התחלתי אוסף חדש!

meytar

New member
התחלתי אוסף חדש!

החלטתי להתחיל לאסוף מציתים, אוסף שיהיה פשוט למדי... הכוונה שלי היא לאסוף רק "מציתי קיוסק" כאלו שאנשים קונים בשביל להדליק סיגריות ולא לנסות לחפש פריטים יקרים מהמאה ה-13 (סתם הגזמה..) ומציתים משומשים בלבד שלא נשאר בהם גז. הסיבה לכך היא שרוב המשפחה שלי היא מעשנים(המבוגרים כמובן) וזה מעוצב ומקושט יפה והם קונים הרבה אז למה לא לשמור את זה בעצם? אני רואה איך סבא נותן לאמא נותנת לדוד שלי וכן הלאה, וזה מושך אותי לאסוף את זה. רציתי לשתף אותכם, מיתר:)

dan the man

New member
אוסף נחמד...

אני יתן לך את המציתים שלי אחרי שאני מסיים אותם... ויש לי עוד כמה מציתים שעדיין מלאים אבל אני יגמור אותם ואני יתן לך ...

python 4

New member
../images/Emo50.gif! אוסף מכובד מאוד.

בן דוד שלי אוסף מציתים כבר שנים, ויש לו כבר ממדינות רבות בעולם. כל מי שנוסע לחו"ל מביא לו מצית. אגב אל תגידי שאת לא תחפשי מציתים מהמאה ה- 13 - תאמיני לי שאת עלולה ליפול לזה בטעות אם לא תיזהרי. גם לי היה אוסף בולים תמים לגמרי ועכשיו אני רוצה לצרף לו את הפני השחור (או את הכלנית בלי השובל, מה שינחת אצלי קודם).

Athaclena

New member
נצל"ש מה לאסוף?

הבולים שלי נורא כלליים ואני שוקלת "להתמקצע"... או יותר נכון לאסוף קטגוריה מסוימת. אם כבר אני חושבת שאני רוצה בולים שקשורים לילדים: בעיקר ספרי ילדים, או סרטים לילדים וכו', וגם משחקים. גם ככה אני אוהבת את הנושא וגם יש לי התחלה טובה: בול צרפתי של אסטריקס בול גרמני על אריך קסטנר בול ישראלי של פרפר נחמד, של "כוכבים בדלי" ו"המטריה הגדולה של אבא" ושל משחקי ילדים: פורפרה ויו-יו. ואחד על הסופר של הנסיך הקטן. ובולים בריטיים של דני שובבני (לא הבלונדיני האמריקאי, גרסה בריטית), של danger mouse ובטח עוד. אז מה דעתכם? ויש לכם אולי בולים בנושא?

rachelea

New member
ברכותי במידה ותאספי משחקי ילדים

היות ואני אוספת סביבונים וכל הקשור בכך יש באוספי בולי סביבונים/פורפרות/ג'ירוסקופי, שזה חלקיק מנושא משחקי ילדים, אני יכולה להעיד שמבחר הבולים בנושא "משחקי ילדים" הוא רב, יפה, מעניין ומהנה. האמת, כמעט התפתיתי לאספנות בולים בנושא, אך החלטתי שעדיף להתמקד בנושא הסביבונים - נושא רחב מספיק לדידי.

משחקי ילדים כנושא איסוף אינו משחק

ילדים כלל. צריך לדעת הרבה, ולאסוף בסבלנות. בוודאי שיש לי כמה בולים מתאימים, אבל יש לי תנאי: אם תסכימי לשנות את הניק שלך לעברית, תקבלי ממני את הבולים מתנה. איך זה?

מנצל"ש - לינק לאוסף בולים מקסים

על גיריות. זהו אוסף קטן יחסית, אבל מאוד מיוחד, ומי שיטרח לעבור עמוד עמוד ולקרוא, יוכל גם ללמוד על גיריות, וגם על בולים, וגם על איך מציגים אותם בתערוכה.

python 4

New member
איזה אוסף יפה מוצג שם!

OK, החלטתי להתחיל לאסוף גיריות! למישהו יש במקרה פאקט של 100 בולי גיריות?

Athaclena

New member
הסיבה העיקרית שבחרתי את הניק הזה

זה כי לא היו לי רעיונות אחרים. אני אוהבת מד"ב, ורציתי שם מקורי שאין לאף אחד וזה התאים לי בול... וגם אהבתי את הדמות הזאת. לא כי יש לי משהו נגד עברית, באמת! ועכשיו אני לא רוצה לשנות, כולם כבר מכירים אותי ככה ונוח לי. תודה על ההצעה אבל לא... ובכל מקרה נחמד יותר להחליף מאשר מתנה, ככה זה לא חד-צדדי. נכון שאין לי כלבי מזחלות, אבל או שאני אמצא משהו אחר להחליף או שאני אסתדר בלי הבולים. זה לא שאני מתכוונת לקנות מלא בולים ושיהיה לי אוסף מלא, זה עדיין תחביב בשביל הכיף.

אז גירסה אחרת לעסקת החליפין:

ספרי לנו מה זה השם הזה - מי הדמות ומאיזה ספר. ושלחי אלי במסר את הכתובת, כדי שאוכל לשלוח אליך בולי משחקים. לעניין המתנה - קראי בבקשה את המאמר על איך מתחילים לאסוף - את לא הראשונה שלא רוצה לקבל משהו בלי לתת תמורה, וזה נחמד, אבל בכל זאת, אולי תשתכנעי.

rachelea

New member
והרי לך רעיון נוסף לחשוב עליו

היפה כאן בפורום שבנוסף להחלפות בין המשתתפים, ישנם כאלה שסתם כך מסייעים לאחרים להעשרת האוסף שלהם. לא תמיד למקבל יש מה לתת בתמורה. אך במקום לתת ישירות לנותן, אפשר להשתדל לתת לאחרים (כפי שקיבלת משהו ששימח אותך ביכולתך לתת לאחר משהו שישמח אותו). לדעתי, אחת התופעות היפות שמתגלות כאן היא הנתינה ללא תמורה. ולכן, אם אריק מציע לך, קחי ממנו. אם תוכלי להחזיר לו, מה טוב. ולא - תשתדלי לראות האם יש בידך לסייע לאחרים המשתתפים בפורום. אם לפורום זה יוצא שם טוב הרי זה בגלל הפירגון ההדדי ולאריק חלק לא מבוטל בכך. לסיכום. אם החלטת לאסוף משהו ברצינות, תכריזי על כך. תתפלאי, רבים ינסו לסייע לך.

Athaclena

New member
Athaclena - הדמות

טוב, אני לא אכתוב פה Athaclena כל הזמן, אם אני אכתוב היא תבינו על מי אני מדברת? אז ככה: היא חייזרית, שמופיעה בספר the uplift war של David Brin. הספר תורגם לעברית ונקרא מלחמת הרימום. זה אחד הסופרים האהובים עליי, והספר הזה מאוד יפה (יש עוד שיותר יפים אבל לחייזרים יש שמות מגניבים פחות). הסופר הזה כותב על כל מיני חייזרים מעניינים, לדוגמא חייזרים שנראים כמו ברוקולי ענק, או כמו גוש שומן או חייזרים עם גלגלים. הוא רציני לגמרי, זו לא בדיחה או פארודיה אלא רק נשמע ככה בלי הסיפור עצמו. חזרה לחביבתנו: היא Tymbrimi ולאבא שלה קוראים Uthacalthing. הגזע הטימברימי הוא בעד חוש הומור מופרע לגמרי, הם בני בריתם של בני האדם (בסדרה הזאת יש להם הרבה אויבים ומעט בני ברית) והם נראים מאוד אנושיים יחסית. הם יכולים לשנות את עצמם פיזית כדי להתמודד עם כל מיני דברים, ויש להם אפשרות ליצור ולראות מין תמונות-רגש, לא טלפתיה אבל טיפה דומה. היא עצמה גדלה מוקפת בבני אדם כי אבא שלה שגריר, ולכן בקושי יש לה חוש הומור (יחסית לטימברימים אחרים). היא ביישנית ומסוגרת ודי מדוכאת, וצעירה יחסית - בת 18 בערך לדעתי. אבא שלה שולח אותה למקום בטוח עם גבר צעיר בגלל שהולכים לכבוש את הפלנטה, וזה מדכא את שתיהם כי הם מעדיפים לעזור ולתרום מעצמם... משם העניינים מסתבכים ומשתנים, בהמשך הספר היא מתגלית (גם לעצמה) כטימברימית חזקה, בטוחה בעצמה, חכמה ושנונה. סליחה על המגילה, אבל רצית לדעת... בקשר לשאר אני אסתכל מחר, עכשיו אני אלך לישון.

Athaclena

New member
קראתי את המאמרים

אתה כותב מאמרים טובים מאוד. אני אשמח לקבל בולים של משחקים או ספרי ילדים או מה שיש, אני תוהה אם להוסיף עוד 2 תחומים שמעניינים אותי. אבל חבל לי שאני לא יכולה להביא לך משהו - אתה אוסף משהו חוץ מכלבי-מזחלות? ואם יש לך את רובם לא הגיע הזמן לאסוף עוד משהו?

אני אוסף שני דברים:

בולים וזכרונות. אבל זכרונות אי אפשר לקבל מאחרים, זה חייב להיות שלי. שלחי אלי כתובת במסר.

Athaclena

New member
אני מסכימה מין הסתם

אני אוהבת סביבונים! אבל אם יהיה לי כסף אני חושבת שאני אעדיף לאסוף סטים של שח-מט מאשר סביבונים.

ליילנד

New member
סטים של שחמט זה מהמם ומענין

אבל מצריך המון מקום וגם המון כסף, קחי את זה בחשבון, אבל אם את
אז אין לך בעיה, כל השמים שלך
וואו, צץ לי כרגע רעיון, אפשר לאסוף חנוכיות, זה יכול להיות מדהים

Athaclena

New member
אוי, אני יודעת...

יש לי ספר על "האומנות שבשחמט" עם תמונות של סטים מהממים ומדהימים, ואני יכולה לנחש שזה יקר בטירוף, לכן אמרתי כשיהיה כסף (התכוונתי כשאני אהיה עשירה...) יש לי גם ספר על "האומנות של חנוכה" עם צילומים של כמה חנוכיות וגם כמה סביבונים, אני חולה על חנוכה וגם אוסף כזה מאוד קורץ לי... אבל שוב מדובר במלא כסף כי אוסף רציני יהיה של חנוכיות כסף לפחות (די יקר) או חנוכיות אמנותיות, שהם מאוד יקרות. אבל זה יכול להיות כל כך יפה... בינתיים אני מסתפקת בספרים הנ"ל. ובאוספים הקטנים והזולים שלי (כ"כ זולים שאני לא מוציאה עליהם כסף)

python 4

New member
ואפשר גם לאסוף בולי שחמט

משום מה יש לי הרבה כאלה. לא זכור לי שקניתי פעם פאקט של 100 בולי שחמט.. מאוד מוזר.

למעלה