התייעצות- אי

מאיהתי

New member
התייעצות- אי

בשל המדרגות שיותקנו ומיקומם הצר נאלץ להרוס קיר שעד כה דיי תחם את המטבח. המטבח אומנם כאופן ספייס אך הקיר מול המקרר ש"הכניס" את המטבח למעין חדר כזה, אם כי כל הצלעות היו פתוחות, למעט הקיר (מקווה שאני מובנת).
שאלתי היא...האם כדאי לעשות אי קטן?

כרגע אנו אוכלים על שולחן אוכל שכעיקרון נפתח אך בפועל מעולם לא פתחנו אותו והוא מונח בצד, כאילו בפינת אוכל.
אם באים אורחים ספורים אז מזיזים את השולחן מהקיר או שהילדים יושבים בנפרד מאתנו ואם מוזמנים הרבה אז אוכלים במזנון פתוח...

האם אפשרי להזמין אי שאינו במסגרת הכנת המטבח? מאחר ויש לנו מטבח קיים חדש.
עד כמה אי כיפי לצרכי משפחה ביום יום?
אני חושבת שאם נעשה אי אז נפטר מהשולחן אוכל.

אשמח לחוו"ד
תודה מראש,
מאיה

rnavina

New member
אני חלמתי שנים על אי, והגשמתי את החלום

בדיעבד, אני חושבת שזו טעות שהאי יתפקד כפינת ישיבה לארבעה-חמישה אנשים ביום יום. לא נוח לשבת ממושכות על אי, המון פירורים נפלו למטה. הרבה יותר נוח לשבת על שולחן רגיל.
יש מצב שתצרפי שרטוט של החדר?

ובוודאי שאפשר להזמין אי שאינו במסגרת המטבח הקיים. אצלנו למשל האי היה עם בוצ'ר בלוק (משטח עץ) בעוד שבשאר המטבח היה משטח של אבן קיסר. הרבה פעמים ניתן לראות מטבחים שבהם האי מעט שונה מהעיצוב של שאר המטבח.

angelula

New member
אנחנו חיים על האי

השאלה היא אם זה אי שיתפקד רק כשולחן או שגם אתם זקוקים לשטח אחסון...
כי אצלנו האי גדול ומכיל מגירות משני הצדדים ובנוסף משטח אכילה.

מאיהתי

New member
אני בהחלט אצטרך אחסון נוסף

מסתבר שדווקא כשמוסיפים חדר אז פתאום פונקציונליות של דירה שהייתה קטנה יותר משתנה לחלוטין....
כמדומני שארנבינה כתבה על זה משהו....

מותק 9

New member
האי שלי עומד על ארונות

באחד הצדדים יש שני ארונות שתופסים מקום של כסא כל אחד ושאר האי שסביבו יושבים עומד על קיר עץ.

כמה מקום את יכולה להקצות לאי?

מאיהתי

New member
אני לא יודעת כמה מקום.

אולי לשם שינוי אתייעץ עם האדריכלית האימפוטנטית....אולי יהיו לה תובנות.

The Bellinda

New member
לנו היה אי קטן כשקנינו את הבית

שהיה בו מקום לעד 3 אנשים לאכול בו זמנית, ומתחתיו היה ארון עם דלתות ששם אופסנו כל הסירים שאנחנו משתמשים בהם לעיתים רחוקות.

בשיפוץ מטבח שעשינו בקיץ האחרון, המעצבת (שבסוף לא לקחנו...) המליצה לנו לשנות לו את הזווית ולהפוך אותו לאי "מלא", כך שיש לו 3 צלעות "חשופות" ואז את השיש הדבקנו ככה שהוא לא בולט באופן שווה מכל הצדדים אלא כמו "ר" ואז 4 אנשים יושבים מסביב בקלות מצד אחד ומצד שני, בצד שלא יושבים בו יש 4 מגירות גדולות לאחסון שנוח לגשת אליהן כי אנחנו לא מתכופפים מתחת לשיש. הן בדיוק מול המדיח ולשם יוצא כל הסרוויס של הצלחות והסכום - הופס, ישר למקום. לא יודעת מה עשינו קודם (מקווה שהבנת את התיאור שלי).

פינת האוכל משמשת בעיקר לאירוח.

מאיהתי

New member
בלינדה, יש מצב שתצלמי לי?

כי לא באמת הבנתי

איך מתקדם ההריון?

אתמול התחלתי שבוע 36 ובהערכת משקל הקטנה שבבטן כבר 2800....המון!

The Bellinda

New member
יש מצב, רק צריכה לזכור

ומתקדם...אני לא מאמינה שאני מתחילה עוד יומיים חודש שביעי! הזוי מאד.
ואת - שבוע 36? יא אללה. רק אתמול יצאת מהארון. מקווה שאת בטוב (אני עוד בשלב שלא נמאס מההריון, בטח ייקח לי עוד חודש ככה להגיע לשם).

מאיהתי

New member
בלינדה, נחמד לחלוק חוויות

לא נמאס לי בכלל וגם חייבת לסחוב עוד חודש עד לסיום השיפוץ
או לפחות עד חופשת הפסח ואז נצא מהבית לבית של חמי לכמה ימים מפנקים.

יש ימים אני קמה כולי אנרגטית ונמרצת ויש שאין לי כוח לכלום אבל בגדול המציאות של הבלגן בשיפוץ מכתיבה את הכל.

The Bellinda

New member
מובן מאד

צ'לחי לי במסר מייל שלך, אשלח לך תמונות

אפילו זכרתי לצלם, הידד.

macaroni35

New member
בנוגע להערכת משקל...

אצלי בשבוע הזה נאמר לי שהוא שוקל 2700 ק"ג - והקטן נולד באמצע שבוע 38 במשקל 2200 קג ....

נשאר לך עוד קצת ...
ללידה קלה ומהירה ....

The Bellinda

New member
אני חושבת שההלם הכי גדול שלי היה

כשבבוקר הלידה השניה שלי, טכנאית האולטראסאונד העריכה את ציפורת ב-3.598 קילו (אל תשאלו אותי למה הירידה המדוייקת לרזולוצייה הזאת של המספור), וכעבור מספר שעות היא נולדה...3.598 קילו. על הגרם!

(אבל כל שאר ההערכות שחוויתי, גם עם מתוקית הגדולה וגם עם טכנאיות אחרות שבדקו את ציפורת, היו WAY OFF לכיוון הלמעלה)

נושי 14

New member
כשקנינו את הדירה הנוכחית התלבטנו המון אם לעשו

אי או לא .פחדנו שזה יסתום את המטבח, יתנגש עם הפינת אוכל .... בסוף עשינו דלפק עם שני כיסאות שלא יכולנו לאכול בו ביחד כל המשפחה בנוחות. מיכוון שהיה חסר לנו גם מקום איחסון ושטח עבודה (יש לי מעט שיש) כבר שנתיים רצינו להחליף את הדלפק באי אבל זה כל הזמן נדחה.
לפני קצת יותר מחצי שנה החלפנו את הריצוף בבית ואמרנו שזו כבר הזדמנות להחליף את הדלפק לאי. ההבדל הוא של שמיים וארץ. אם קונים כסאות נוחים אז אין שום בעיה גם לשבת שם כל היום (אני העברתי את הלפטופ לשם ומאז זו פינת העבודה שלי.
מה שכן אם את רוצה גם איכסון אז האי הוא לא משהו קטן כי אחרת זה בעצם שולחן.
לגבי איפה עושים, יש המון מקומות שאמרו לנו שהם לא מתעסקים רק עם אי. אנחנו עשינו באביבי, את יכולה לבדוק עם המקום שעשה לך את המטב. קחי בחשבון שזול זה לא.

sharonwe

New member
לנו יש אי וזה אחד הדברים הכי כייפיים.

הוא בצורת האות "ו", כשתחת הצלע הארוכה יש ארונות, והצלע הקצרה - שהיא יחסית רחבה (כמעט רבועה) - מוקפת בארבעה כסאות מאוד נוחים. אנחנו אוכלים יחד אך ורק שם. המשטח הוא "בוצ'ר בלוק", והאי הוא מעיו מוצץ ביםהמטבח לבין הסלון.

פינת אוכל אין לנו: אנחנו מארחים בעיקר בקיץ, במרפסת, וכשנאלצים לארח בחורף - פותחים שולחן מתקפל. זו היתה הבחירה שלנו, שכן הסלון די קטן.

sharonwe

New member
לא אידאלי - אבל בהחלט אופציונאלי

בעלי ממש לא אוהב לארח על שולחן מתקפל וגם אני הייתי מעדיפה בהרבה פינת אוכל. אבל אותה "פינה" תעמיס על הסלון שלנו, ומבחינתי הפשרה הזו בהחלט שווה את המגורים בת"א.

מההודעות הראשונות אפשר להתרשם שמדובר באי ירוק

בים, ועל תכניות הפרישה שלכן לחיים באי עם קוקטייל ביד.

(מכותרות ההודעות, כן?).

ההודעות הבאות כבר מנחיתות על קרקע המציאות

למעלה