התייעצות איך לפעול

התייעצות איך לפעול

אורחת פה. הילד שלי בן שנה ושבעה חודשים עם עיכוב שפתי. עד גיל שנה וחמישה חודשים נרשמו 10 מילים \ הברות שמסמלות מילה \ קולות של חיות אבל בחודשיים האחרונים גם נעלמו מילים ולא צצו במקומם מילים חדשות. קיבלתי הפניה מרופאת המשפחה להתפתחות הילד במכבי אסותא השלום ואני מחכה שיואילו לטפל בפנייה שלי ולקבוע לי פגישה. מה לעשות בינתיים? לחכות להתפתחות הילד? לפנות באופן פרטי לעוד גורמים? מבחינה מוטורית נראה שהילד מתקדם טוב, אני רואה התקדמות משבוע לשבוע ביכולות המוטריות, ביכולות המשחק: בניה של קוביות, הרכבת פאזלים וכו. הילד מאוד חברותי וחייכן, מגיב לרוב טוב אליי ואל עוד אנשים, מחפש חברה. נראה שהילד מבין רוב מה שאני מדברת אליו בשפה פשוטה. עוד סימנים שקצת מדאיגים אותי: חזר להכניס לפה כל מיני דברים אחרי שהייתה תקופה שזה כבר נעלם. הפסיק לעשות שלום עם היד. ניסיתי לעשות שיעורי בית וקראתי קצת בפורום שלכם בעזרת חיפוש עם המילים הרלוונטיות, והסתבכתי. איזה המלצות לפעולה בכל זאת אתן יכולים לתת לי? תודה מראש

ממליצה לך לפנות באופן פרטי

למכון אבחון של דיצה צחוק באסף הרופא. הם עושים אבחון הכי מקצועי. התפתחות הילד גם כשיגיע תורכם יכולים בקלות לפספס (ככה היה במקרה שלנו). ממה שאת מתארת יש כמה סימנים מדאיגים שיכולים בסוף להיות בכלל לא קשורים לספקטרום אבל כשיש חשש כדאי לבדוק בצורה יסודית. רגרסיה זה סימן לא טוב (דרך אגב גם לבן שלי היו כ-10 מילים בין גיל שנה לשנה וחצי שאחר כך נעלמו), אומנם רגרסיה יכולה להיות בגלל סיבות אחרות, אבל צריך לבדוק. האם כשהוא משחק הוא מרוכז אך ורק במשחק או שהוא משתף אותך או מסתכל לבדוק איפה את והאם את רואה אותו?

אז ככה

הילד בפירוש משתף אותי במשחקים שלו, או לחילופין משתף פעולה שאני משחקת איתו, הוא בהחלט בודק איפה אני שאני יוצאת מטווח ראייתו, אבל לפעמים הוא מוצא משהו שמעניין אותו ואז הוא יכול להתרכז בו גם אם אני לא לידו. אם אני אגיע ואתעניין, הוא בפירוש ישתף אותי ויראה לי.

לרוץ - לא - לטוס! לאבחון פרטי

ובשום פנים ואופן לא לחכות להתפתחות הילד - מומלץ ד"ר זימן, או דיצה צחור באסף הרופא - התורים שם ארוכים אבל לילד כזה צעיר בטוח יזרזו - ואני אגיד לך למה - כי אנחנו בפברואר - ואם הילד באמת בספקטרום, מה שחשוב זה שתהיה לו מסגרת מתאימה לשנה הבאה, בשביל זה צריך א.אבחון ב.הכרה של בט"ל, ואז אפשר לדאוג לו לשיבוץ - והדברים האלו לוקחים זמן! הבן שלי אובחן רשמית במאי, והיה לי מתח נוראי שנספיק לעשות את הכל בזמן כדי שיוכל להכנס לאלוטף - מעון שיקומי (מדהים!) של אלו"ט שאליו מתקבלים רק ילדים עד גיל 3 - העובדה שהוא איבד מילים שכבר היו לו, וג'סטות (לעשות שלום) היא מאד מדאיגה, ולא הייתי מקלה בזה ראש. אבל אני חייבת גם לעודד אותך. הבן שלי היה במצב יותר גרוע ממה שאת מתארת. לא היו לו מילים בכלל והוא ברח כשילדים היו מתקרבים אליו - הוא נכנס לאלוטף בגיל שנה ו-10 והמקום פשוט העיף אותו למעלה - היום הבחור (טפו טפו) בן 6, מדבר אוטוסטרדה, משולב בגן רגיל - קצת יותר קשה לו חברתית מלילדים אחרים, אבל סה"כ טוב לו, והוא ילד מדהים מדהים, חכם, חברותי, חייכן, זללן
נודניק, וכל מה שהיית מצפה מבחור בן 6

TikvaBonneh

New member
אם את רוצה לעשות משהו כבר עכשיו

לפני האיבחון תצטרכי לממן הכל בעצמך, מדובר באלפי שקלים לחודש ובהרבה השקעה לוגיסטית.

שכחתי לציין עוד משהו

עברתי הריון קשה עם הפרדות שלייה חלקית בשבוע 24 ועיכוב גדילה החל משבוע 32. הילד נולד בסוף בשבוע 39 לאחר זרוז וקיסרי, במשקל 2275. כלומר, היה בפירוש עיכוב גדילה ברחם, כי תוך 3 חודשים הילד היה באחוזון ה-50 הן במשקל והן בגובה, כיום הוא באחוזון ה-90 בגובה.

גם בני שמאובחן PDD היה עם עיכוב גדילה

בשל רעלת הריון שלי. אני מאמינה שזה קשור אם כי לא קראתי מחקרים שהוכיחו זאת בוודאות. לדעתי, רוצי לאבחון. מקסימום את סתם היסטרית. מאחלת לך את כל ההצלחה האפשרית. אנחנו פה בשבילך. חוה.

וגם הבת שלי

המאובחנת עם PDD היתה עם עיכוב בגדילה ונולדה פגית בעקבות רעלת הריון חמורה.

וואוו, קטנטונת.

מה שכן אין לנו מה להאשים את עצמינו. זה לא היה בשליטתינו. גם בטוח יש מרכיב גנטי. אולי זה השילוב של השנים. קשה לדעת...בת כמה היא ובאיזה תפקוד? שלי יהיה בן 5 באפריל ובתפקוד גבוה. למרות שאני לא משוכנעת בהגדרות. לפעמים זה לא נראה לי גבוה... חוה.

בת 5

תפקוד בינוני. היא עברה רגרסיה מאז האבחון (בגיל 3), שאולי קשורה בפעילות אפילפטית שאובחנה לאחרונה. מאז שהתחלנו טיפול תרופתי אנטי-אפילפטי, אנחנו רואים שיפור.

ימימה

New member
שלי נולד 1.900, אבל בשבוע 38....

היה עיכוב גדילה רציני, שהוא לא הצליח להשלים לבד ולכן קיבל שנתיים הורמון גדילה, בין גיל 5 (שאז היה מתחת לאחוזון כלשהו...) ועד גיל 7 (שאז הגיע לאחוזון 25, עליו הוא מטפס בהתמדה עד היום)

למעלה