התחלה של משהו?

שלמה52

New member
שייט מלאצי-קפריסין לחיפה

תודה רבה לסטרומי,עברנו ביום שבת בלילה עם רוח של s/w4-6ב-20 שעות.המלצה מעולה-לדוגמה. מתי ולמה להערכתך אפשר לצאת מלאצי לחיפה בבטיחות? יהודה נותן תחזית מלימסול-דש משלמה שלמה

אופק ים

New member
לימסול היום ב' שעה 10:30

רוח מערבית כ10-12 קשרים והים נח. במרינה מדברים על ים נח לכיוון ישראל עם גלים של מקסימום 1.5 ביממה הקרובה. אנחנו מתכננים לצאת לכיוון הרצליה ביום ד'. כיוון הגלים הוא מצפון מערב לכן נראה לי שגם עם יהיו באזור 2 מטר , זה אולי לא יהיה נעים אך גם לא נורא בכיוון לישראל. הרוח כנראה לא תהייה משמעותית. יהודה מריסול...מלימסול

יום רביעי

כדאי להמתין ליום ד. כרגע המודלים מראים גלים של 3 מטרים בלאצי ביום שלישי. ביום רביעי תחל מגמת רגיעה ברוחות ובגלים. ברגע שיראה מספיק רגוע, אז תוכלו לצאת בידיעה שהמגמה היא של המשך ירידה של הגלים.

אופק ים

New member
הי סטורמי. אכן כמו תמיד אני מקשיב לך.

בכל מקרה מתוכננים לצאת מלימסול ביום ד' בבוקר כשהחזאים והמודלים מראים רוחות גביות לא משמעותיים עד 15 קשרים וים שבתחילתו יהיה באזור 1.5 עד 2 מטר מהגב ושילך ויתמתן לקראת הלילה והבוקר של יום חמישי. ען יש לך תהיות או מחשבות אחרות, אשנח לשמוע. תודה יהודה מריסול מלימסול

היי יהודה, אין הסתייגויות

שתהיה הפלגה נעימה

קלקסון

New member
שאלה ובקשה לסטורמי

ראשית שפו על התחזית המדוייקת עד כה. בחלק מהאתרים פגעו פחות... הבוקר התחלף כאן השטיל במערביות 30 קשר וגלים של 1.5 מטר. אנחנו מתכננים הפלגה מקסטלאוריזון לחיפה. נראה שהשקע הקרוב עומד להרים ים גבוה. אנחנו מתלבטים אם לצאת לפניו או לחכות שיעבור ולצאת ברביעי בבוקר. מה דעתך?

עדיף לחכות

הרוחות לא צפויות להרגע בצורה משמעותית והים כבר מתחיל לעלות. אתם כבר לא תספיקו "להשיג" את מזג האויר אז עדיף שתחכו ליום רביעי אז העניינים מתחילים להרגע. יתכן שברביעי בבוקר עדיין יהיה ים גבוה אבל המגמה תהיה של רגיעה.

אופק ים

New member
עכשיו באזור לאצ'י 25 קשר וים 2 מ'

התחזית המקומית מדברת על התחזקות היום בלילה. גלים שיגיעו ל 3 מ' והשתפרות לקראת שלישי בערב. כך שנראה לי שהסירות בקפריסין יצטרכו להמתין ליום ד' או ה' הסירה שלי קשורה הייטב בלימסול. יש הרבה סירות ישראליות בבריכה החיצונית בלרנקה ואני מקווה שכיוון הרוח ישאר כך שלא יעשה בלגן בבריכה בלרנקה. יהודה

סטורמי יקיר הפורום....

מכיוון שאיש לא טרח לבקש ממך תחזית, אז אני מבקש תחזית לשיוט הערים שיתחיל מחר עד מחרתיים, 18-20 לחודש זה. צריכים תחזית לטובת היכטות שעושות מסלול מאשקלון - הרצליה - חיפה וכמובן גם לסנוניות וסייפנים שמזנקים בחיפה מחר, 18 לחודש ב- 9:00 ומסיימים בחדרה. אם אפשר גם תחזית להמשך, לטובת הסנוניות והסיפנים שצריכים לחזור צפונה (עכו וחיפה) ביום רביעי 19 לחודש.
לפי מה שאני מבין, כרגע, ביום רביעי עולה הים עם סוול גבוהה מכוון צפון וכמובן גם רוח צפונית מערבית. . אני מודה (מראש) לך בשם כל משתתפי ומארגני השיוט.

תחזית לשיוט ערים

18.10 - רוחות צפון מערביות 5-10 קשרים, ים 40-60 ס"מ. במהלך הלילה הים יעלה לאזור ה-1.5 מטרים. 19.10 - רוחות מערביות צפון מערביות 10-15 קשר בממוצע. הגלים צפויים להיות בין 160-180 ס"מ. במהלך הלילה הרוח נחלשת בצורה משמעותית והים ירד ל 80-120 ס"מ. 20.10 - רוחות צפוניות משעות הצהרים 10-15 קשר. ים 60-80 ס"מ בחוף הצפוני. 80-120 ס"מ בחוף הדרומי. 21.10 - צפוניות-צפון מערביות 10-15 קשר. המודלים מראים ים 100-140 ס"מ.

sun day

New member
סבבה ההלוך אבל החזור....על הסיפן רטוב

ושיהיה לכולם הרבה כיף

8371

New member
הסירות בחדרה

מזג אויר לא איפשר חזרה חזרה ביום שישי -את מוזמנת להצטרף לחזור

sun day

New member
וואלה

חשבתי,תהיתי אתמול כשהרוח עלתה וטרקה לי את דלת המרפסת. ההזמנה בהחלט מפתה

8371

New member
תתאמי עם שלומי

יושנים בחמישי בערב בחדרה חוזרים בשישי מוקדם בבוקר

תופעה דומה

סטורמי שלום רב עברתי ארוע דומה לפי התאור בין לארנקה לקייפ גרקו לפני שבועיים לטענת חבר שהיה בספינה קרוב אלי בארוע אני קבלתי גם גשם שותף הוא קיבל רק רוח טען שהתופעה נקראת "סקוול" האם אתה מכיר כזה דבר, למזלי ההייתי רק עם ראשי פתוח בלבד מאחר ולא היתה כלל רוח רגע לפני. הפלגות בטוחות חג שמח שנה טובה וחתימה טובה אבי

הצעה

לעניות דעתי, בלילה אין הרבה מה לעשות. בשעות היום, אם אתה רואה "ענן שחור" מתקרב אליך אפשר כאמצעי זהירות לקפל מפרשים ולהתייצב עם חרטום או ירכתיים לכיוון המשבים כדי לצמצם את פרופיל הסירה לרוח. התופעה עצמה לא מתרחשת מתחת לכל ענן סערה, אבל היא אפשרית ופוטנציאל ההרס שלה הוא עצום. בעולם התעופה משתמשים במכ"ם דופלר בכדי לזהות את פרץ הרוח אבל לא בכל שדה תעופה יש מכ"ם כזה ולכן יש הנחיה כללית "להזהר" בנחיתות או המראות ליד ענני סערה. יש רשימה לא קטנה של מטוסים שהתרסקו בגלל התופעה ואני באופן אישי מכיר ארוע של "כמעט ונפגע" או "כמעט והתרסק" פה בארצנו הקטנטונת. בשורה התחתונה, אין מה לעשות חוץ מלהתכונן לנורא מכל (משבים של 100-120 קשר) ולקוות לטוב.

סטורמי צודק

מניסיוני בארוע ההייתי מראש בלילה מפליג מצומצם, מנוע עובד אפילו בסיבובי סרק, בארוע שלי שקרה באמצע היום שמש זורחת כמובן עננים בשמים, עבד המנוע וזה עזר לי מאוד להתייצב חרטום מול הרוח , כתוצאה מהגשם שירד הראות ירדה כמעט ל0 למזלנו הארוע היה יחסית קצר. אבי

למעלה