התיייעצות חשובה

התיייעצות חשובה

שלום רב, התייעצות ברשותי טי מקס לצערי אתמול בלילה ניסו לגנוב לי אותו... שאלתי היא איזה מיגון לאופנוע אתם ממלצים ????????

guye2

New member
אל תחנה ליד הבית בימים הקרובים.

מיגון, אין באמת. אם ירצו מספיק יקחו. יקחו גם מהסלון. יקחו מתוך מכולה. יקחו אזוק וקשור ב 10 מנעולים.

מיגון לא מונע. רק מעכב

ובכל מקרה מדובר בדקות בודדות כדי להתגבר על מנעול ואזעקה.

bulb

New member
כנראה שהטי-מקס קיבל צו גיוס לצבא של אלפרון

צלסטון

New member
מיגון לT-MAX

גם לי יש T-MAX. ולכן התקנתי אזעקה עם SMS במידה ונוגעים בו , ובנוסף הוא מחובר לחברה הדומה לאיתורן במקרה של גניבה. ( כמובן תשלום חודשי על התענוג הזה ) אבל בלילה ישנים די טוב. החברה מתחייבת מולך בחוזה להחזיר את האופנוע או 90% מערכו במידה ושכיננו מהמזרח החליטו להנות ממנו ואין אפשרות להחזירו. דבר נוסף הם ממליצים לא לקשור אותו ולא לחברו לשום דבר. אז מבחנתי מומלץ מאד.

מיצו

New member
לא להחנות ליד הבית בימים הקרובים,

וגם אם זה אומר להשאיר אותו ליד הבית של ההורים או בכל מקום אחר שאפשר לסמוך עליו. לא יום, אלא כמה ימים. שנית, ובלי שום קשר, לרכוש (או להלוות) עוד שרשרת אפילו שתיים, ייעודיות לאופנועים, עבות ומחוסמות, יענו לא של אופניים או סתם שרשרת מתכת כי הן נגזרות מאוד מהר, אלה של האופנועים במיוחד האיכותיות אמנם נגזרות בסופו של דבר אבל מעכבות במעט את הגנב. שלישית, לכסות את הכלי (כלל ברזל). כיסוי יעיל לעיתים יותר ממנעול. רביעית, אם יש באפשרותך, לעשות אמבוש בימים הקרובים מרגע שהכלי חוזר לחניה המקורית שלו. אמבוש זה אומר לשבת ברכב עם אלת בייסבול ולהמתין, כשמוקד 100 בחיוג מהיר. ברגע שרואים תנועה חשודה מתקשרים ל- 100 אבל לא סתם לבקש ניידת כי היא בחיים לא תגיע, אלא לומר משהו כמו "תגיעו מהר הם מסתובבים פה ליד בלוני הגז ויש להם משהו שנראה כמו נשק ביד, תגיעו מהר!". כמובן יש להקליט את השיחה כדי שיהיה אפשר לשלוח לכלבוטק לאחר מכן. בכל מקרה, אם מדובר בבני טובים מהסוג הכי גרוע רצוי לא להתעמת איתם בעצמך אלא לדאוג או לתגבור או לניידת או לכלב אכזרי במיוחד. יחד עם זאת, אם כבר נוצר מגע, אסור בשום צורה שידעו שזה אתה. אל"ף בגלל שהמשטרה מן הסתם תפתח נגדך תיק על תקיפה במקום לטפל בגנבים (שהרי הם לא ממש גנבו, ואתה סתם תקפת אותם בעודם הולכים לתומם ברחוב), ובי"ת בגלל שברגע שהם ישתחררו יש סיכון לכך שהם יחזרו לסגור חשבון. לכן, וזו לא המלצה לעבור על החוק, כדאי שהם לא יוכלו לדבר יותר ומכיוון שאפשר גם להצביע, אז שגם לא יוכלו להצביע יותר, וכל המרבה הרי זה משובח. אומר שוב - זו לא המלצה לעבור על החוק, כל איש הישר בעיניו יעשה. אם אתה בעל אופי חננה במיוחד ולא רואה את עצמך מטפל בבעיה בעצמך, דאג לחברים שכן, ו/או לפחות לתעד את תהליך הגניבה כולל מספר רכב (למרות שב- 100% הוא מזוייף) כדי שתוכל לבכות אחרי זה במשטרה למה הם לא באו. נקודה אחרונה שאני לא בטוח שהיא לגמרי כשרה - לעשות היום ביטוח מקיף נגד גניבה, אם כי לדעתי אם הכלי באמת יגנב יום או יומיים לאחר מכן סביר להניח שחברת הביטוח תתנער ממך ולא תשלם לך שקל בתואנה שתכננת את הגניבה או לפחות היית מודע אליה (מה שכמובן נכון). בהצלחה.

מיצו

New member
וכמובן לשקול

התקנה של מערכת אזעקה כמו זו של רב בריח או הזעקה האחרונה, שם יש גם אפשרות איתור וגם מוקד שיעזור לחלץ את הכלי בנסיבות מסויימות, אם כי בסופו של דבר הגנבים חכמים יותר מרוב המתקינים ולכן סביר להניח שיש להם אמצעים לנטרל או לנתק את המערכות הללו.

ranzz

New member
מה זאת אומרת "היית מודע אליה"?

נגיד שאני בלי מקיף, ויום בהיר אחד ניסו לגנוב לי את האופנוע. פתאום נפל לי האסימון, והבנתי שאולי כדאי לעשות מקיף - אז עשיתי. אם הגנבים חוזרים אחרי שבוע והפעם מצליחים... לא יכבדו את המקיף? באיזה טענה בדיוק? ואיך זה שונה מזה שקניתי אופנוע חדש, עשיתי לו מקיף לפני שבכלל רכבתי עליו, ובאותו יום הוא נגנב? ודבר אחרון - על מי אתה חושב שאתה עובד כשהמלצתי לך על המסעדה בעצירת תדלוק שלך ושאלת "איך המחירים"

מיצו

New member
LOL

זה אתה? אוקיי. לא הספקתי לאכול שם אבל בהחלט אוסיף אותה לרשימה... לעניין הביטוח - אני חושב שקראתי איפושהו משהו בנידון. הנקודה היא שלא חסרות דוגמאות לכך שאדם שעושה ביטוח ל- X אמור להיות, לכאורה, מבוטח החל מרגע תשלום הפוליסה (ולפעמים גם לפני זה, תלוי בסיטציה, כבר היו תקדימים). אבל גם בביטוחי בריאות וגם בביטוחי גרירה וגם בביטוחים מסוגים אחרים, כשמקרה ביטוחי מתרחש בסמוך למועד הקמת הפוליסה, מיד יש שמרימים גבה. מכיוון שחברות הביטוח עושות מה שבא להן והן מתנהגות בצורה ביריונית ובשיטת מצליח (ע"ע "תתבע אותנו בבית משפט"), סביר להניח שאם יגנב לאדם הכלי זמן קצר לאחר שהקים את הפוליסה, הם יעשו הכל כדי להתנער מתשלום. בכל מה שקשור לקבלת כסף מחברת ביטוח - צריך לצפות לגרוע מכל, וכשהם יוכלו לא לשלם או לא לשלם חלק מהסכום - הם יעשו את זה. זו אכסיומה שמובנית בעצם הבנת מהות המושג "ביטוח". חיפוש קצר בגוגל יגלה לך עד כמה אני צודק. לעולם אין להניח שתקבל את כספך מחברת הביטוח, לעולם, ולעולם אין להאמין לדברי סוכן ביטוח ש"אל תדאג הכל יהיה בסדר אני פה בשבילך".

ranzz

New member
ברור שהם יעשו לך מצליח למוות

טוב, יש מצב שסיטואציה כזאת באמת תדרוש בלאגן של עורכי דין ולא תהיה כל כך ישירה... ההגיון אומר שזה סבבה לגמרי, אבל חברות הביטוח....

omkgu

New member
חברות הביטוח יחששו יותר

מהאפשרות שהקטנוע נגנב, לאחר מכן רכשת ביטוח מקיף ואז דיווחת על הגניבה באיחור של שבוע. לכן, ביום שאתה עושה מקיף, דאג שסוכן הביטוח יצלם את הקטנוע, תדלק בתחנת דלק וקח חשבונית עם מספר הרישוי, הכנס אותו לטיפול במוסך, או כל דבר שיעיד שהקטנוע היה ברשותך לאחר שרכשת ביטוח מקיף. לא שזה יפתור לך את כל הבעיות, אבל זה יהפוך את חברת הביטוח לקצת פחות קרציה

מיצו

New member
אחלה טיפ. מעולה

אגב, גם לצלם את הכלי בחניה כשהוא קשור ומכוסה ולתעד את אמצעי הקשירה, שיהיה בדיוק לפי דרישת חברת הביטוח.

יוסיסקי

New member
ולא לשכוח לעמוד מול המצלמה עם עתון מהיום

הגזמתם לגמרי אתם מייחסים רשעות אין סופית לחברות הביטוח ואין אונות מלאה לסוכנים זה ממש לא עובד כך וכן - יש לי קבלות

מיצו

New member
יוסיסקי, גש נא ל- YNET וחפש

כמה פעמים מופיעים שם מאמרים אודות הגזל של חברות הביטוח את האזרח הקטן, ומה שמופיע שם זה רק מה שמגיע לכותרות דהיינו אזרחים קטנים שנמאס להם שדורכים עליהם, הלכו עם זה עד הסוף לבית משפט, וזכו. אחרת, אף אחד לא יודע על קיומם. על ההוא שקיבל התקף לב ולמרות שהיה מבוטח בביטוח בריאות שהתקף לב היה כלול בתוכו - לא קיבל שקל בגלל התנערות חברת הביטוח בטענה מפגרת כלשהי שמעת? זה היה לא מזמן, לפני כמה שבועות. כן, השופט זרק את חברת הביטוח מכל המדרגות, וכן הוא קיבל את מה שמגיע לו. אבל הבעיה היא שבתי המשפט רחמנים עם חברות הביטוח (שתכלס מחזיקות את כולנו, את כל המדינה בביצים). אם חברת ביטוח היתה חוטפת על הראש לא רק תשלום פיצויים אלא גם תשלום קנסות של מיליונים על כל ניסיון לשיטת מצליח שלהם, אז הן היו חושבות פעמיים.

גיקסר

New member
יש פתרון פשוט ובטוח ב 100%

חברת הביטוח תדרוש ממך מן הסתם להוכיח על כלי קיים וממוגן. לדוגמא אצל רמי שמאי, ביטוח ישיר, ותמוז אני מוציא להם אישור מיגון הכולל את המידע הרלוונטי לתנאי ראשוני להפעלת הפוליסה במידה והדרישה שלהם תואמת למיגון שיש לך על האופנוע/קטנוע. ברגע שהאישור עובר אליהם והכל תקין אין להם סיבה או אחיזה לא לשלם בטענה והמיגון לא היה תואם, חשוב גם שיהיה למבוטח העתק של הבדיקה למקרה שיגידו לא קיבלנו. היה פה פעם גולש בשם "נומינום" שנגנב לו לפני חודש קטנוע ולביטוח לא היה אישור, אצלי היה העתק נאמן למקור על התקנת המיגון והאישור. נשלח למבטחת והצ'ק היה בדרך, לצערו מצאו את הקטנוע קצת חבול אז הלך לו החלום להוציא חדש מהניילון

omkgu

New member
הנושא הוא לא מיגון

אלא מועד הגניבה. האם הגניבה התרחשה לפני או אחרי רכישת הביטוח המקיף. כלומר: רכשת בינואר אופנוע, לא ביטחת אותו בביטוח מקיף, ב-10 ביוני הוא נגנב לך. ב-12 ביוני הלכת לסוכן הביטוח הקרוב למקום מגוריך, רכשת ביטוח מקיף, חיכית שבוע ובתאריך 20 ליוני הגשת תביעה על גניבת האופנוע. בטופס כתב שהוא נגנב ב-19 ליוני. עכשיו הבנת?

גיקסר

New member
ואז עשית עבירה פלילית

לכן חברות הביטוח דורשות בדיקת מיגון. אם לצורך העניין לא חודש הביטוח ועדיין נגנב יש סיכוי שכן ישולם. במקרה של גניבה ורק אח"כ נסיון לבטח זה הימור

omkgu

New member
אמת, הונאת חברת ביטוח היא עבירה פלילית

זה לא אומר שהחברות לא חוששות שמנסים להונות אותן. אתה באמת סבור שאחת ממסלקות התביעות אומרת לעצמה "לאאא, הוא לא ירמה אותנו, זו הרי עבירה"? מבלי לפגוע, כהערה כללית בלבד, זה לא באמת כל כך קשה לאתר מתקין שיחתום על אישור מיגון עם תאריך אחר.

למעלה