לאחר מכן.
&nbsp
בימינו- החיזור איננו למטרת נישואין או בעלות על האישה.
החיזור הוא בעצם דרך חיים, הוא נצחי, תמידי, בלתי פוסק. וזה משהו שאני לא יכול להשלים אתו. למי שזה מתאים.. בבקשה.. אבל אני לא יכול להשלים עם ציפייה כזאת.

DogsPCI

New member
שלום שוב... ויש לי המון מה לומר לגבי ההודעה הזו שלך,

&nbsp
השאלה היא האם אתה מעוניין לשמוע? לא כאלה דברים מרחיקים לכת... ועם זאת משמעותיים לדעתי :).
&nbsp
אז דבר ראשון ומרכזי - גם אם הוא לא נראה כזה, וכרגע אתייחס רק אליו כי הגעתי מעבודה והכלבה שלי צריכה לרדת :).
&nbsp
אתה כותב - "העניין זה שבמוקדם או במאוחר, מסיבות כאלו ואחרות, הקשר כבר לא עובד בשבילה...".
&nbsp
והשאלה שלי אליך - האם לא יתכן שבמוקדם או במאוחר, מסיבות כאלו ואחרות, הקשר כבר לא עובד בשבילך...?
&nbsp
ואנא ענה בכנות מה אתה מרגיש וחושב, אחרת זה בזבוז זמן :).
&nbsp

Chikkko

New member
לא.

יש גם תקופות של ירידה שחלה בצד השני, תקופת קלקול של הקשר, אבל המניעים האמתיים מאחורי הקלקול הזה, נותרים מיסתוריים גם לאחר שהקשר כבר הסתיים.
כלומר- הקלקול, מתחיל בצד השני ( שהוא אישה ).
זה קצת חורג מהנושא...

הגעתי לזה בגלל המסקנה הבלתי נמנעת, שהכל היה לשווא.
הקשר כולו, החיזור, הכסף, ההשקעה וכו'. הכל היה לשווא, ובדיעבד, הבחורה שזכתה לחיזור שלי כולל הכסף שלי, הייתה לא ראויה.

DogsPCI

New member
הלו... נשרפה לי המנורה בסלון :))) אז כותב בחושך...

&nbsp
סליחה מראש על שגיאות הקלדה.
&nbsp
אז לדעתי... וממקום שדי מבין אותך, האמירה הזו שלך שבעניך חורגת המנושא - היא די עומדת במרכז הנושא.
&nbsp
אני אכן מעריך ומכבד את האמונה באהבה לאורך זמן, וכן הגישה שאני קולט ממך שלא מוותרים על הזוגיות, ואם יש מכשולים או בעיות - אז נחמים עבור הזוגיות.
&nbsp
אבל מצד שני, המציאות היא שלא תמיד ולא כותן, ולא בכל מצב צריך להלחם על הזוגיות. לפעמים זה פשוט לא עובד. וכן, אני יודע שאתה בלב אומר - "זה יכול לעבוד אם לשני הצדדים היה איכפת ורצון להתאמץ". אבל זו בדיוק הבעיה, שבכדי לתקן - יש צורך ברצון ובהסכמה ובמאמץ מצד שני בני הזוג.
&nbsp
כך, שאני הייתי מציע לך לאמץ גישה שאומרת - שאתה מאמין שניתן לאהוב לטווח ארוך (ואפילו לנצח), ושאכן תמיד יהיו מכשולים בזוגיות - אבל שווה להלחם למענם. אתה לא תוותר מיוזמתך על זוגיות שטובה בעיינך... חוץ מאשר (וזה השנוי) - אם הצד השני לא מוכן להתאמץ בעצמו :).
&nbsp
אני מרגיש לכל אורך ההודעה שלך, שאתה פועל למען הצד השני יותר מאשר למענך - לחזר אחריה... להשקיע בה... לשלם עליה... להלחם עבורה... - ומה איתך?
&nbsp
למה שלא תחזרנה אחריך? למה שלא תשקענה בך? ולמה שלא תלחמנה למענך?
&nbsp
אז תיקון קטן בתפיסה,
שאומר - ברגע שישנה דעיכה - אתה מעלה את הנושא ושואל את בת הזוג שאלה פשוטה: "את מעוניינת לנסות לתקן את מה שקורה בינינו?". כן? מצויין, לא? תקח את עצמך ותעזוב! אתה!
&nbsp
אי-אפשר לשנות אחרים, ותמיד צריך לקחת בחשבון שלא תמיד הצד השני הוא כמוך... זו המציאות. ובשורה התחתונה, רצוי שכל הצדדים יבינו - ששום דבר אינו מובטח להם... בטח לא על סמך ההיסטוריה. כל אחד אמור להתאמץ בכל יום מחדש... :). בגישה שלך... הצד השני לא צריך להתאמץ כלל, הרי כמו שאתה אומר - אתה תשאר מה שלא יהיה...
&nbsp
ובאופן כללי, הייתי מציע לך להתמקד גם בחוויה שבהווה.
אתה משקיע ונוסע לפגישה - זה עבורך! לא עבורה!
אתה מוציא כסף על דלק - זה עבורך! לא עבורה!
אתה יוצא איתה לארוחה ומשלם? זה עבורך, בכיף שלך... לא רק עבורה!
&nbsp
ואז גם אם יגמר, אז לא בזבזת כלום... לא זמן, לא כסף, לא מאמצים... כי הרי אתה אמור לעשות את כל הנ"ל כי אתה נהנה מזה... ולא רק עבור הצד השני :). ותגיד תודה שניתנה לך ההזדמנות להנות עם מישהי... :).
&nbsp
&nbsp

ExLibris499

New member
כמה שטויות

בתגובה אחת, ארוכה מדי.
טוב שלא הצגת אותנו, הנשים, כעלוקות מוצצות דם ותו לא.
אתה נשמע כמו שונא נשים ועם גישה כזו, אין פלא שמעגל החיזורים והכשלונות, לא נגמר עבורך.

למעלה