התייעצות ומספר שאלות

idenu

New member
התייעצות ומספר שאלות

טוב אז ככה, אני חייל בשירות סדיר, יש לי עוד הרבה עד הסוף (שנתיים ו-4, כן צעיר
) רציתי לדעת אם כדאי לי לעשות כרגע את הפסיכומטרי? יש לי המון זמן פנוי, ואני רוצה לעשות פסיכו. לכמה זמן תוסף הפסיכומטרי? בקבלה ללימודים באוניברסיטה מבקשים גם פסיכומטרי וגם תעודת בגרות? יש כאן חיילים, שלומדים\למדו לפסיכומטרי, אם כן אפשר טיפים? איך היה? איך עבר? בטח קשה, גם שביזות צבאית וגם עוד שביזות על הראש. אשמח לשמוע הצעות שיעזרו. והמלצות כמובן למכון ללמוד בו באיזור הדרום (באר-שבע). תודה רבה.

אז ככה..

פסיכו תופס ל7 שנים אם אני לא טועה, יש מקומות שיותר.. וכן מבקשים גם תעודת בגרות.. אומנם מתייחסים פחות לממוצע, אבל עדיין צריך תעודת בגרות.. לרוב המקומות.. אני גם חייל, גם באר שבעי, וגם עשיתי פסיכומטרי.. תאמת זה שאני חייל רק עזר לי, כי רוב הלימודים שלי נעשו בבסיס (ואני עושה יומיות).. אבל כל אחד ותפקידו הצבאי הוא.. איפה אתה משרת? ואם אתה חלש בכמותי אני יכול להמליץ על לחמן, הם ממש מתמקדים בזה.. נ.ב יא צעיר :)

idenu

New member
וואלה.

אני צריך שמישהו יגיד לי בדיוק לכמה זמן הוא תופס. יש לי בלי העין הרע המון שעות פנויות ביום ואני גם עושה יומיות ככה שזמן ללמוד לא חסר לי. אני צריך רק רצון ותחת לשבת ללמוד. אני לא יודע מזה כמותי, עוד אין לי מושג בכלום. איפה למדת? כמה קבלת? כמה עלה לך? ולמדת על חשבון וואצ'ר או חשבונך האישי? וכן אני צעיר...

איפה אתה משרת?

אני למדתי בלחמן, עלה לי 1000, לא הייתי צריך וואוצר כי לחמן דרשו רק חוגר.. אבל הבנתי יש מחירים שונים עכשיו וקורסים שונים.. שאל את המשקית ת"ש שלך.. בכל מקרה לחמן בשבילי לא היה הכי חכם, כי הם התמקדו בעיקר בכמותי, וזה דווקא היה הנושא החזק שלי.. הציון שלי היה 723, אני מקווה שזה יספיק לי למה שאני רוצה ללמוד.. (אין לי מושג מה אנ ירוצה ללמוד.. חח) בהצלחה

נ ו ם

New member
לדעתי לא כדאי

עשיתי פסיכומטרי אחרי הצבא ולא ממש עבדתי באותו זמן (רק יום-יומיים בשבוע ל3-4 שעות) והפסיכומטרי פשוט מילא לי את כל הזמן - השקעתי את כל מה שיש לי ואני לא מצטערת. לא עדיף להשקיע הכל ופשוט לגמור עם זה מאשר לעשות ככה בזמן הצבא וא"כ אולי תצטרך לעשות שוב כי לא נתת הכל? גם אני עשיתצי יומיות בצבא, חשבתי שיש לי המון זמן והמון חלל ריק למלא במוח אז לקחתי קורס באונ' הפתוחה (שזו אומר שיעור פעם בשבוע+מטלות בית = הרבה פחות עמוס מהפסיכו') ופשוט לא היה לי זמן לנשום! היה לי כל כך הרבה לחץ בלימודים וזה יצר גם לחץ בעבודה הצבאית שלי (לחץ שלא היה לפני כן) בסוף התמודדתי עם זה וקיבלתי ציון יפה אבל זה לא כמו פסיכומטרי. והפואנטה - לדעתי פסיכומטרי זה משהו שאתה צריך להתרכז בו לגמרי ולא משהו צדדי למלא את זמנך הפנוי כשאתה משועמם בצבא.

a p p l e m a n

New member
זה לא סותר אין מה להפסיד

אם אפשר עדיף לעשות פסיכומטרי בצבא. אם אני הייתי יכול ברור שהייתי עושה. תחשבו על היתרון להשתחרר ולהתחיל כבר את החיים בלי להיות מוטרד בפסיכומטרי. חוץ מזה לפעמים בפסיכומטרי צריך לעשות יותר ממועד 1, אז מה שלומדים בצבא זה רווח נקי. במקרה הכי גרוע תעשה עוד פסיכומטרי אחרי הצבא אחרינסיון ושהראש שלך יורגל לחשיבה הפסיכומטרית, ויהיה לך יותר קל.

נ ו ם

New member
שונאת שאומרים גם ככה בטח תצטרך

לעשות עוד פעם. נכון יש כאלה שצריכים לעשות פעם שניה. אבל למה לבוא מראש בגישה כזאת? אם באים בגישה של גם ככה לא יצליח לי - לא מצליחים, וגם לא באמת משקיעים. אני באתי בגישה של "זהו עכשיו זה הדבר האמיתי", השקעתי מה שיכולתי וקיבלתי ציון נהדר. אין לו מה להפסיד?!?! יש לו הרבה מאד מה להפסיד - זמן, כסף (והרבה), כאב ראש.

a p p l e m a n

New member
האמת שאת צודקת

כל מקרה לגופו. זה תלוי מה הוא רוצה ללמד.ותלוי ברמה שבה הוא עומד היום.

Chris Redfield

New member
אממ

לא יתנו לך שובר הנחה צבאי משום שצריך להיות חצי שנה לשחרור. תקבל הנחה מסוימת על היותך חייל. בב``ש יש לך היי קיו, לחמן, אנקורי וקידום. אם יש לך זמן פנוי בשפע, לך על זה.

QAF Fan Block

New member
הממ..

בלחמן אפשר לקבל הנחה משמעותית גם בלי וואוצ'ר. כשאני נרשמתי אז קבלתי את המבצע כמו של יוסי ב990. עכשיו בגלל שהעלו את מחירי הוואוצ'ר אז לחמן שידרגו את המחירים בהתאם-ל1500 אאל"ט. הפסיכומטרי תופס ל-7 שנים, יש מקומות ל-10 ויש אפילו לכל החיים... אז אין לך מה לדאוג מבחינת תוקף המבחן. באופן אישי, אני מתחילה קורס בלחמן רק בסוף דצמבר אז אני לא יכולה לייעץ לך לגבי השילוב עם הצבא. אבל בגלל שעשיתי פסיכומטרי בעבר, אני ממליצה לך להתחיל ללמוד את המילון משהו כמו חודשים לפני כי אם לא לומדים את המילון - אין טעם לגשת בכלל. מעבר לכך בזמן הקורס (משהו כמו 3 חודשים) תכין את עצמך לזה שלא יהיו לך חיים אחרים חוץ מהבחינה. חבל להחליט שהולכים על זה ולא להשקיע 200% ואחר כך לגלות שהציון שהוצאת לא מספיק למה שאה רוצה ללמוד. ב ה צ ל ח ה

למעלה