התחלה לא רעה

pelegs

New member
לא בדיוק "פה"

יותר "שם" - בערך חצי שעה נסיעה מזרחה מאיזור המרכז.

pelegs

New member
ואיפה אתה גר בדיוק..?

בעזה? בשכם? בג'נין? ברמאללה? הבועה הזו היא גם שלך. אפרטהייד הוא מצב בו לחלק באוכלוסיה אין זכויות שיש לחלק אחר באוכלוסיה, ע"פ הפרדה גזעית/אתנית. המצב בדרא"פ היה כזה - לשחורים היו חסרות זכויות שהיו ללבנים שם (הלבנים הם כמובן צאצאיהם של הקולוניאליסטים האירופאים), כולל איזורים שלמים שהיו אסורים לכניסת שחורים (ראה תמונה מצורפת) - כל זה למרות שהשחורים היו רוב מוחלט בשטח. בשטחים הכבושים ישנם שני סוגים של בני-אדם, אלה היהודים-ישראלים, מקימי הקולוניות הישראליות בשטחים, והם בעלי זכויות השוות לכלל תושבי מדינת ישראל - ויש את התושבים הפלסטינים, שהם הרוב הגדול בשטח, והם אפילו משוללי זכויות בסיסיות כמו הזכות לתנועה חופשית (ואני לא מדבר אפילו על הפקעות של אדמות, העובדה שהם לא מצביעים לפרלמנט שלנו, ואם הם כבר כן מצביעים לאיזשהו פרלמנט - הצבא הישראלי בא ועוצר את היושבים בו, אני הס מלהזכיר את המעצרים המתמשכים ללא משפט... ועוד ועוד). ישנם גם איזורים שלמים שאליהם לפלסטינים אין גישה, כמו התנחלויות, או כבישים מסויימים. זה אפרטהייד לכל דבר.

ובכלל כמה דברים שאתה מתעלם מהם.

* הדיכוי בדרא"פ הונהג ע"י חלק מסוים בעם כלפי חלק אחר שלו. * בדרא"פ לא הוזכרה מעולם המילה "כיבוש". המאבק במזה"ת סובב סביב אדמות ושאיפות עממיות לעצמאות, וזה הדבר האחרון שאפשר לומר על דרא"פ. * הסבל של הפלשתינים, לכאורה, לא נולד מתוך גחמות עליונות וגזענות טהורה שלנו, אלא מתוך מניעים בטחוניים. ושוב, לכאורה. זה לא תמיד המצב, וזה לא הופך את זה לנכון, אבל זה מונע ממך לעשות השוואות עם האפרטהייד הדרא"פי. * החקיקה בארץ היא גזענית, אם כבר, עקב העדפת יהודים. הסכסוך עם הפלשתינים לא מקבל בה שום ביטוי. זה לא הופך את זה לנכון, אבל זה מונע ממך לעשות השוואות עם האפרטהייד הדרא"פי. * וכל זה עוד לפני שאנחנו מדברים על חומרת לשון החוקים שהונהגו בדרא"פ, ומנסים לחפש מקבילות, אפילו קלושות, במערכת החוק הישראלית. ___________________ ד"א זה בכלל לא ניסוח שלי. עשיתי העתק-הדבק בלי אישור הכותב. קרדיט למישהו בכינוי methadonepretty. פשוט הייתי פעם בויכוח כזה (רק מביך פחות, כן?).

למעלה