התייחסו נא, ודחוף

lirlurim

New member
התייחסו נא, ודחוף

היי. חזרתי היום הביתה ודיברתי עם ההורים על כמות החומר שיש לי לקרוא (בסביבות 70-100 עמ' לשיעור). משום מה רק אז הבנתי שמדובר במעמסה כלכלית לא קטנה מבחינת צילומים. פתאום אבא שלי אומר לי שבאוניברסיטת חיפה יש 600 צילומים חינם כל שנה. לא הבנתי מה הוא מקשקש ואז הוא הראה לי את מוסף ממון מתאריך ה- 14.11 שבו היתה כתבה גדולה שכללה טבלת מחירים של כל מיני דברים בקמפוסים השונים, מעין השוואת מחירים. היה שם עלות של חניה, קפה, צילומים ועוד'. בכל האוניברסיטאות היה כתוב מהו מחיר הצילום לדף ורק בחיפה היה כתוב עד 600 צילומים בחינם לשנה. מעל 600 - 15 אג' לדף. אגב, היה כתוב שהמחירים רלוונטיים לבנין חינוך אבל לא צוין אם מדובר במחירים של הקפה, הקרואסון או הצילומים! יש למישהו מושג מה פשר הקישקוש? (שמרתי ת'כתבה!)

zebrafish

New member
מעניין

לא שמעתי על דבר כזה. אולי מדובר על צילומים לסגל?

lirlurim

New member
לא

כל הכתבה עסקה בהוצאות של הסטודנטים. יש מצב שזה נתון לא לגמרי מדויק אבל סביר להניח שמשהו כן מסתתר שם. גם כי לא הגיוני שסתם יכתבו כזה דבר וגם כי הופיעו שם מחירים נכונים של 2 מוסדות ארים שאני מכיר אישית... אגב, בעבר מישהו כתב פה מה מחירי הצילום בחנות ההיא שבשדרה ושאפשר לחסוך אם קונים כרטיס של 1000 צילומים. מישהו זוכר את הפרטים?

deathcaster

New member
תגובה

בעיתון היתה כתבה לפני כ-שלושה שבועות על דירה שנשרפה ממש ליד הדירה שלי, אבל העיתון פרסם שהרחוב שלי נמצא בכלל בשכונה אחרת ממה שהוא נמצא בה בפועל - אז זה אומר שהרחוב שלי עבר דירה לשכונה אחרת ?
בעיתון כתובים דברים רבים - צריך לקחת את האמיתות שלהם תמיד בסימן שאלה. אותו הדין גם לגבי כתבת הצילומים שלך. במוסד בו למדתי בתואר הראשון מי שהיה עושה מילואים היה מקבל 40 צילומים חינם לכל יום מילואים (לא כולל שישבת) שנפל על המערכת שעות שלו. אבל 1000 צילומים חינם ? צריך לבדוק אם הכתב היה שיכור שכתב את הכתבה. קופידף יקרה יותר מהצילומים במכונות האוניברסיטה. ואם אינני טועה אותו הדין גם לגבי כרטיס של 1000 צילומים 1000 צילומים ?! חבל על העצים ! תדפיס דו צדדי ורק מה שצריך

lirlurim

New member
שמע

אני לא טמבל... זה אכן נשמע מוזר אבל עובדה שבכל האוניברסיטאות נכתבו מחירים הגיוניים, בין 12-17 אג' (מלבד חריגים כמו ב"ג שגובים 10 אג' אם אתה מצלם באגודת הסטודנטים או המכללה למנהל ששם זה עולה 25 אג'). חיפה זה המקום היחיד שהיה כתוב עד 600 צילומים חינם (ולא 1000). לא חושב שזה קשור למילואים כי בכל המוסדות מילואימניקים מקבלים צילומים. לפחות בב"ג מקבלים בטוח וזה לא הוזכר... ואכן, תחשוב שאנחנו צריכים לקרוא משהו כמו 100 עמ' לכל שיעור. זה באמת כמות מטורפת של דפים...

stkachov

New member
זה שצריך לקרוא

לאו דווקא אומר שצריך להדפיס הכל. תשמע, הכי טוב זה לשאול במזכירות והם יגידו לך. אני לא מאמין שמגיע לך משהו והם בכוונה יעשו כדי שלא תקבל.

lirlurim

New member
ברור...

אני לא חושב שיש פה איזו תיאוריית קונספירציה, סתם אומר שמעניין על בסיס מה נכתבה הכתבה...בייחוד בגלל ששאר הפרטים די מדויקים. אגב, אני לא ממש יכול לקרוא מהמסך. כל המאמרים שלי ארוכים מאוד ובאנגלית ולכן אני צריך לקרוא אותם על דף, למרקר וכו'. אחרת ילכו לי העיניים, לא חבל ?

lirlurim

New member
קצת בעיה

זו כתבה די גדולה. מה גם שהסורק שלי טוב לתמונות אבל טקסטים הוא סורק בצורה גרועה. אני יכול להביא איתי את הכתבה, למי שרוצה

האמת?

מבינה אותך. גם אני כמוך לא יכולה לקרוא טקסטים במחשב. חייבת אותם על נייר. אין ברירה. הבעיה שהמרצים לא שפויים ושולחים מאסות לא הגיוניות של מאמרים ודרישה מוגזמת לקרוא ולהכין אותם לשיעורים שלהם שבעוד שיעורים נותנים לפתע מטלות אחרות חשובות לא פחות. לפי המסקנה, שהגעתי אליה, אסור לישון. צריך רק ללמוד ולעבוד ולהיות עירנים לפחות 17 שעות ביממה וגם אז זה לא מספיק. נ.ב. גם אני ראיתית את הכתבה וקראתי והייתי בהלם. כוס קפה בבניין חינוך לא עולה 4 ש"ח אלא 6 ש"ח, ולגבי הדפסות אין לי שמ"ץ. נשמע לי לא הגיוני. אין לי סורק אז אני לא יכולה להעלות את הכתבה הזאת לכאן.

lirlurim

New member
אגב

באתר האגודה כתוב שבעלי לקות למידה זכאים ל-800 צילומים בשנה אז אולי משם הם לקחו את הנתון....

amitk80

New member
לא רק ליקוי למידה

גם מי שיש לו מגבלה רפואית זכאי לקבל 800 צילומים בכרטיסי צילום (כלומר סטודנטים בעלי צרכים מיוחדים). עיוורים בעלי תעודת עיוור זכאים לעוד 1500 צילומים מאחר והם צריכים לצלם מאמרים בכתב גדול. אולי לזה התכוונו. אם אתה רוצה לבדוק את אמיתות הנושא תשאל בדיקנאט ותראה מה הם יענו לך...

deathcaster

New member
HUH?

אני בטוח שהתכוונת לכבדי ראייה ולא לעיוורים.... אחרת גם כתב של אותיות קידוש לבנה לא יעזור. הכוונה לצילומים חינם לעיוורים היא שהם יצלמו בכדי שמישהו יוכל להקריא להם, לא לגודל הכתב. באשר למגבלה הרפואית לזכאים ל-800 צילומים - מה המגבלה הרפואית ? למי מגיע ולמי לא ?

דם הבן

New member
נו, אז מישהו בירר?

600 צילומים חינם בשנה זה לא מעט כסף... אם למישהו יש רעיון איפה לברר, (אבל בדיוק, כי אני עוד לא מכיר יותר מדי) אז אני אשמח לעשות את ההליכה ולשאול.

למעלה