לכל כלל יש יוצאים מן הכלל
וכנראה שכל היוצאים מן הכלל מתרכזים אצלי. 4 פעמים קיבלתי כסף מצד ג' של נהגים שגרמו לי נזק (3 פעמים נזק לרכב ופעם אחת נזק לקטנוע), אחת מהפעמים הייתה מהביטוח של אגד, במקרה עם הקטנוע הסוכן שלי לא האמין שנצליח להוציא כסף, אבל בסוף הסתדרתי עם הנהג שהודה והצד ג' שלו שילם את רוב הנזק. קיבלתי כסף עבור מצלמה ועוד כמה פיצ'יפקעס שנגנבו לי מהבית על חשבון פוליסת ביטוח תכולת דירה עם סעיף אול ריסק לציוד הצילום. קיבלתי החזר על תשלום ששילמתי בעבור נזק קל שגרמתי לרכב שכור בחו"ל, מכיוון ששילמתי מראש על ביטול השתתפות עצמית. קיבלתי במשך כמה שנים הרבה מאד כסף משתי חברות ביטוח, על חשבון פוליסות סיעודיות של אבי ז"ל - הוכחתי עמידה בקריטריונים, שלחתי מדי חודש את מה שנדרש לשלוח והכסף נכנס כמו שעון שוויצרי. בחלק מהמקרים זה לא היה פשוט, במקרה של הפריצה לבית שלחו חוקר ביטוח שהשתכנע ביושר שלי, כי לא ניסיתי להלביש על הפוליסה גם פלזמה 50 אינץ', תכשיטים בשווי מליון שקל ושאר שקרים. בקיצור, אני לא אומר שאתה לא צודק ואני ממש לא סנגור של חברות הביטוח אבל לכל מטבע יש שני צדדים והצד השני של הנבזות של חברות הביטוח, הוא התחמנות של בעלי הפוליסות ש"מאבדים" מזוודה בחו"ל ותובעים את ביטוח הנסיעות, שנעשית אצלם פריצה ונגנב רכוש בשווי X אבל הם תובעים 10X כי זו התקרה של הפוליסה, שמחליקים עם הדו"ג, בקושי נשרטים אבל עושים על זה משכורת 13 ועוד ועוד ועוד ועוד לא דיברנו על הונאות ביטוח לאומי ושאר קומבינות ישראבלופיות. נורא קל להגיד שדופקים אותנו, קצת יותר קשה לראות שבהרבה מקרים הבאנו את זה על עצמינו (בין אם אישית או קולקטיבית) וזה תופס בהרבה תחומים, לא רק במה שקשור לביטוח.