התייעצות- אי

לא מבינה באיים - אבל כמה אנשים יכולים

לשבת לאכול על אי קטן? יש שם מקום ל-5-6 אנשים? בעיניי גם ליום יום לא מספיק מקום לבני המשפחה בלבד. חברים של הילדים שנשארים לארוחת ערב למשל יהיו עניין שבשגרה מתישהו ולא הייתי רוצה שכל פעם שמגיעים שני חברים כבר לא יהיה מקום.

The Bellinda

New member
תלוי במבנה שלו ואיך שמים את השיש

אצלנו יש בנחת מקום ל-6 אנשים ואפשר בדוחק להוסיף גם יותר בחלק שאין בו מקום מאד נוח לרגליים, אבל זה כי בחרנו להדביק את השיש בצורה לא שגרתית - הוא לא מודבק באופן סימטרי מעל הארון אלא ככה שצד אחד של הארון כמעט מיושר עם השיש והצד השני יוצר כמו "ר" של שיש באוויר, מה שמאפשר יותר מקומות ישיבה.
מה שכן, הוא אי גדול יחסית, כי היה לנו הרבה מקום במטבח (נדמה לי שמידותיו היו 1.10 על 1.40, אבל יכולה לבדוק ספציפית כי כרגע אפילו אני לא מאמינה למספרים שזרקתי בשלוף מפאת הטמטמת והעייפות) והוא לעומק, לא במקביל לסלון אלא מאונך לו.

rnavina

New member
יש איים עם ששה מקומות ישיבה ואף יותר.

אצלנו היה מקום לחמש נפשות. שתיים בצלע אחת ועוד שלוש בצלע הסמוכה לה.

אל תפטרי מפינת האוכל.

בעיני זה מאסט.

אם חשוב לך אי (למה?), את יכולה לעשות אותו מינימלי, כך שפינת האוכל תשאר, ו/או במקביל לקנות פינת אוכל אולי קטנה יותר (שולחן מרובע, למשל, ולא מלבני)

גם אני אוהבת מאד פינת אוכל.

במיוחד את שלי :)
פינת האוכל צמודה למטבח והיא משמשת לכל הארוחות. יושבים בה בנוח 6-8 אנשים. לא צריך עוד שולחן. ביומיום מונחת על השולחן שעוונית שקופה- כך שרואים את יופיו אבל הילדים יכולים לאכול באופן חופשי וקל לנקות.
אני לא אוהבת לשבת לאכול על כסאות גבוהים. נראה לי לא פרקטי בכלל. אוהבת שאפשר לשבת יחד כולנו וגם כמה אורחים (סבאסבתא או חברים) בלי טרחה מיותרת.

מאורית9

New member
המטבח המושלם- בעיני...

חברים טובים שלנו קנו בית פרטי לפני כמה שנים
ואת המטבח הם שיפצו
בגלל שהם אוהבים את הטעם שלי הם התייעצו איתי לפני השיפוץ ותוך כדי קבלת ההחלטות
הם עשו מבנה של מטבח שהמלצתי עליו- מושלם בעיני.. גם אחרי עבודה בו
אנחנו מתארחים אצלהם הרבה ולרוב חברתי ואני מבלות במטבח בהכנות ובישולים משותפים
ופעם אחר פעם אני נהנת מהמטבח

מבנה ח׳ בצלע אחת ארונות גבוהים שבתוכם גם התנור - בילט אין ומקרר
צלע שניה כיריים וקצת שטחי עבודה משני הצדדים
וצלע שלישית משטח עבודה גדול - באמצע כיור
מה שיפה שהצלע של הכיור פונה אל פינת האוכל- הסלון והגינה
וכך בזמן העבודה במטבח יש קשר עין הדוק לכל מה שקורה בבית
רוב הזמן אנחנו הרי סביב משטח העבודה והכיור
מעל הצלע הזו יש הגבהה של הקיר של 30 סמ ועליה בר עם כסאות בצד השני
הקיר הקטן משאיר את המטבח נקי למי שמסתכל מהסלון גם תוך כדי הכנת הארוחה וכל הבלאגן שכרוך בזה
ואם אוכלים ארוחה והמטבח לא מסודר עדיין זה לא מפריע בעיניים כי הברדק מתחבא תחת הקיר הקטן

למעלה