התחלה לא רעה

lithium1914

New member
הבחור הזה קצת חכמולוג.

או לפחות, מזלזל במי שהתווכח איתו. "* הדיכוי בדרא"פ הונהג ע"י חלק מסוים בעם כלפי חלק אחר שלו." זה כמו להגיד ש-76% מהעם הישראלי מדכא 19% ממנו (במצב הפנים-ישראלי; היחס בין אזרחים ישראלים לפליטים פלשתינים הוא טיפה יותר מורכב והורס את האנלוגיה). הגדרה מטומטמת. ברור שמדובר על שני עמים שונים (מן הסתם בדרא"פ כל "גזע" הורכב מהרבה קהילות אתניות שונות ובלתי-מאוחדות) שאוחדו תחת מסגרת ריבונית מלאכותית. אם מר pretty התכוון לכך שבדרא"פ מדובר בקבוצות בעלות גורל משותף (ולכן דיכוי השחורים הוא אקטיבי ולא רק תוצאה של התעלמות), לעומת המציאות הישראלית-פלשתינית שבה מדובר ב"כיבוש בעל-כורחם", איזה מין "כובשים ובוכים" כזה, אז זאת גם שטות ואין לי כוח להיכנס לזה בשעה כזאת. סלוניק הסביר את זה היטב כשתיאר את חוסר-המאמץ של ישראל להשתחרר מהמצב הזה. "* הסבל של הפלשתינים, לכאורה, לא נולד מתוך גחמות עליונות וגזענות טהורה שלנו, אלא מתוך מניעים בטחוניים. ושוב, לכאורה. זה לא תמיד המצב, וזה לא הופך את זה לנכון, אבל זה מונע ממך לעשות השוואות עם האפרטהייד הדרא"פי." שוב, טיעון ה"כיבוש בעל-כורחם". מניעים בטחוניים זה לא תירוץ אם אתה לא מציב מראש תנאים להשגת אותו ביטחון. ברגע שאתה לא מציב תנאים כאלו ולא שואף למתן את שאיפות ההשתחררות האלימות של הכבושים, אין לך קרדיט והתירוץ לא תופס. אני לא בקי באידאולוגיה של השלטון הלבן בדרא"פ, אבל אני בטוח שגם להם היה שלל טיעונים פרגמטיסטיים ללמה הם כולאים את הכושונים בבנטוסטנים (ניחוש מושכל -- פשיעה גבוהה, חוסר-אחריות, חוסר-יכולת למשול בעצמם וכו'). "* החקיקה בארץ היא גזענית, אם כבר, עקב העדפת יהודים. הסכסוך עם הפלשתינים לא מקבל בה שום ביטוי. זה לא הופך את זה לנכון, אבל זה מונע ממך לעשות השוואות עם האפרטהייד הדרא"פי." נו, גם חוקי נירנברג היו רק "עקב העדפת ארים". אפליה? מה פתאום! הסכסוך לא מקבל שום ביטוי? מה עם התיקון לחוק האזרחות מלפני כמה חודשים? (למען ההגינות, הוא לא היה כש-pretty כתב את שלו.) המצב בפועל הוא שרק אזרחים ישראלים הם בעלי זכויות, ואזרח ישראלי יכול להיות כיום רק מי שהינו יהודי או צאצא למאוזרחים הערבים מקום המדינה. אלו שאינם אזרחים ישראלים סובלים מיחס שרירותי של השלטון, כל עוד הם לא פונים לבג"צ.
 

סלוניק

New member
תגובה מפורטת אני אגיב מאוחר יותר

אבל הטעות הבולטת מאוד של התגובה שלך (או של הבחור ההוא) היא שאפרטהייד הוא לא דרום אפריקה. היה אפרטהייד בדרום אפריקה, אבל זה לא אומר שכל משטר אפרטהייד חייב להיות מושווה לזה הדרום אפריקאי, זה לגיטימי כמו לטעון שאין אפרטהייד בשטחים בגלל שהפלסטינים ערבים ולא אפריקאיים.
 
המ,

אתה מתחכם. המושג "אפרטהייד" הופיע במאות אלפי ויכוחים, בד"כ בקונטקסט הישראלי-פלשתינאי, כשהכוונה היא אך ורק ולמשטר הדרום-אפריקני. נכון, אפשר להגיד שעובדתית, השלטון הישראלי בשטחים הוא אפרטהייד. אבל בד"כ כשדבר כזה נזרק לאוויר, הוא לא נאמר לחינם אלא על מנת להצביע על נקודה מסויימת. למשל, להראות שישראל פועלת באופן בלתי מוסרי, כשם שמקובל על הכל שמשטר האפרטהייד בדרא"פ היה בלתי מוסרי. או לחילופין שהיא נמצאת תחת סכנה של אמברגו, כמו זה שהפיל בסופו של דבר את המשטר בדרא"פ. גם אנטישמיות היא לא שנאת יהודים, אלא שנאת העמים השמים, ואם לא הייתי עייף הייתי שולף מהשרוול עוד עשרות התחכמויות קטנוניות.
 

סלוניק

New member
וטלאי הוא חתיכה של בד.

את הגדרת האפרטהייד בישראל קבעו ארגונים לזכויות אדם ביניהם אמנסטי אינטרנשיונל. ומעבר לכך, אני לא רואה את ההבדל המיוחד בהגדרה בעבור שני עמים אשר רק אחד מהם מחזיק בזכויות אדם ואזרח בעוד השני במרבית המקרים סגור מאחורי חומה ובריח. יש לך הגדרה יותר טובה?
 
שוב -

אני מסכים שהמצב בשטחים הוא אפרטהייד דה-פקטו (אם כי לא הייתי אומר שמרבית העם הפלשתינאי סגור מאחורי חומה ובריח), אני רק אומר שההגדרה הזו היא לא רלוונטית, מאחר שהמילה הטעונה מעלה קונוטציות לא נכונות. גם הליכוד בוודאי היה שמח להגדיר את עצמו כמפלגה חברתית-לאומית (ודוד מגן המבריק אפילו הקים מפלגה כזו בבחירות 2003), אבל לא נכנה אותם המפלגה הנציונל-סוציאליסטית.
 

סלוניק

New member
ליתיום כבר השיב חלקית

אבל רציתי להוסיף - לטעון שהחקיקה בישראל אינה מפלה את הציבור הפלסטיני זו התחמקות נפלאה. פשוט נמנע מציבור שנמצא על אותה אדמה אשרת אזרחות, ובכך נטען שאין אפליה חוקית נגדו. אופס, זו לא בדיוק המשמעות של אפרטהייד? בקיצור, הכותב הנ"ל התבלבל בנושא השרשור באמצע.
 
תגובה לכולם בנושא -

סלוניק, קקי, ליתיום, פלג ואנה - האם ניתן להגדיר את השלטון הישראלי בשטחים כאפרטהייד? בהחלט כן, עובדתית - אזרחותם של תושבי יהודה ושומרון, הנתונים כולם לשליטה ישראלית, היא בעיקר פונקציה של מוצאם האתני. כשני מליון פלשתינאים חיים תחת כיבוש בגדה המערבית, ללא כל זכויות אזרח, ועוד יותר ממליון פלשתינאים ברצועת עזה חיים בסטטוס שהוא לא ממש מובן. האם ניתן להשוות את השלטון הישראלי בשטחים לאפרטהייד בדרא"פ? לא, בשום פנים ואופן. נכון, גם הבורים בדרא"פ טענו, כך אני מניח, שהם מדכאים בעל כורחם. זה לא אומר שהם באמת היו כאלה, וזה לא אומר שאנחנו לא כאלו, לפחות ברמה כזו או אחרת. אין לי ממש כח להמשיך להרחיב, אנה עשתה עבודה סבירה. אם כך - האם יש משמעות להשוואה? כפי שכתבתי לדן, לא, הואיל וברור שמטרתה של ההשוואה היא ניסיון לגזור בין גורלה של דרא"פ, או בין מידת המוסריות שלה - שניהם מקובלים על הכל, פחות או יותר - לגורלה או לרמת המוסריות של ישראל, הנתונים לויכוח, אין משמעות להשוואה, מאחר וההבדלים רבים הרבים בין ישראל של היום לדרא"פ של האפרטהייד מאוד רלוונטיים (אוי, איזה משפט ארוך).
 

סלוניק

New member
כרגיל אתבע ממך הסבר

רק כדי שתיאלץ להודות בכך שאין לך ביסוס לדבריך זולת ההתחמקות. ספר לנו, אם כך, מדוע משטר הכיבוש הוא "לא בדיוק" אפרטהייד?
 

סלוניק

New member
נכון,

אני מתעניין הרבה פחות בויכוח והרבה יותר בדה-לגיטימציה של דמגוגים. אני מבקש שתסביר לי מה זה משטר אפרטהייד, מדוע הכיבוש איננו בגדר משטר אפרטהייד ועד כמה "לא בדיוק אפרטהייד" זה לגיטימי?
 
../images/Emo6.gif

תראה.. אם היית קצת נחמד אולי הייתי עושה איתך ויכוח לעניין.. אבל בכל הודעה אתה רק משמיץ ומנסה להעליב.. אז אל תצפה לתשובות יותר מדי..
 

סלוניק

New member
למה?

אני יכול להתווכח איתך שעות אפילו שאתה עולה לי על העצבים (כן, כל אחת מן הפרסונות שלך), ובסה"כ שואל אותך שאלות פשוטות מאוד, לא יותר. ככה שלהגיב אתה בהחלט יכול, אבל לדעתי הסיבה שאתה לא עושה את זה נעוצה פשוט בעובדה שאין לך מושג על מה אתה כותב (ע"ע משטר נשיאותי).
 
למעלה