התייעצות עבודה

Koketka11

New member
התייעצות עבודה

אני כרגע עושה התמחות בתחום שמאוד רציתי להגיע אליו, הפעילו בשבילי הרבה קשרים ונעשו טובות כדי שאוכל להכנס למשרד מהטובים בתחום. ואני גיליתי שאני שונאת את התחום. דווקא כשיש לי קצת עבודה בתחומים לא קשורים, פתאום אני כן נהנת. בעיקרון ניתן להחליף התמחות אחרי חצי שנה אבל אני בבעיה. כי גם יצא שכל הבלגן שעשו בשבילי לא היה כדאי. גם אני כאן בשעות סופר נוחות ( שוב בגלל הפרוטקציה) חברות שלי שעובדות בתחום שאני התחלתי לסמפט, טוחנות שעות יל גבי שעות. כשבזמנו זה גם היה אחד השיקולים נגד. וגם נורא קשה למצוא התמחות לחצי שנה ואם אחליט לעזוב יש מצב שאאלץ לעשות שוב שנה כי מעט מחפשים לחצי שנה. וגם אף אחד לא מבטיח לי התמחות מעניינת. אבל גם להשאר כאן זה בזבוז זמן. כי אני לא מתכוונת להשאר בתחום. ואני די סובלת כשאני מגיעה למשרד. ממש מבאס.

rnavina

New member
ומה עמדתך עכשיו לגבי השעות? האם זה רק בהתמחות

ואחר כך תוכלי למצוא משרה עם שעות נורמליות? ממה שאני מכירה אותך, את צריכה ללכת לאן שמעניין אותך. נכון שלא נעים מהאנשים שעזרו לך אבל במקרה הזה לדעתי עדיף לעזוב מוקדם, גם לטובתך וגם לטובת המעסיק, מאשר למשוך עד סוף השנה ומה אז? נניח יציע לך משרה אצלו ואז יהיה לך יותר קשה לסרב. לא?

Koketka11

New member
לא יציעו לי משרה

המשרד מלא והם ממש לא מגייסים. אגב ללא הפרוטקציה, שעות העבודה כאן הם מ9 עד 19. לא בשבילי תודה רבה נשארו לי עוד 7 חודשים וזה נראה כמו נצח אבל כמ לשרוף 7 חודשים נראה לי בזבוז זמן נוראי

rnavina

New member
אז אני לא יודעת מה כדאי לך לעשות. אולי שווה

דווקא לקחת את העניינים באיזי עד סוף השנה?

Koketka11

New member
אולי

אבל אני צריכה להחליט עכשיו וממש קשה לי עם המחשבה שאשאר כאן עוד שבע חודשים.

rnavina

New member
טבלת יאוש? אף אחד לא מבטיח לך שבמקום חדש

בהתמחות חדשה, בתחום שמעניין אותך, יהיה אחרת לגמרי, מאתגר, מלמד ובאווירה טובה. אגב מה בן זוגך חושב?

לא הייתי עוזבת אחרי חצי שנה

במקרה שלך. כמו שאת מתארת, עשו לך טובה גדולה, ולא נעים לדחוף אותה בפרצוף למי שעשה אותה (לתקוע משרד בלי מתמחה באמצע התמחות זה לא הוגן, מה גם שהשקיעו זמן בהכשרתך). סיימי את ההתמחות וחפשי משרד בתחום שמעניין אותך. כולה עוד חצי שנה. (זה לא באמת בזבוז זמן, את לומדת את המקצוע גם מעיסוק בתחום שבו את לא מתכוונת לעסוק בעתיד).

טולי145

New member
השאלה אם תוכלי למצוא

התמחות/ עבודה בתחום שאת אוהבת בשעות עבודה שאת מעוניינת? הרי היו פה אין ספור דיונים על שיקולים של נוחות לעומת הקריירה מה לעשות רובנו מוותרות על קריירה לטובת הנוחות/זמן עם הילדים כמובן שאת צריכה להתחשב במה שטוב לך אבל אני הייתי נשארת במקום הנוח לפחות עד סוף התמחות. אם אני מבינה נכון הרי זה לא מחייב אותך לעבוד דווקא בתחום התמחות ותוכלי גם אחר כך לשנות כיוון תבקשי מהם להתעסק במשהו שיותר מעניין אותך אם יש אפשרות במקום הזה וגם אני מסכימה עם הססנית מעליי לגבי זה ש"לא פייר" לעזוב מקום אחרי שעשו לך טובה ועכשיו הם ישארו בלי מתמחה שיהיה בהצלחה במה שתבחרי לעשות!

השאלה שאני לא יודעת את התשובה עליה

מחוסר היכרות של התחום היא עד כמה תחום ההתמחות שלך משפיע על מציאת עבודה אחר כך. כלומר - כדי למצוא אח"כ משרה בתחום X, כדאי לעשות התמחות בתחום X, או שזה לא ממש משנה ואת רק צריכה לגמור התמחות במשהו ואח"כ תוכלי לחפש עבודה בכל תחום? כי אם זה משפיע על העתיד - תעזבי את הלא נעימים ותחפשי עכשיו מקום התמחות בתחום שכן מעניין אותך. אם זה לא משפיע - תתייחסי אל זה כאל עוד סמסטר של לימודים שעושים כדי לגמור כבר ולא כי זה כיף, ואת האנרגיות של לחפש מקום ולהמקח על שעות תשמרי לעוד חצי שנה כשתחפשי את המקום האמיתי שלך.

nukibela

New member
כל כך אופייני למקצוע.

ראשית, אין טעם לחפש מקופ התמחות חדש לחצי שנה. גם כי 5 חודשים להתנסות בתחום מסויים הוא כלום, ובטח אי אפשר להתרשם מהתחום. ולא תוכלי להתרשם מהתחום החדש בחצי שנה. שנית, התרשמות מתחום מסויים כמתמחה שונה לחלוטין מההתרשמות כשאת עוסקת במקצוע בפועל. תתפלאי - אבל החיים נראים אחרת לחלוטין כשאת מנהלת תיק לבד. תסיימי את המטלות שלך עד לקבלת הרישיון, ותשקיעי את המאמץ בחיפוש עבודה לאחר מכן. בסופו של יום, אני בדיעה שעד שאת לא שוחה מספיק במקצוע, את לא יכולה דעת אם הוא מעניין אותך או לא. מבחינתי - המקצוע יותר מעניין ככל שאני מקצועית יותר. וכן, הוא יכול להיות גם מתיש באותה מידה. אבל עדיין, זה לא אומר שהתחום החדש שבו את רוצה לעסוק לא יהיה שנוא אחרי כמה חודשים...

Koketka11

New member
זה גם נכון

זה שאני נהנת מזה עכשיו, לא אומר שבמשרד מתמחה התחום, ארגיש אותו הדבר. אבל כרגע אני מרגישה שבכלל המקצוע הזה לא בשבילי. אולי אעשה הסבה למדריכת כושר
שונאת עבודה משרדית. אגב, באמת להיות מתמחה זה לא כמו להיות עו״ד. כשהייתה לי לקוחה וטיפלתי בה, היה באמת יותר נחמד. קשה להיות במקום עבודה ולהרגיש סתום.

nukibela

New member
לא הייתי חושבת פעמיים

לכי להיות מדריכת כושר. אני תקועה במקצוע הזה הרבה מאוד שנים. אני כבר - מה שנקרא - משופשפת. עכברת בתי משפט. קטן עלי. המקצוע הזה מרתק, לפרקים. אבל ברובו הוא די סיזיפי. אני עובדת כשכירה באופן עצמאי לחלוטין. מטריף אותי כשמישהו נוסף יושב לי על הווריד ומפקח עלי (ללא קשר לאגו. שפשוט לא ינהלו אותי). אפציה אחרת פשוט לא באה בחשבון. עד שהגעתי עד הלום לקח לי הרבה זמן של דיונים משפילים, הפסדים, נצחונות, בוסים מגעילים וגם מדהימים, ועשרות אלפי עמודים שנכתבו. זה אחרת להתחיל את כל החרא הזה כשאת מבוגרת ובשלה, מאשר כשאת בת 23. סיימי את ההתמחות, עברי את בחינות הלשכה (כבר הגעת עד לכאן אז לא תעצרי שניה לפני הסוף), ואחר כך קחי לעמך חופש לחשוב ולחפש בנחת. תמיד תוכלי למצוא עבודה בתחום אחר. זה היה תמיד ונשאר בסיס טוב למקצועות אחרים.

Koketka11

New member
כנראה שזה הכיוון

כרגע לא נראה שאשאר באמת בתחום אבל כשהתחלתי ללמוד, המחשבה הייתה שתעודה לא תזיק גם אם בהמשך לא אמשיך בתחום. אבל לפני שאני פורשת סופית, חשבתי לנסות אולי תחום אחר. אבל ככל שאני חשבת על זה יותר, ככה נראה לי שלא משנה איפה, תפקיד של מתמחה לא יהיה מלהיב במיוחד.

פישים

New member
זה לא בטוח בכלל (שתפקיד של מתמחה לא מלהיב)

כלורמ הוא בהכרח כולל גם פקידות כזו או אחרת - אבל גם היא הזדמנות למידה, חשיפה לתיקים, הכרת מנגנונים בירוקרטיים שתצטרכי לעשות בהם שימוש בעתיד (בין אם זה בית משפט, מינהל מקרקעי ישראל, רשויות המס, טאבו וכו'). יותר קל לעשות שינויים בתחילת הדרך מאשר בהמשך, טוב שיש לך חשיפה פה ושם לתחומים אחרים. הסיבה היחידה (אבל החשובה) להישאר כרגע היא באמת - את שם לא סתם...+ את כבר כמעט בחצי הדרך, בתנאים נוחים ורק תאריכי אותה ...

Koketka11

New member
הבעיה העיקרית שלי

שאני מרגישה שאני דווקא כמעט ולא לומדת כלום אני כל יום מבקשת מהבוס עבודה ומקבלת בעיקר לטפל בכל מיני בקשות סתמיות. אם היתי מרגישה שאני באמת לומדת, היה לי יותר קל. הכניסה לכאן בעזרת טובות, לא הייתה חכמה בדיעבד.

פישים

New member
זה בדרך כלל ככה

(בק פייר מה שנקרא). אני זורקת רעיון שאת צריכה ללבות עם עצמך טוב טוב - הם באמת צריכים אותך שם? (היו לפנייך מתמחים ויהיו אחרייך?).לא כולם יודעים לאמן והרבה פעמים עסוקים מכדי להסביר (ומעדיפים לעשות לבד).

Koketka11

New member
היו להם מתמחים

אני בתחושה שכרגע אין להם ממש צורך במתמחה. יצאו מקרים שעל פניו הם הרווחו שלקחו אותי, בעיקר בגלל השליטה שלי ברוסית, בולגרית וקצת פולנית. אבל אני ממש מרגישה לא נחוצה וזה פשוט לא נעים.

באמת בסיס טוב?

אני כבר שלוש שנים, מאז שהפסקתי לעבוד בו, מנסה לפענח למה הוא בסיס טוב. בעיני זה אחד השקרים הגדולים שאנחנו מוכרות לעצמנו כשאנחנו לומדות את המקצוע הזה ומרגישות כבר במהלך הלימוד או הסטאז' שזה לא בשבילנו. אני מרגישה שזה בסיס רע מאד. מבחינת חשיבה ויכולת ניתוח, ללא ספק לימודים מאירי עיניים. אבל- בהרבה מקומות רואים בעורכי דין אובר קוואליפייד, שלא לומר טראבל מייקרס. אשמח אם תאירי את עיני למה הוא טוב הבסיס הזה.

פישים

New member
המשרד ממוקד בתחום אחד או שיש בו מגוון?

יש אפשרות לבקש להיחשף ליותר תחומים?

Koketka11

New member
תחום מאוד צר

לעיתים נדירות יש קצת גיוון אבל בעיקר אתו הדבר

למעלה