התייעצות איך לפעול

ימימה

New member
אתם מעוניינים לטפל?

אנחנו התחלנו את הטיפול במסגרת מחקר, כי אז זה עוד לא היה בסל הבריאות (לפני 7 שנים, ובלי המחקר אי אפשר היה לקבל), אבל היום טיפול בהורמון גדילה לילדים עם עיכוב גדילה ברחם כבר נמצא בסל. אפשר להתחיל דרך ברור אצל אנדוקרינולוג.

shocho181

New member
אין ספק שמה שאת מספרת זקוק לבדיקה

ועדיף כמה שיותר מהר ,זה ללא כל של ספק ואבל עם זאת את כאמא במדינה כמו שלנו ,צריכה לאבחן אותו לבד, ולמה אני מתכוון אם תמשכי ללכת דרך קופת החולים זה ייקח זמן והזמן בגיל הזה חשוב מאוד ואם תפני לרפואה פרטית יש לך 2 אופציות כאלה שיידם על ההדק קלות ויש שלא . וכל אחד עם האנטרסים שלו . הצעה שלי והיא רק שלי אני לא מוסמך ועל דעות אפשר להתווכח , עדיף לך שהוא יאובחן על הספקטרום ותתני לו את הטיפול הדרוש באיו אם הוא זקוק לה או לא .כי את הזמן אי אפשר להשיב וכל יום שהוא עובר ללא טיפול מתאים זה הפסד לשלב מאוחר יותר בחיים. אז בסופו זה החלטה שלך כאמא שאמורה לדעת מה טוב לילד שלך ללא בושה ולבחור מה עדיף לך

Navva

New member
אז ככה

היתי ממשיכה לפעול בשני הכיוונים: ממשיכה לנדנד להתפתחות הילד לקבוע תור, ואם צריך נגשת לשם פיזית. ד"א כמה היה נחרץ היה המכתב של רופא הילדים? באשר לאפשרות הפרטית, קחי בחשבון, שגם לא יקבעו לך תור מהיום למחר. היתרון העיקרי שאני רואה במרפאה מסודרת של התפתחות הילד שנערכת בדיקה לא רק של רופא אלא של בעעלי מקצוע נוספים תחת אותה קורת גג ושיתוף פעולה בינהם. כמו כן אבחון רישמי לרשיות צ"ל משולב רופא (התפתחות הילד/נירולוג/פסיכיאטר) ופסיכולוג (התפתחותי או קליני).

Navva

New member
בדיקת אוזניים ובדיקת שמיעה?

האם לילד הרופא ת הילדים בדקה לו שהאוזנייים נקיות מנוזלים וובדיקת שמיעה? אחד הגורמים הבסיסים לעיכוב בהתפתחות שפה, הוא פגיעה בשמיעה. ממליצה לבדוק במקביל לחיפוש התור. קלינאית אחראית לא תתחיל לעבוד עם ילד ללא בדיקת שמיעה מקדימה.

מרב געש

New member
קופח מחוייבת להתחיל אבחון וטיפול תוך 4 חודשים

זה מה שהחוק אומר, בפועל אם הם עמוסים הם אולי יתחילו את האבחון תוך 4ח' אבל עד שתסיימו אותו ייקח גם 2-3חודשים. ואחכ אם אין להם מטפלים פנויים הם מחוייבים להשתתף בעלות מטפלים מחוץ למכון. אני ממליצה לך לברר אצל הפקידות כמה זמן זה בדרך כלל לוקח כדי שתדעי מול מה את עומדת ואז תוכלי לקבל החלטה.

עדכון

תודה לכל מי שענתה, מאוד עזרתן לי. החלטתי לגשת לאבחון באופן פרטי באסף הרופא. דיברתי עם אסף הרופא ושלחתי להם כבר בקשה לאבחון. הם אמרו שיחזרו אליי והתורים הם באורך 3 שבועות - מה שמאוד מתאים לי כי יש לנו תור לבדיקת שמיעה עוד שבועיים וחצי. דיברתי גם עם התפתחות הילד באסותא השלום והם אמרו לי שצריך לחכות שוועדה תתכנס כדי לקבוע אם אני זכאית לאבחון שם ושתהיי תשובה תוך שבועיים. בקיצור איפוא שאפשר למשוך הם מושכים וזה עזר לי לקבל החלטה ללכת על האבחון הפרטי כי חייבים לזרז את העיניינים.

למעלה