כי החג הזה הופך ליותר ויותר אלים
ופחות ופחות נעים. ולא רק אצלנו, בכל מקום בארץ. כשכל חמישה ילדים מקימים מדורת ענק, זה זיהום. כשחבורות ילדים מתחרות ביניהן למי יש את המדורה הכי גדולה, זה לשכוח אוירת מסורת מהי. כשכל חמש דקות יש פיצוצים, זה לא כייף אלא אלימות. כן, אלימות. כשרואים משאיות פורקות פלטות של עץ, אני תוהה מה עוזר שאכפת לנו כל השנה מכריתת יערות, אם בלילה אחד כרתנו יער כזה. והכי גרוע מבחינתי: כל שנה אני רואה "כמעט תאונות" עם ילדים קטנים שסוחבים עגלות סופר גדולות מהן, מלאות עצים, על הכביש. הגדילה לעשות השנה ילדה כבת 12, שהלכה בחושך על הכביש עם עגלת סופר, ואפילו לא ניסתה להיזהר מהמכוניות... בנס אף אחד לא פגע בה. אני יודעת, שאתם בטוחים שיש "למבוגרים"
רצון להרוס לכם... זה ממש לא נכון. אתם דור ההמשך ואתם מעולים ונהדרים. גם אני כמוכם חושבת שהחגיגות ביום העצמאות הסתיימו מוקדם מדי והיו לא מידתיות. אבל, הטיעון שלא רואים את ל"ג בעומר מהצד שלכם, קצת לא מדויק. אני לא זוכרת זיהום כזה בילדותי: אנחנו חגגנו את ל"ג בעומר כל היישוב (יישוב קטן אמנם, לא רעננה), במדורה אחת! כל הילדים! העיקר בחג לא היה המדורה, להיפך. העיקר היה ההווי סביב. הכנו משחקים, ותחרויות, ואני לא זוכרת שקמתי בבוקר עם ענן עשן סביב היישוב. ועוד: לא היה מצב שכל חמישה ילדים יקימו מדורה. זה היה בלתי מתקבל על הדעת מבחינה בטיחותית ומבחינות נוספות. בכל שנה שעוברת, אני מגיעה למסקנה אנו הופכים לחברה אלימה יותר ויותר: האם רק מדורות גדולות עושות לנו את זה? מדוע לא נהיה מוכנים "לחלוק" את המדורות עם חבר'ה מהכיתה/שכבה/שכונה? המטרה היא רק לצמצם את כמות המדורות, ולהקטין את גודלן. לא למחוק את ל"ג בעומר מהמפה... ועוד משהו קטן: כנראה שמי שלא סובל מבעיות בריאות, אינו מבין עד כמה קשה החג הזה. נסה אתה לא להצליח לנשום כמעט 24 שעות. שכל יציאה לאוטו ומהאוטו היא סבל לא יתואר. ועוד לא דיברנו על הנזק לבעלי החיים, ולאדמה... וכל זה מדוע?