התייעצות בנוגע לקבילה..

CoralP

New member
התייעצות בנוגע לקבילה..

העניין הוא כזה, שברתי את הרגל ואני בגימלים כבר שישה שבועות, הקצינה שלי לא בקשר איתי ובכל הזמן הזה לא הגיעו לשום ביקור בית...
הבנתי שזו עילה לקבילה, אני פשוט לא יודעת האם להגיש או לא. אני מפחדת שהיחס כלפיי ישתנה ל(עוד יותר)רעה בעקבות כך.

דבר נוסף, הרגל שלי עדיין לא החלימה אבל אין לי עוד גימלים. אני אמורה להגיע מחר לבסיס ובאמת שאין לי מושג איך. יש לי ברירה כלשהי? או שפשוט אני אמורה להגיע וזהו ולהצמיח כנפיים בדרך לטענת הצבא?
אני די חוששת שבגלל שהרופאה ביחידה ממש לא אוהבת אותי (בלשון המעטה) היא לא תתן לי עוד גימלים ואני אאלץ להישאר בבסיס. יש 4 קומות מדרגות לעלות עם קביים בדרך למגורים, שזה דבר שהוא על גבול הבלתי אפשרי בשבילי לעשות עם קביים, שלא לדבר על זה שאני לא אוכל להתקלח שם (בבית אני מתקלחת בישיבה).
אני מפחדת ממש ממה שיכול לקרות מחר.. אני באמת לא יודעת איך להתמודד עם זה

אושי231

New member
לקבול את תמיד יכולה

ואת יכולה לבדוק עם קו היעוץ של נקח"ל האם הקבילה תהיה מוצדקת או לא.
את צריכה לחשוב על המטרה של הקבילה. האם המטרה היא "לדפוק" את המפקדת על כך שלא ביקרה אותך? או שהמטרה היא שייעשה צדק ביחידה וסדר בכל העניין הזה? במידה ותחליטי להגיש קבילה, נעזור לך פה בפורום לנסח אותה.

לגבי הגעתך מחר- אני מניחה שאם את בשישה שבועות גימלים אז גם סופחת לר"מ 2. מדוע לא האריכו לך את הסיפוח? דיברת עם ר"מ 2 בנושא? אם לא, אני מציעה לדבר איתם עוד היום, אם הם עדיין עובדים, ואם לא- אז תדברי בדחיפות עוד הערב עם המפקדת שלך ותשאלי אותה מה היא מייעצת לך לעשות.

CoralP

New member
לא סיפחו אותי לר"מ2

אין לי מושג למה.. אבל פשוט לא. אז אני לא יכולה לפנות אליהם.
(את יודעת איפה אני יכולה לבדוק למה לא סופחתי? אני באמת מרגישה שנעשה חוסר צדק במקרה שלי, זה נורא מתסכל)

המפקדת שלי (הסתומה.) אומרת שאין מה לעשות, שאני אבוא עם הקביים או שמישהו יסיע אותי, שאין מה לעשות.

אושי231

New member
קודם כל אני ממליצה לעשות מה שהמפקדת שלך

אומרת, על מנת שלא תסרבי פקודה או תהיי חלילה נפקדת. תגיעי ליחידה עם הקביים ודברי איתה פנים אל פנים. במקביל כבר תתקשרי לקצין פניות הציבור (יש להם אתר עם דרכים ליצירת קשר) ותבקשי שיבדקו מדוע לא סופחת לר"מ 2 ותבקשי שיעזרו לך בנושא החזרה ליחידה- שינחו אותך מה לעשות.

ori239

New member
ובנוסף

אם נוהגים איתך במידת האטימות, בקשי שיחה עם מפקד היחידה או סגנו,
לעיתים דרוש שיקול דעת של אדם מבוגר, שיכול לקבל החלטות יותר מושכלות ופחות רציונליות.

אם עדיין לא ניגשת לביקור רופא או משהו

תתקשרי לחמל של ר"מ 2 - 04-8300334.
הם זמינים 24 שעות, תענה לך חיילת ותמיד נמצא גם רופא תורן...הוא יכול להחליט על סמך מה שתגידי או בפיקסוס דברים מסויימים אם הוא חושב שיש סיבה שתלכי היום למיון, או אולי אפילו בבוקר.

ובאמת מעניין אותי איך דברים כאלה קורים בצבא...פשוט בושה.

CoralP

New member
יש לי טעם בכלל

לפנות לחמל של ר"מ 2 אם אני לא מסופחת אליהם?
ואם אני אלך למיון בלי הפנייה מהיחידה לא יכסו לי את זה אחר כך. (הרופאה ממש... כלבה. :\ )

ori239

New member
זה לא קשור לרופאה

יש קריטריונים מאוד ברורים להחזר הוצאות מיון (טופס 119)
שאסור לסטות מהם, וגם אם כן זה דורש אישורים של גורמים במקרפ"ר

ori239

New member
אני לא זוכר בדיוק אבל אלו רק דברים שלא סובלים

דיחוי, למשל אם חלילה נפגע חייל בתאונת דרכים ופונה למיון - יקבל החזר, כנ"ל לגבי שברים, פציעות וכו'.
אם הוא סתם קם בבוקר והלך על דעת עצמו - כל עוד לא תהיה סיבה רפואית מספיק חשובה/דחופה - לא יאושר.

בגדול לחייל הפשוט זה ממש לא רלוונטי מה הקריטריונים - תחשוב כמו באזרחות - האם באותו מקרה היית מתפנה למיון (ומשלם 600-700 ש"ח)?
אם התשובה שלילית, תמתין לשעה 17:00 ותגיע לביקור רופא/מרפאה שעובדת עם צה"ל או שתפנה בזמן אמת למרפאה היחידתית.
במידה ודרוש טיפול בביה"ח, ביקורופא ידע להפנות אותך.

אני מקווה שהלכת לביקור רופא..

אם לא, תלכי מחר. אם המצב חמור (כאבים, או שעדיין יש לך גבס, או שאת לא יכולה לדרוך על הרגל מה שאני מניחה כי את אומרת שאת צריכה ללכת עם קביים הייתי מבקשת גם הפניה למיון)
יצרת קשר עם רמ 2 אחרי ששברת את הרגל וגיבסו לך את הרגל?
אם את עדיין עם גבס או שאסור לך לדרוך על הרגל, הייתי מתקשרת לר"מ 2 הקרוב למקום מגורייך ומתייעצת איתם. או שאפילו תנסי להתקשר לחמ"ל של רמ 2 עכשיו, מקסימום יגידו לך שאין להם מה לעשות ושתטפלי בזה מחר, אבל שווה לך לנסות.
והייתי גם יוצרת קשר עם המפקד של המפקדת שלך, מסבירה בדיוק מה שהסברת פה ואם גם הוא אטום תחתמי יום חופש אחד ותלכי לביקור רופא בערב, שוב, אם את עם גבס או שאסור לך לדרוך על הרגל את אמורה להיות בגימלים.

ותגידי, באיזה חיל את? אולי אני יכולה לעזור לך קצת יותר מזה.

למעלה