התחלה לא רעה

niv1990

New member
מתנודדת בין לבין

יש בה מרכיבים דמוקרטים, אך היא לא דמוקרטיה לפי ההגדרה שלי. האם במדינה כפי שאתה רואה אותה, במידה ו80% מהתושבים בעד הוצאהלהורג של אדם מסוים, על הדבר להעשות? בכל מקרה למרות שלעיתים אתה דווקא כן מנסח טענות שאפשר להתיחס אליהן, אבקש שתפסיק לקפוץ בין נושאים :)

niv1990

New member
לא שאלתי אם זה אנושי

שאלתי אם זה דמוקרטי
בכל מקרה מה ההגדרה שלך לקמורטיה והאם המדינה עומדת בה? (ואם לדעתך צריכה לעמוד בה).

תראה

בכלליות אני בעד דמוקרטיה. מאוד בעד אבל אסור לתת לאנשים לנצל את החוק בשביל לפגוע במדינה אני בטוח שאתה מסכים איתי בזה.. המדינה שלנו לא עומדת בזה. היא לא דמוקרטיה היא מדינה בלי גבולות ובדמוקרטיה יש גבולות אם ח''כ נוסע למדינה אויבת ולא עושים לו כלום כי זה דמוקרטיה וכל אחד יכול לנסוע לאן שהוא רוצה.. משהו פה מסריח

סלוניק

New member
אם כך

ודאי שיש לעצור את ליברמן (ולהוציא להורג, ע"ע נאום משפטי נירנברג המאלף של הנ"ל) שכן ישראל ביתנו נפגשה לפני כמה שנים עם תאומו האוסטרי יורג היידר (וזאת בשעה שישראל עצמה החזירה את שגרירה מוינה במחאה).

בדמוקרטיה הישראלית

צה''ל קובע לא מעט חוקים בערך כל מה שהוא רוצה.. ובנתיים זה עובד יפה

niv1990

New member
אתה בעד קביעת חוקים על ידי צה"ל?

כן או לא, אל תתחמק ואל תמרח. אני לא מכיר שום הגדרת דמוקרטיה שכוללת קביעות חוקים על ידי הצבא, בטורקיה מותר לצבא להשתלט כמנגנון ביחות למקרה של השתלטות דתית, אבל ני לא יכול לחשוב על דמוקרטיה בה המחוקק הוא הבצא..

יש כמה חוקים לא רעים

אבל יש במה להשתפר. צריך לטפל ביותר קושי במשתמטים ובבוגדים

niv1990

New member
תראה

יש הגדרות בחוקי היסוד מי מחוקק את החוקים, זה לא קביל להגיד שצה"ל יחוקק חוקים, אשר מתאימים לדעתו של יאקי קקי. במידה וצה"ל יכול לחוקק כל חוק שירצה (כולל חוק לגירוש ליברמן מהארץ
), האם אתה בעד או נגד? והאם לטענתך זה המצב? * אם לדעתך צה"ל צריך לחוקק חלק מהחוקים תגדיר איזה, ומי בתוך צה"ל?

תבין

זה לא שצה''ל כותב חוק צה''ל פשוט עושה מה שהוא רוצה.. וכל אזרח עושה מה שצה''ל אומר

niv1990

New member
ענית מה לטענתך המצב, האם לדעתך זה

טוב? מה מונע מראשי צה"ל לנצל סמכות זו לעצמם? ומכיוון שאנחנו כבר רחוק מהנושא, האם לדעתך זה שזה "חוקי" לפי ההגדרה המשונה שלך לחוקי, הופך את זה לצודק?

תשובות..

טוב? בנתיים זה טוב לך תדע מה יהיה בעתיד.. כל עוד אנחנו במלחמה נראה לי שזה מעולה.. מה מונע מראשי צה"ל לנצל סמכות זו לעצמם?כנראה הם לא כאלה שגונבים לעצמם ומכיוון שאנחנו כבר רחוק מהנושא, האם לדעתך זה שזה "חוקי" לפי ההגדרה המשונה שלך לחוקי, הופך את זה לצודק?לא כל דבר חוקי הוא טוב או צודק... אבל זה נהדר בנתיים

niv1990

New member
אבל ברגע שצה"ל מקבל החלטות

הוא יכול גם לקבל הלטת שלא יתאמו את הרצון של רוב האנשים במדינה :\ מה גם שאני לא חושב שהחלטות כמו פלישה קרקעית ללבנון הם החלטות טובות טובות.

pelegs

New member
או, לא עכשיו

כבר כמעט 58 שנים. איזו מין דמוקרטיה זו כשמיעוט אתני די גדול בין התושבים נתון לממשל צבאי (49'-66'), או כאשר יש למדינה נתינים (בערך שני שליש מכמות האזרחים שלה) אשר לא מקבלים זכויות שוות לאזרחיה של המדינה (זכות הקניין - הפקעת אדמות על בסיס יומי, זכות ההצבעה - הם לא מצביעים לפרלמנט שלנו, זכות התהלכות חופשית - מחסומים, סגרים וכו'...) - כל זה מאז 67' ועד היום? זהו סוג מוזר מאד של דמוקרטיה, ידידי.

Continuum

New member
אממ לא, זה לא.

זה מושג מפתח בעייתי. אתה תלמד עליו בשיעורי אזרחות.

niv1990

New member
הייתי בטוח שזו המצאה שלו.. ../images/Emo201.gif

האם דמוקרטיה יכולה להיות כל הזמן מתגוננת?

למעלה