התייעצות איביי

newKiticat

New member
התייעצות איביי

קניתי ג'קט בצבע לימון מה-מם!!!
אבל... בהיקף של הזרועות הוא קטן עליי! המוכר כתב שכל המידות מפורטות וזה מצער אותו אבל הוא יכול להציע לי החזר (עם משלוח עליי כמובן), או שהוא יזכה אותי ב-5 פאונד מתנה. עכשיו.... א. הזרועות שלי לא כאלה שמנות ביחס למידה שלי. ב. לא מפורטות מידות היקף השרוולים.

על זה אני אפתח עכשיו דיספיוט?

ההצעה שלו נשמעת לי די הגיונית

אמנם אני די טרייה בענייני איביי, אבל למיטב הבנתי, הצעה של החזר כספי לא כולל משלוח חזרה היא מענה שנחשב תקין והולם לפי הפרוטוקול של איביי למקרים כאלו. יש מוכרים שבכלל לא מוכנים לקבל החזרים, ואם המידה לא מתאימה אז tough, אז לדעתי ההצעה שלו די הוגנת.
בשורה התחתונה, אני לא חושבת שפתיחת דיספיוט תתן לך תוצאות טובות יותר ממה שהוא מציע לך מיוזמתו, אז לדעתי חבל על האנרגיה והעצבים.

לדעתי, רק במקרה שבו יש הטעייה בוטה (למשל מה שקרה לי - מוכר שמכר לי תיק "עור", רק בשביל לגלות שמדובר בחיקוי), יש מצב לקבל החזר מלא כולל כיסוי עלויות המשלוח חזרה.

אבל שוב, אני חדשה בעסק...

newKiticat

New member
אבל כשהוא מעלה משהו למכירה

והוא לא מתאים למידה (כלומר יש פגם במוצר), אז יש בזה משום הטעייה.

efrato1

New member
בג'קטים יש סטנדרט של היקף שרוולים?

אם כן, יש לך קייס.
אם לא והמידות מתייחסות רק לאורך והיקף של הטורסו, אין לך שום בסיס לטענה של הטעייה...

אפשר לשאול כמה עלה הג'קט ומהיכן המוכר?

newKiticat

New member
תראי, בהתחשב בזה

שהזרועות שלי לא שמנות ביחס למידה שלי - אז כן, אני לא חושבת על זה.

כי כשמישהו מוכר ג'קט שמתאים להיקף המותנים שלי ולכתפיים שלי (שהן רחבות), אז צריכה להיות התאמה גם לרוחב השרוול.

כי מה לעשות, כשאישה גדולה יותר, באופן פרופרציונלי, היא גם גדולה יותר בזרועות. זו אגב אינדיקציה לתפירה גרועה, כשהגזרה במידות הגדולות יותר כן עולה סביב המותנים, אבל איכשהו השרוולים והכתפיים נותרו זהות. (אני פשוט יודעת איך נראות גזרות לפני החיתוך... וזה עוד יותר מציק לי).

מעולם לא קרה לי שמשהו עלה עליי במותן אבל לא בזרועות. (כלומר, זה עולה, אבל מאוד מאוד לוחץ ויהיה מאוד לא נוח להסתובב איתו יותר מ-5 דקות).

efrato1

New member
מסכימה איתך בקשר להכל

רק מנסה לחשוב איך תוכלי לתרגם את זה לדיספיוט משכנע.
שכחת לכתוב מהיכן המוכר וכמה עלה הג'קט.

newKiticat

New member
אגב, כבר קרה לי בעבר

שהיו רשומים מידות והכל התאים, אבל כשהגיע בפועל, משהו לא היה טוב, וכשבדקתי במטר- גילתי שההיקפים שגויים. כלומר, לפעמים יש פגם במוצר, או בפריט הספיצפי שאת קיבלת. גם זה קורה...

כל עוד הוא לא כתב את רוחב השרוול

וביצע שם שגיאה, לא נראה לי שיקבלו טענה להטעייה בפרטים.

למשל - ניקח מצב בו הזמנתי חצאית והיא צרה לי במותן. אם המוכר ציין רוחב ושגה - הדיספיוט ייתקבל. אם המוכר לא כתב רוחב ואני הלכתי רק לפי המידה, הדיספיוט לא יתקבל.
בסופו של דבר, איביי לא יאשים אותו בהטעייה על דבר כזה, בגלל שמדובר בגזרה של הג'קט, וזה בחזקת Buyer beware - המוכר לא חייב לקחת אחריות על ההתאמה של הפריט ללקוח, רק על הדיוק של המידע שהוא מוסר.

newKiticat

New member
אז זהו, שעכשיו בדקתי

ובנוסף לזה, גם המותן קטנה מדי. 82 ס"מ איפה שהיא אמורה להיות 88 ס"מ. אז פתחתי דיספיוט.
נראה מה יקרה...

newKiticat

New member
והיה צדק בדברים?

תביני, אני מאוד פיירית וסופגת הרבה ממוכרים פרטיים...

פעם מישהי הייתה אמורה לשלוח לי נעליים ולרשום פחות מ-50 דולר, אפילו שיצא 53 דולר... משום מה היא רשמה שהשווי של החבילה 200 פאונד...
כמובן שמילאתי את הטופס של המכס ושילמתי הרבה פחות, אבל הייתה מבינה לחלוטיין כלפייה ורשמתי רק פידבק חיובי. אני מקבלת טעויות... אני גם חושבת שיש מקומות שטועים...

בכל מקרה, מותן של 82 (בהגזמה) לעומת 88 שצריך להיות, זה לא אופסי קטן.
וכנראה שמסביר גם למה השרוולים לוחצים.

אצלי זה היה מקרה של נעליים שמכרתי

והמידה לא התאימה לקונה למרות שציינתי את המידות המדוייקות שהיו רשומות על הנעל עצמה, אבל למיטה הבנתי באם קנית מוצר והוא לא מתאים לך אז זכותך להחזיר ולקבל החזר כספי כולל משלוח, האם הזקט משומש או חדש ?

אם יש לו מידות מפורטות, לדעתי בעיה שלך

היית צריכה למדוד את עצמך. סליחה שאני נשמעת מגעילה, אבל זאת האמת. אגב האם המוכר במקרה מהמזרח? המידות שלהם נוטות להיות קטנות ולא אחידות, לכי תדעי אולי תמדדי את הפריט ותגלי שהגודל בכלל לא מה שכתוב ברשת.
במחשבה שנייה (אני החלטטטטייית) אם הפידבק שלך הוא גבוה וטוב הייתי פותחת דיספיוט, מקסימום תפסידי או תקבלי חלק מהריפיונד.

המוכר סיני?

כתבתי לך למטה לפני שקראתי את כל השרשור... מדהים שבאמת מה שכתוב לא תואם למידות הבגד כמו שתיארתי לעצמי. בהצלחה עם זה

newKiticat

New member
מדדתי את עצמי בהתאם להיקפים שלי

אני תמיד עושה את זה. אבל:
א. המידות של הג'קט שקיבלתי אינן תואמות לאלו שפורסמו.
ב. הוא לא פירסם מידות להיקף השרוול. ואני כן מצפה שתהיה התאמה בין המידות וההיקפים של שאר הג'קט להיקף השרוול.

הוא סיני? סתם מעניין אותי

כבר קראתי את זה שהוא טעה במידות, בגלל זה אני שואלת. כי כל הבגדים האלה בדככ לא ממש מתאימים למערביים וגם לפעמים טועים בהגדרות שלהם באתר מרוב שהם מוכרים הרבה דברים. לא הצדקה כמובן, סתם משהו לקחת בחשבון כשקונים מהם. והאמת לא נראה לי שאיפשהו גם באתר מערבי ראיתי פירוט של היקף זרוע או משהו. בכל מקרה בהצלחה עם הדיספיוט!

למעלה