התייעצות חשובה

Hadas 87

New member
התייעצות חשובה

שלום, אני הדס, אני חיילת לפני שחרור ואני מעונינת ללמוד מתמטיקה תעשייתית בHIT. המקצוע מענין אותי, המקום אחלה, המרצים מעולים אבל יש לי בעיה אחת- החברה. זה לא סוד שהאנשים שהולכים ללמוד מתמטיקה הם.. קצת מוזרים. זה נשמע אולי מצחיק אבל אני שואלת ברצינות. לפי נסיונכם במוסדות שאתם לומדים בהם, האם יצא לכם להתקל בסטודנטים למתטיקה? שמעת משהו? מה אתם יכולים להגיד לי על החומר האנושי שם? תודה רבה לכל העונים! זה ממש ממש חשוב לי!

יוקאס

New member
דווקא

יש לי קרובת משפחה שלומדת מתימטיקה באוניברסיטה (אמנם לא בHIT) והיא בכלל לא מוזרה! נכון שכשהיינו קטנות היא הייתה מכריחה אותי (מאותגרת מספרים שכמותי) לשחק במורה ותלמידה בשיעור חשבון ואני רק חיכיתי להפסקה מהמשחק (וגם להפסקו המוחלט של המשחק) אבל היא לא מוזרה, תראי - אפילו אני מסתדרת איתה יפה מאוד (אחרי שאני גורמת לה לענות את עצמה על כל הסבל שהיא גרמה לי בילדותי כפי שהוא מתואר הנ"ל).

amitk80

New member
2 ידידות שלי לומדות מתמטיקה באוניברסיטה

והן לא מוזרות. יש להן קצת שריטה במוח אבל לא מעבר לזה. אני בעצמי מתעסק באחד המקצועות הראשיים שלי במספרים בנוסף על חלוקת הוראות למחשבים. אני אתן לך לנחש מה אני לומד.. לילה טוב, עמית

יוקאס

New member
אני לא יכולה ככה! צריכה רמז!

אני משערת שלא מתימטיקה? בכל מקרה, "קשור במספרים" זה כללי מדי עבורי...

amitk80

New member
זה אכן לא מתמטיקה

תחשבי באיזה עוד מקצוע מתעסקים עם מספרים.. זה מקצוע שעושים בו כריות במכרה..

בחורה מוזרה את.

מאיפה הגעת ל"לא סוד" הזה, כאילו אנשים שהולכים ללמוד מתמטיקה הם קצת מוזרים? נראה שהמיתוס צמח כחלק מהרתיעה הרבה שיש לרבים (שאינם הולכים ללמוד מתמטיקה) מפני מתמטיקה, וכך הדביקו לעוסקים בזה תווית של "גאונים", "תמהונים" וכיוצא באלה מיני מדבקות קרטון. עצם ההצטיינות במתמטיקה, שלא לדבר על האהבה שלה, נראית לאנשים מסוימים כ"מוזרה". אין לזה כיסוי, ולא צריך להתייחס לזה ברצינות. יצא לי להיתקל בכמה (מאות, אולי אלפי) סטודנטים למתמטיקה, ורבים מהם גם להכיר אישית. הם לא יותר ולא פחות מוזרים מכל אחד אחר.

the new L

New member
שמע, אולי האנשים שהולכים

ללמוד מתמטיקה הם לא קצת מוזרים, אבל האנשים שמצטיינים במתמטיקה הם לעיתים מאוד מוזרים (גרותנדיק וגדל הם שתי דוגמאות שעולות לי לראש).

יוקאס

New member
כל גאון בתחומו הוא קצת מוזר

וזה לא משנה אם זה מתימטיקה או היסטוריה. למרות שבמתימטיקה ובמדעי ם מדויקים זה קצת יותר בולט...

אכן, כדברי קודמי,

כשמדברים על גאונים וגדולי עולם, אפשר למצוא שם יותר מוזרויות מאשר בקרב כלל האוכלוסיה. אבל בין לומדי מתמטיקה ברמה הבסיסית, ועל כך מדובר, זה לא המצב.

אני סטודנט למת'-פיזיקה

אין שום סיבה שסטודנטים למתמטיקה יהיו מוזרים.. זאת למעט העובדה שברגע שהם לומדים מתמטיקה זו כבר מוזרות בעיני מרבית האנשים, שסולדים מהמקצוע היפיפה הזה. ברור שיש שם חנונים, ויש פריקים, וכו'.. כמו שיש בכל מקום :] (פשוט ייתכן שהחלק היחסי שלהם מאוכלוסיית הסטודנטים בחוג גדול יותר כי יש מעט אנשים בחוג יחסית לחוגים מאסיביים כמו ביולוגיה).

TheBigBrother

New member
סתם חרטא

באונ' חיפה במתמטיקה יש רק חתיכות, והן בכלל לא מוזרות.

אין על חננות!! מה את מדברת!?

"חננה בכיתה- נמר במיטה"

amitk80

New member
הופה!!!

מדברת פה מישהי מניסיון? אני מבין שיש לך אחד כזה (הבחורה של וורונסקי)? נמר נמשך לנמרה

Hadas 87

New member
תודה רבה לכל העונים!

זה ממש עזר לי.. וגם אני אוהבת מתמטיקה ואני לא מוזרה בכלל אבל אני שומעת הרבה שאנשים שאוהבים מתמטיקה הם בדר"כ לא כ"כ קומיוניקטיבים... קצת מפחיד אותי להגיע לחוג כזה. ונושא אחר... אני יודעת שבקרב המקצועות הריאלים אחוז העולים החדשים הוא די גדול, אני מניחה שבמקצוע כמו מתמטיקה הוא יהיה אפילו גדול מאוד. אז אם יש כאן אנשים שלומדים או שיודעים על אחרים שלומדים מתמטיקה, אם תוכלו לספר לי איך זה מהבחינה הזו. האם הרוב עולים חדשים או אפילו כולם? לא שזה ישפיע על ההחלטה שלי כמובן, אני סתם מתעניינת פחות או יותר איך זה הולך להיות מבחינה חברתית אם אני הולכת למקצוע כזה. שוב, שמעתי הרבה דברים שליליים וזה מטריד אותי. אני חלילה לא באה לשפוט או משהו, אני בעצמי אוהבת מתמטיקה.

סתם שאלה..

ואם נגיד לך- "כן,כל לומדי המתמטיקה הם רוסים בשם בוריס בעלי עוויתות והפרעת OCD חמורה", אז מה תעשי? את הולכת ללמוד את מה שאת אוהבת ורוצה, לא בגלל המסיבות הסוערות בחוג.. זה קצת מצחיק אותי שאנשים מתייחסים לזה כאל היום הראשון בתיכון. אני מבינה את הרצון החברתי, אבל בחייאת ראבק, מה שאת מתארת נשמע כמו בדיחת קומיקס לא מוצלחת והדבקת תוויות על לומדי מקצוע זה או אחר. מה הלאה? כל לומדי המתמטיקה הם לובשי שלייקעס, שביל בצד ושיניים בולטות? אה, ואיך שכחתי את הצילינדרים במשקפיים... בחייך, גם אם במקרה הכי גרוע כל הכיתה תהיה מלאה ביצורים, יש עוד אנשים בקמפוס ואני בטוחה שתסתדרי יופי, אלא אם תמשיכי להאמין בדיעות קדומות ולקטלג אנשים תחת קטגוריה זו או אחרת..

למעלה