התייעצות חשובה

Hadas 87

New member
ובכל זאת..?

אני מבינה שמההודעות שלי נשמע שאני ממש שטחית ומטומטמת אבל באמת שאני לא כזו ואני גם לא מרגישה צורך להוכיח את זה. אתם לא מכירים אותי וזו גם הסיבה שנורא קל לבוא ולשטוף אותי ככה על מה שאני שואלת. אני גם לא מבינה למה את מנסה לחנך אותי עכשיו. סבבה שזה לא מה שחשוב, ושזה לא יפה להדביק תוויות והכל...אבל שאלתי שאלה עניינית, אני אחליט כבר מה אני רוצה לעשות עם המידע הזה. אז אם יש לך תשובה בכל זאת לשאלה שלי אני באמת אשמח. זה ממש עוזר לי. אני אוהבת לדעת לאן אני נכנסת מראש.

ChilD SouL

New member
לא כל מי שלומד מתמטיקה הוא עולה חדש\ישן.

תתפלאי לשמוע, אבל יש לא מעט חבר'ה מעדות המזרח שלומדים מתמטיקה.

אף אחד לא יודע לאן הוא נכנס עד שהוא נכנס

ואם כבר לקבל מושג, אז לדעתי אולי כדאי לך להתמקד יותר על הפן הענייני ואלה הלימודים עצמם. אז נכון שזה לגטימי להחליק שאלה כמו "איך החבר'ה/החיים בקמפוס/מקומות הבילוי ב-X", אבל תראי מה זה- שרשור שלם שנוגע לאפיון תלמיד-המתמטיקה-המצוי. מחלקת סוציולוגיה-אנתרופולוגיה זה בהמשך שמאלה. כחיילת את בטח צריכה לדעת שבכל מקום אליו את מגיעה יש אנשים מכל זן ומכל מין, ואם יש משהו אחד שלדעתי קבוע מראש במוסד אקדמי, הרי זה שאנשים (או לפחות מרביתם) הם חבר'ה שמגיעים ללמוד שם כי הם רוצים ואוהבים את המקצוע (שוב, בלי להכליל, אבל זה תופס לגבי הרוב). אז זה כבר אומר משהו לגבי איכות האנשים. אני ממש לא מנסה לחנך אותך- זה לא המקום ובוודאי שלא מתפקידי. אני רק מנסה לשים בפרופורציות את החששות (המובנים) מהלימודים. גם אם מתוך חוג של 200 איש תמצאי לך חבר/ת אמת אחד/אחת, זה כבר עולם ומלואו. וכמו שאמרתי, במקרה הכי גרוע- מוצאים חברים מחוגים אחרים או מחזקים את הקשרים עם החברים מהבית. תאמיני לי שברגע שתתחילי ללמוד, לא יהיה לך רגע דל מבחינה חברתית. אבל זה, כמו בכל מקום, כבר תלוי באופי שלך
איחלתי לחיילת בהצלחה

amitk80

New member
אני אשאל אותך שאלה הדס

אהלן הדס, במקרה הזה אני מסכים עם פלפלת3. מה אכפת לך איזה סוג אנשים ילמדו? בחוג איתי לומדים הרבה בני דודים. את חושבת שזה מפריע לי? את לא חייבת להתחבר עם כל העולם. אני גם בהתחלה חשבתי שעדיף להיות מקובל ובסדר עם כולם אבל זה לא עובד במציאות. לא כולם מסתדרים עם כולם. אני אשאל אותך שאלה, אם היו הרבה עיוורים בחוג היית נכנסת (כי זה בדיוק על אותו משקל כמו האם יש הרבה רוסים). תשמעי, את תלכי עם הלב שלך כי את משלמת הרבה כסף על הלימודים, אבל זה לא באמת משנה מי לומד מבחינת עדה וכו'. משנה האם האנשים הם בני אדם ויודעים להתנהג בחברה. עזבי אותך האנשים כי את לא יכולה לשלוט על מי שמגיע. תפיקי את המיטב ממי שמגיע והכי חשוב שתעשי חיים בלימודים. אל תלכי בגישה הזאת כי היא לא תוביל אותך רחוק. אני מבין את החששות שלך, אבל את סתם מכניסה את עצמך לסרטים... שיהיה בהצלחה...

sweetdreams

New member
אנחנו מוזרים??? ../images/Emo13.gif

לא, לא, זה העולם אם כבר שלא מבין אותנו.. תקשיבי, תואר במתמטיקה דומה במשהו לתואר בפילוסופיה.. את בגדול עושה תואר ברעיונות. אני לא מכירה יותר מדי אנשים שלומדים מתמטיקה בלי שהם אוהבים את מה שאת עושים, כי בתואר מהסוג הזה לא פשוט לשרוד בלי זה. סזיפי משהו, הייתי אומרת.. אז אני מודה שזה באמת מוזר להיות סטודנט שבאמת מרוצה ממה שהוא לומד, זה לא בדיוק נפוץ ואפילו די סותר את התדמית הסטודנטיילית הקוטרית הרווחת..
ועכשיו, אם תרשי לי, רגע של רצינות: אני מודה שיש לא מעט מוזרים בפקולטה שלי, אבל דבר ראשון אני לא חושבת שהמוזרים בפקולטות האחרות נופלים מהם במשהו, אם כבר אז אולי הפוך (או במילים אחרות: מוזרים תפגשי בכל מקום). דבר שני, זה שיש מוזרים לא אומר שכולם מוזרים, אני אישית מאוד מרוצה מהחומר האנושי שהפקולטה שלנו מורכבת ממנו, סטודנטים וסגל כאחד. ודבר אחרון, מוזרים זה לאו דווקא רע, יש את הסוג החביב שלהם וגם הסוג הלא חביב תורם לא מעט בדיחות ואנקדוטות משעשעות (על חשבונם או שלא, זה כבר תלוי בהם). ולסיכום: יש לי עכשיו קורס עם אחד מהמרצים היותר מוזרים שניתקלתי בהם, ולמרות שגם אני הופתעתי מהעיניין, אני מוצאת את הקורס שלו להכי מרענן שלקחתי בסמסטר הזה.

Hadas 87

New member
אני רוצה לעשות תואר במתמטיקה תעשייתית

אני לא חושבת שזה מה שאתה עושה, לפי מה שכתבת. ואני מתארת לעצמי שמוזרים יש בכל מקום.. אתה הצלחת להתחבר ממש עם האנשים שלומדים איתך או שבשבילך הם סתם חברים לכיתה ולא יותר?

מהסתכלות על הסילבוס

זה דוקא נראה כמעט כמו תואר רגיל במתמטיקה, רק במקום מספר קורסי בחירה מתמטיים לומדים קורסים הקשורים לתחום מעשי כזה או אחר (לדוגמא, עיבוד תמונה).

Hadas 87

New member
אני בטוח אלמד את התחום הריאלי

בזה אין לי שום ספק. השאלה איזה מקצוע. התלבטתי בין הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לבין מתמטיקה תעשייתית. והגעתי לHIT ונוצר לי הרושם שבחוג למתמטיקה תעשייתית אין יותר מדי אנשים שאני אוכל להתחבר אליהם. בגלל זה רציתי לשאול אולי זה משהו שקשור למתמטיקה בכללי...

amitk80

New member
אני אחדד את זה

אפילו יש פה חבר'ה שהם מוזרים. אז מה, אנחנו כולם מוזרים ודפוקים בצורה זו או אחרת!

איפה הימים של פעם...

כשהיה כבוד להיות מדען, וכשלא הסתכלו על מדענים בתור "מוזרים"
ניוטון מתהפך בקברו!

Hadas 87

New member
חחחחח זה עדין כבוד!

אין קשר בין הדברים. גם מוזרים יכולים להיות מאוד חכמים וכבודם במקומם מונח. אני סתם מתעניינת כדי לדעת איזה אנשים פחות או יותר אני הולכת לפגוש שם אם אני אגיע לשם. גם זה לא מדעים, זה מתמטיקה... זה אחרת מבחינת האנשים.

Hadas 87

New member
התכוונתי מבחינת האנשים

ברור שמתמטיקה זה מקצוע מדעי. אבל יש ללמוד ביולוגיה ויש ללמוד מתמטיקה. זה לא אותו דבר.

HawkEmpire

New member
אני חושב שהיא התכוונה

להבדל בין ביולוגיה כמקצוע אמפירי יותר, למתמטיקה כמקצוע רציונלי יותר, ולא למשהו ספציפי.

לפי ההודעה שלה, היא התכוונה למשהו ספציפי

..ועוד איך: "התכוונתי מבחינת האנשים- ברור שמתמטיקה זה מקצוע מדעי. אבל יש ללמוד ביולוגיה ויש ללמוד מתמטיקה. זה לא אותו דבר." אין פה בכלל התייחסות לאמפיריות/רציונליות/מופשטות של המקצועות, אלא לאוכלוסיית האנשים במקצועות הנ"ל. אז שאלתי, איך עם כל הכבוד לרזומה האקדמי שלה, היא יודעת על האנשים שנמצאים בכל אחד מהחוגים האלה.. אני מרגישה שאני טוחנת פה את עצמי שוב ושוב ושוב. היא מתעקשת לעשות קטגוריזציה על פי תחומי לימוד. שתעשה מה שטוב בעיניה.

Hadas 87

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי ../images/Emo45.gif

לא נורא, בכל פורום יש את המציקים האלו שמחפשים בכוח לריב.

Sole Survivor

New member
מדענים זה הכי!

אני כל כך מקנאת בכאלה שניסחאות מתמטיות וכימיות ופיזיקיות באות להם בקלות ויש להם אפשרות להכין שיקויים וחומרים מיוחדים בלי שהמעבדה תתפוצץ....
ובקשר לשרשור, באמת אחרי שירות בצבא אפשר לראות שאנשים מכל הזנים מגיעים לאותם מקומות. וזה לא משנה אם אתה ארס, פרחה, צפונבון, עשיר או עני בסוף מתחברים למי שמתקשרים איתו וללא קשר למוצא או לסטיגמה כי כל אדם הוא משהו אחר ואפשר למצוא תמיד מישהו לדבר איתו בכל מקום...

למעלה