התייעצות עבודה

לא הייתי עוזבת התמחות באמצע

זה לא עושה טוב לאף אחד. תבקשי להיחשף לעוד תחומים, תגמרי בשקט את הכמה חודשים, תיבחני ותחפשי עבודה בתחום אחר. ההתמחות לא מגבילה אותך בתחום שאחרי זה ועדיף שתהיה לך המלצה טובה ממקום ההתמחות. ובכל מקרה חצי שנה כמתמחה זה לא מספיק כדי להחליט, לא בתחום הנוכחי ולא באחר. בהצלחה!

adif11

New member
בעסה
.....

ההגיון אומר למשוך עוד קצת לפני שמקבלים החלטה אבל הלב אומר לברוח ועכשיו ?

יש תחומים שכמעט בלתי אפשרי להיכנס אליהם

אם אין לך התמחות בזה. אלה הספציפיים יותר (שלא כמו נדל"ן ונזיקין). אם התחום שאת רוצה הוא כזה, כמו משפחה או פלילי, לא כדאי לבזבז זמן ועדיף לעבור התמחות באמצע.

nukibela

New member
מכירה הרבה עורכי דין

שעוסקים בשני התחומים. הם לא קליברים מהשורה הראשונה אמנם, אבל הם עורכי דין טובים וחרוצים. לרוב מדובר בעורכי דין שמיד אחרי התמחות מתחילים לעבוד כעצמאיים. אז הם לא יקחו תיק רצח, אבל בהחלט יקחו תיקים פליליים (שיותר קל לנהל), וגם תיקים אזרחיים. אז נכון שיהיה להם קשה להתקדם בתחום ספציפי, אבל לרוב הם מתפרנסים לא רע. וחיים בשלום עם המקצוע. קשה לי להתייחס אם זה טוב או לא, כי אלו שאני מכירה מסתדרים בשני התחומים וזה בעיקר עניין של אופי ויכולת,אבל זה כבר דיון אחר לחלוטין.

Koketka11

New member
אחד התחומים שציינת

הוא זה בו אני עושה התמחות עכשיו. בדיוק מהשיקולים שציינת.

לא קדוש בעיני לא לעזוב סטאז' באמצע.

הסטאז' הוא מקפצה חשובה למקצוע. בעיני יותר כדאי להקדיש את הזמן למשהו שיש סיכוי שתרצי לעשות אחר כך ולמשרד שיש סיכוי שיעסיק אותך אחר כך, מאשר לצאת מהסטאז' כעוד עורכת דין שלא יודעת מה היא רוצה וצריכה להתחיל מחדש. כסטאז'רית, משרדים מוכנים ש"תתגלחי" עליהם כי משלמים לך משכורת רעב. כעו"ד, מעדיפים ללכת על מישהי שיותר מנוסה ויודעת לאן היא מגיעה. בהחלטות כה משמעותיות עבורך, ולא משמעותיות עבור המשרד, עדיף לנטרל את שיקול ה"לא נעים".

Jackie O

New member
אני חושבת שזו תהיה קצת סטירת לחי

למי שעמל וסידר לך את המשרה ועבור מי שקיבל אותך לעבודה. אל תזלזלי בחשיבות הדברים האלו. אני הייתי מסיימת את התקופה בהצלחה

Koketka11

New member
מי שעמל זה בן זוגי

והוא כבר מילא את חלקו בעסקה. אין לו התנגדות שאעזוב. אבל ברור שאני יוצאת לא רצינית

לדעתי

יש חשיבות מכרעת ליחסי האנוש ולתנאי העבודה במקום העבודה. גם על חשבון עניין ויוקרה של תחום העיסוק. אם זה 7 חודשים, אז יאלה - לגמור אותם ולדפדף הלאה.

פישים

New member
אם ככה תנסי לבחון אפשרויות אחרות

כבר בתור מתמחה שנה נראתה לי מעט - הבנת שהתחום הזה + המשרד הזה לא עבורך + ממילא אין לך עתיד שם - תבחני אפשרויות אחרות שנראות לך יותר לעניין, אפילו מבלי לקבל החלטה בשלב זה. תראי מה יש שם אחר. קחי בחשבון שמעבר שכזה עושים פעם אחת... בכל מקרה, כדאי לצאת מההתמחות עם בסיס טוב וחשיפה טובה - לפחות לליטיגציה ולחוזים. לו הייתי מתחילה מחדש כנראה שהייתי מתעקשת על המגזר הציבורי (לא פלילי) - אבל זה שילוב של אופי ותחומי עניין...

למעלה