התיאשתי.....

הרמוניה

New member
התיאשתי.....

לא וכורת אף לג בעומר שהיה כל כך מסוייט עם צרחות וצעקות כל הלילה עם כמויות נפצים שלא היו מביישות שדה קרב של המאה העשרים וחת..... לא מבינה את ההורים של החברה הלהל בחיי שהתעוררו בי הרהורים נוגים אודות הרוע (שלהם. ונוכח מה שרציתי לעשות להם גם שלי......) כמה וכמה פעמים כנראה עבר הסיור העירוני היו כמה דקות שקט ואז הכל התחיל מחדש.... הרמוניה

כל ל"ג בעומר הוא מסוייט

ואישית אני חושבת שזהו החג הכי בעייתי בשנה - בחסות מראית עין של "מסורת" מביאים לנזק מהותי לסביבה ולבריאות בני האדם, כולל חשיפה קיצונית של בעלי ובעלות בעיות בריאות לזיהום קשה. הגיע הזמן לשים לזה סוף, לא? אגב, מה שאני שמעתי היו זיקוקים איפהשהו, לא נפצים, וכנראה לא ברעננה.

ארזS

New member
הבעייה היא שאי אפשר לשים לזה סוף

והמסורת הפעם לא קשורה רק למסורתיים ודתיים אלא בהחלט ל"שומרי מסורת של אש אש מדורה ועשן וחובבי אקשן"...

אני דוקא טיפה אופטימית

השנה פחת מס' המדורות והאוויר הבוקר נקי מבשנים קודמות. כל דרך של אלף מילין מתחילה מצעד אחד קטן.

ארזS

New member
מה שנכון נכון

ואולי כדאי גם לי להיות אופטימיסט כמוך בעניין הזה
אם כי עדיין יש מקום וצורך בשיפור ניכר.

חגיתלה

New member
לדעתי תודות למשרד החינוך

שהחליט לקבוע את מועד בחינת הבגרות במ"מ למחר. תודה משרד החינוך
ותודה גם לרעננה שבתוך העיר אין כמעט מקומות להבערת אש ומדורות. נסענו קרוב לחצות ברחוב וייצמן - לבי ליבי על תושבי האזור
וחנה - היו נפצים. ראינו אותם מתעופפים מתפוצצים ואת רכבי הסיור מגיחים במפתיע
אני בעד לקבוע כל שנה את בחינת הבגרות במ"מ יום אחרי ל"ג בעומר, כשם שאגב היה בעיניי מעט אבסורדי שבחינת הבגרות בערבית נקבעה ליום שאחרי יום העצמאות

Citizen Y

New member
מ"מ זה לא קיצור מקובל (או תקני) למתמטיקה

הייתי צריך להרחיק עד פורטל משרד החינוך כדי לברר על מה את מדברת

ארזS

New member
כל מילה בסלע !

זוועות עולם, אי אפשר לישון כל הלילה גם בגלל הסירחון וגם בגלל הפיצוצים. דווקא צעקות ברחובות לא שמעתי.

התקשרתי למוקד פעמיים בגלל הפיצוצים של הנפצים

ת'צ'מעו זה מזה מבהיל להתעורר מנפצים....בעיקר אלה שמפוצצים אותם ברצף
, מזעזע ועצוב לחשוב שזה מה שגורם לנוער שלנו לצחוקים וכייף.....

חבל, באמת חבל

שאתם בתור מבוגרים רואים את החג רק מהצד שלכם. יש מאות אלפי נערים בשנה שרק מחכים לחודש של לפני ל'ג בעומר כדי לאסוף את הקרשים, כדי לקנות את הבשר, כדי למצוא גנרטור ולילה אחד בשנה לרקוד ולהנות עד שעות הבוקר. חבל שבעיר רעננה- חושבים רק על 'פיתוח השממה' ואיך לעשות עוד כסף . ל'ג בעומר הוא יום שבו אנחנו בני הנוער והילדים מזהמים את המדינה, הוא יום אחד בלבד בשנה מתוך 365 יום. אתם, המבוגרים, הורסים ומזהמים לי ולכל בני הנוער והילדים את האוויר כשאתם נוסעים ברכבים פרטיים לעבודה במקום בתחבורה ציבורית, שאתם מעשנים וכו' וכו'.. אז ל'ג בעומר הוא היום שלנו ואני לא חושב שיש סיבה אחת להרוס לנו את החגיגות שממילא כבר המבוגרים עושים הכל כדי למגר כל חגיגה לנוער.[ בין אם זה לסגור לנו את הפארק ביום העצמאות ב2 בלילה, או לדאוג לזה שכל 3 דקות תגיע משטרה להגיד לנו להיות בשקט כי מפאת חוסר שטחים בעיר אנחנו בלת ברירה צריכים לעשות את המדורות שלנו ליד מקומות מגורים.]

עם זה אני מסכים ב100%

גם אני לא בעד הנפצים בכלל. וכאן צריכה להכנס המשטרה לאכוף את העניין. ולא לבוא ולדרוש מילדים ב12 בלילה לכבות את המדורה וללכת הביתה. אין למשטרה במדינה הזאת תועלת, מסתבר..

אין לי בעיה שתשבו עד הבוקר בתנאי שלא יפוצצו

נפצים ושינסו להתחשב בשכנים קצת......

Jab2

New member
כי החג הזה הופך ליותר ויותר אלים

ופחות ופחות נעים. ולא רק אצלנו, בכל מקום בארץ. כשכל חמישה ילדים מקימים מדורת ענק, זה זיהום. כשחבורות ילדים מתחרות ביניהן למי יש את המדורה הכי גדולה, זה לשכוח אוירת מסורת מהי. כשכל חמש דקות יש פיצוצים, זה לא כייף אלא אלימות. כן, אלימות. כשרואים משאיות פורקות פלטות של עץ, אני תוהה מה עוזר שאכפת לנו כל השנה מכריתת יערות, אם בלילה אחד כרתנו יער כזה. והכי גרוע מבחינתי: כל שנה אני רואה "כמעט תאונות" עם ילדים קטנים שסוחבים עגלות סופר גדולות מהן, מלאות עצים, על הכביש. הגדילה לעשות השנה ילדה כבת 12, שהלכה בחושך על הכביש עם עגלת סופר, ואפילו לא ניסתה להיזהר מהמכוניות... בנס אף אחד לא פגע בה. אני יודעת, שאתם בטוחים שיש "למבוגרים"
רצון להרוס לכם... זה ממש לא נכון. אתם דור ההמשך ואתם מעולים ונהדרים. גם אני כמוכם חושבת שהחגיגות ביום העצמאות הסתיימו מוקדם מדי והיו לא מידתיות. אבל, הטיעון שלא רואים את ל"ג בעומר מהצד שלכם, קצת לא מדויק. אני לא זוכרת זיהום כזה בילדותי: אנחנו חגגנו את ל"ג בעומר כל היישוב (יישוב קטן אמנם, לא רעננה), במדורה אחת! כל הילדים! העיקר בחג לא היה המדורה, להיפך. העיקר היה ההווי סביב. הכנו משחקים, ותחרויות, ואני לא זוכרת שקמתי בבוקר עם ענן עשן סביב היישוב. ועוד: לא היה מצב שכל חמישה ילדים יקימו מדורה. זה היה בלתי מתקבל על הדעת מבחינה בטיחותית ומבחינות נוספות. בכל שנה שעוברת, אני מגיעה למסקנה אנו הופכים לחברה אלימה יותר ויותר: האם רק מדורות גדולות עושות לנו את זה? מדוע לא נהיה מוכנים "לחלוק" את המדורות עם חבר'ה מהכיתה/שכבה/שכונה? המטרה היא רק לצמצם את כמות המדורות, ולהקטין את גודלן. לא למחוק את ל"ג בעומר מהמפה... ועוד משהו קטן: כנראה שמי שלא סובל מבעיות בריאות, אינו מבין עד כמה קשה החג הזה. נסה אתה לא להצליח לנשום כמעט 24 שעות. שכל יציאה לאוטו ומהאוטו היא סבל לא יתואר. ועוד לא דיברנו על הנזק לבעלי החיים, ולאדמה... וכל זה מדוע?

הכל ענין של התחשבות בזולת

רובנו מוכנים לסבול קצת עשן ורעש אבל במידה. כשהמדורות ענקיות, מעורבים נפצים אלכהול ומוזיקה רועשת עד השעות הקטנות של הלילה באיזור עירוני, הסובלנות קצת מתערערת. אתה מצפה שיתחשבו בך ובצרכים שלך, האם ניסית להתחשב בצרכים של האחרים? אם אתה "נאלץ" לעשות את המדורה שלך באיזור מגורים צריך להבין שיש בבנין ממש לידך אנשים שצריכים לצאת לעבודה מחר. לא לפוצץ נפצים, לא להשמיע מוזיקה רועשת ולהסתפק במדורה קטנה ולא במשהו שלקוח מהגיהנום של דנטה, וכן, לסיים בשעות סבירות.

למעלה