התייעצות חשובה..

Simj

New member
התייעצות חשובה..

למשפחתי יש מכונת אספרסו בבית, ואנחנו מכינים על בסיס יומי לפחות פעמיים2 אספרסו (כפולי לפעמים מגיעה אף ל6 כפולים. אין לנו מטחנה, ואנו קונים את הקפה בבתי קפה בעיר טחון כבר/ או בחנויות קפה. וכ250 גרם מספיק לנו לשבוע/ שבוע וחצי. (לפעמים אפילו לפחות זמן.) אנחנו כעת חושבים לעלות בדרגה ואולי ליקנות מטחנה ובתקווה שלטווח הארוך יהיה יותר יעיל, טעים וכלכלי. במקום לרוץ פעם בשבוע/יים ליקנות. עכשיו לפי מה שקראתי פה ובאתרים שונים שליקנות קפה קלוי זה לא שווה מ2 סיבות: 1. הארומה שלו והרבה מטענו נעלמים אחרי שבוע. 2. קפה המיובא מחו"ל יכול להגיע לפה כבר עם מעט ארומות וטעם כי הוא נקלע לפני איזה חודש לפני שהגיע אליי. לכן, הבנתי שעדיף ליקנות פולים טריים, ירוקים וליקלות אותם לבד. (הבנתי שיש הרבה דרכים ליקלות אותם) אבל הבעיה שאין לאף אחד בבית זמן לקלייה( כולם עובדים הרבה ואין מספיק רצון לאף אחד באמת ליקלות) לכן אנו נוכל ליקנות רק קפה קלוי. כעת, אחרי ההקדמה הארוכה והמסובכת שאלותיי אלייכם פורום יקר ונכבד הם: 1. האם כדאי ליקנות קפה קלוי? ואם כן, האם זה שווה כלכלית יותר מליקנות כבר טחון? 2. האם זה כלכלי ליקנות מטחנת קפה אם אני קונה קפה קלוי, ולא קולה לבד? בתודה מראש! =)

scoti5

New member
אז ככה...

מטחנה לא דורשת ממך לקלות את הקפה שלך לבד... היא בסך הכל עוד אמצעי להפקת קפה ברמה גבוהה יותר, בדיוק מהסיבות שציינת (קפה טחון מתחיל לאבד טעמים וטריות כבר שעה אחרי שטחנת אותו. לקפה קלוי יש חיי מדף ארוכים בהרבה משל קפה שכבר נטחן, ולכן מבחינת איכות שווה לקנות מטחנה ולטחון לפי צריכה מאשר לקנות כמות גדולה של קפה טחון שמלווה אותך למספר ימים. מבחינה כלכלית אין קשר בין אם אתה קולה קפה לבד או קונה קלוי. בימינו יש הרבה מקומות שקולים בעצמם את הקפה שלהם, ככה שאתה יכול לקנות קפה קלוי שנקלה לפני שבוע ולקבל תוצאה נפלאה. אני מצרף קישור להודעה שמסכמת את המקומות בהם ניתן לרכוש קפה מקלייה עצמית. יצויין כי זוהי רשימה שהולכת וגדלה כל הזמן. בהצלחה!
ליאור

davemen

New member
תיקון קטן...

יש קשר כלכלי בין לקלות לבד ולקנות קלוי (בין שליש לחצי מחיר) אין קשר כלכלי בין לקנות קלוי לא טחון ובין לקנות קלוי טחון.

Simj

New member
אז רק למען הבהרה..

כמה עולה קילו קפה קלוי? בממוצע ככה... ומחיר מטחנה בייתית? ד"א, יש למישהו המלצה על מטחנה בייתית איכותית? תודה רבהעל התשובות! =)

davemen

New member
קפה קלוי עולה 80-180 ש"ח

למרות שברוב המקומות זה 120-150 (במגזר הערבי ניתן להשיג בהרבה פחות) קפה ירוק עולה בין 30-60 לקילו, תלוי בסוג. מטחנה ביתית טובה מתחילה ב 800, והטובות ביותר מגיעות ל 2500 בערך.

shoki222

New member
יש שני מקומות במרכז שמוכרים קפה של אווא

ב- 70 ש"ח טזורו- אצל שלמה מלה פבוריטה, מול קניון רמת גן, ו- 90 ש"ח טזורו זהב, אצל הקולה מבגדד בזבוטנסקי רמת גן. פעם אחרונה קניתי לפני כמה חודשים, אולי השתנה קצת. שם חם הוא רוני שם מר דיש סידר לנו דילים טובים. חפש בפורום את הכתובת שלו ומה כותבים המשתתפים בפורום. מטחנה טובה וזולה יחסית להתחלה היא נמוקס לוקס. יש לי אותה, ולמרות הרבה ביקורת שיש לי עליה היא עושה את העבודה בצורה מעולה כבר יותר משנה!! איזה מכונת אספרסו יש לך?

mr dish

New member
מר דיש "סידר" לנו גם את שני השמות האחרים.....

סתם, מענוות-יתר ציינתי את העובדות לאשורן........בזמנו - שלמה ביקש 60 שקל לקילו טזורו פשוט ולא ממש טרי........רוני מ"קפה רות" מוכר לנו ב-65 שקלים הקילו, לא משנה איזו תערובת...באשר למכירת קפה ירוק - הוא ציין שהוא לא שש למכור קפה ירוק בכמויות כאלה זניחות, מטעם מובן מאד....אבל מי שייקנה 3 קילו ומעלה - יופתע מרמת המחיר שלו ביחס למה שהורגלנו עד עתה. שווה לנסות.

sinbad2

New member
90 ש"ח לטזורו זהב ??????

הרי המחיר באווא הוא כ-13 ש"ח ל 100 גרם (130 ש"ח לקילו) משהו כאן לא מסתדר לי,או שבאווא מוכרים ביוקר בצורה מטורפת ,הקולה מבגדד מפסיד על חשבוננו או מה שהוא מוכר זה לא טזורו זהב. מוזר...

לדעתי באווא מוכרים ביוקר בצורה מטורפת

פעם דיברו על זה שיש כמה מקומות שקונים מאווא את הטזורו זהב ומוכרים בפחות.

mr dish

New member
למען הדיוק - 95 שקל..זה מחיר מיוחד שהובטח לנו

(וגם קויים...) בידי מנהלו של ה"קולה מבגדד", אבנר....המדיניות של אווא היתה תמיד שלא לחתוך במחיר כיוון שרוב עיסוקו באספקת קפה לבתי קפה וחנויות תבלינים, להם הזכות לתחר במחיר ...הגיוני ואף צודק.

TheLittlePrince

New member
הרשימה בקישור מתעדכנת ?

כי אם כן, אז קליית בבל באור יהודה כבר לא קיימים.

hosq

New member
חסכון כלכלי בעזרת מטחנה?

כן, אם אתה מחשיב את הקפה שנזרק כי הוא פשוט התיישן ונהיה פיכסה

azaria

New member
והקפה שנזרק עקב קליה שנכשלה?

לגבי טחינה, אני מעריך שאחרי כמה נסיונות ואיפוס כלים - מגיעים לטחינה שמתאימה לקפה הספציפי ולמכונה הספציפית. מאז כבר לא נראה לי שיהיה צורך לזרוק קפה בגלל בעיות בטחינה. אבל לגבי הקליה... האם לא הולך קפה לפח בגלל שנקלה יותר מדי או פחות מדי? איך מוודאים שבכל קליה, יצאו כל הפולים בקליה טובה? בקיצור, כמה אחוזים "בלאי" יש בתהליך הקליה? וגם... אי אפשר להשוות מחירים של קפה קלוי מול ירוק באופן ישיר. קילו קפה ירוק יתן הרבה פחות מקילו קפה קלוי. מה החיס בערך? לכמה גרם קפה קליו אפשר לצפות מקליה של קילו קפה ירוק? האם יש בהדל משמעותי מן הבחינה הזו בין הזנים או רמות הקליה? (גילוי נאות: הכותב אינו קולה לבד ואינו טוחן לבד. יש ברשותי רק מכונת קפה וגם היא הראשונה שלי ונמצאת אצלי רק חודשים ספורים)

knappertsbusch

New member
מספר תשובות.

האם לא הולך קפה לפח בגלל שנקלה יותר מדי או פחות מדי? - בוודאי, שלב הניסוי והטעייה ארוך אם אתה לא קונה מיד קולה מקצועי בהרבה $$$$. אצלי בחודשים הראשונים הלך לפחות ק"ג וחצי. יש חברי פורום שתפסו את זה מהר יותר ממני... איך מוודאים שבכל קליה, יצאו כל הפולים בקליה טובה? - אחרי שלב הניסויים ההתחלתי ו"לימוד" אמצעי הקלייה, מגיעים לרוטינה שדי קל לשמור עליה. בקיצור, כמה אחוזים "בלאי" יש בתהליך הקליה? -לאורך שנים? אפסי. אחוזונים בודדים. וגם... אי אפשר להשוות מחירים של קפה קלוי מול ירוק באופן ישיר. קילו קפה ירוק יתן הרבה פחות מקילו קפה קלוי. מה היחס בערך? לכמה גרם קפה קליו אפשר לצפות מקליה של קילו קפה ירוק? הפסד של כ-5 אחוזים במשקל. זניח להפליא. האם יש בהדל משמעותי מן הבחינה הזו בין הזנים או רמות הקליה? עיקר ההבדל הוא ברמת הקלייה - קלייה בהירה תגרום להפסד קטן של נפח, קלייה כהה במיוחד תיצור קפה קל יחסית. עדיין, זניח.

coffeeaddict

New member
מספר הבהרות ותיקוני מחירים

אני חש חובה להסב את תשומת לבכם למחירים קצת אחרים שקיימים באיזור הצפון(אצל פאהום). אני לא סוכן שלהם אך כואב לי שבאיזור המרכז משלמים מחירי עתק על קפה קלוי שמחירו בנצרת 34 שקל לקילו. יש מספר תערובות החביבה עלי ועל האנשים בעבודה היא "קניה" מעולה לאספרסו מלאה בטעם ולא חמוצה או מרה במיוחד. עוד יותר מרגיז זה ההפרש בין ירוק וקלוי שבנצרת מסתכם ב-14 שקל לקילו. ב-20 שקל ניתן לרכוש קולומביה, קוסטה ריקה, ברזיל, טנזניה, קניה והונדורס. לצערי לא תמיד יש את הכל. חבל רק שאין משלוחים בדואר, אבל אולי כדאי לארגן טיול צפונה שמספר קילוגרמים ברכישה יכסו את עלות הנסיעה. קפה קלוי ניתן לארוז באריזה אטומה, אך חייבים לנקב את השקית לשחרור פחמן דו חמצני שנפלט. אני סוגר את הנקב עם נייר דבק ומשחרר לחץ פעם ביום למשך 3 ימים. אח"כ אין פליטה יותר.הבהרה נוספת היא אובדן משקל בקליה רגילה (פיצוץ שני+15 שניות) כ-18% שכן מ-150 גרם קיבלתי 123 גרם קלוי (מאזניים דיגיטאלים). בברכה אדי

azaria

New member
תודה על העידכונים. אולי באמת טיול מאורגן?

נראה לי שיש כאן כנופיה לא קטנה של אנשים מרחובות והאזור. יש מעוניינים לאיזה טיול לפריחה או משהו אחר בסביבה הצפונית? על הדרך נבקר ונקנה גם במחוזות הקפה הזול, וגם אולי בטבעון לביקור קניות בקצבייה שבפורום מתכונים גומרים עליה את ההלל. יש מעוניינים?

למעלה