התחלה חדשה

DadleFish

New member
מה אתה אומר.

אם כך, תן לי בבקשה דוגמאות לתוכנות הבאות שנכתבו ב-JAVA: 1. תוכנה EMBEDDED על טילים, מקררים, ROUTER-ים או כל דוגמה אחרת. 2. משחק מחשב AAA. 3. שרת שאמור לתמוך בעשרות אלפי משתמשים בו זמנית. 4. תוכנת DATABASE שאמורה לתמוך בכמויות אדירות של טרנזקציות. או שאולי אלו לא... איך אמרת... פרוייקטים מודרניים... לטעמך?

Zack DA

New member
אתה מדרדר....

1. טילים זו בדיוק הדוגמא למשהו שיכתב ב- CPP. 2. + 3. תתפלא כמה routers ושרתים עמוסים כתובים ב- java (סוד: נחש במה גוגל משתמשים?) 4. דווקא תוכנת database מראה עד כמה אתה מנותק: זה בדיוק המקרה שבו הגישה ל- db היא פי 10000 יותר יקרה מה- 20% של ביצועי המעבד... יש המון תוכנות שעובדות עם DB והרבה databases שמנוהלים בג'אווה. לא מאמין ? תפשפש קצת על מוצרים חדשים של oracle או על עבודה של חברות שמתחות מוצרים הקשורים ב- DB-ים, כמו proSight (אגב זו חברה שעברה עכשיו מ- java ל- dotNET).

vinney

Well-known member
לגבי אוראקל

אתה מדבר בטח על 10G... אז נכון שהם פתחו ממשקים לJAVA (במקום DLLים שהיו להם קודם לשימוש ב C/CPP - הOCI והOCCI), אבל המערכת עצמה לא נכתבה בJAVA, מצטער לאכזב אותך. המנוע היה ונשאר וישאר להרבה זמן CPP. לגבי פרוסייט, הביצועים שלהם ירודים יחסית לאוראקל (מעניין, אולי זה כי המנוע שלהם מבוסס JAVA?), אבל חוצמזה אני לא ממש מכיר אותם.

Zack DA

New member
אז תגיד שאתה לא יודע וזהו ../images/Emo13.gif

הביצועים של המוצר שלהם מצויינים. ולגבי אוראקל - יש לי הפתעה בשבילך. יש להם מודולים שפותחו ב- JAVA. לא מאמין לי ? תפשפש באתר שלהם.

DadleFish

New member
נו באמת, איזה חוסר רצינות.

1. I rest my case
2+3. נו, כמה?
המערכת המרכזית של גוגל כתובה ב-++C ולא ב-JAVA. 4. שום מנוע של DATABASE שמכבד את עצמו לא כתוב ב-JAVA. אל תסיט את הדיון לממשקים. אני לא מתייחס ל-GUI - וגם פה אני יודע ש-JAVA זוחלת.

Zack DA

New member
you rest your case ?

אתה כל כך בטוח בעצמך ששכחת לבדוק את העובדות: גוגל מפתחים היום ב- JAVA, או לפחות ברוב המכריע של העבודה שלהם. וזה בין השאר בגלל שהם עובדים עם databases. תכיר כבר, ברגע שאתה עובד עם DB, זה בכלל לא משנה אם אתה ניגש אליו ממודול ג'אווי או CPP-י. לגבי מנוע פנימי של DB, מן הסתם הוא יהיה כתוב ב- CPP. לגבי 1 - כל הדוגמאות האלה של טילים, kernel של os, גרפיקה של משחקי מחשב.... מיצית אותן כבר...

DadleFish

New member
נמאס לי מהויכוח,

אתה פשוט טועה, בכל משפט ומשפט שכתבת, ואין לי חשק להרחיב. מי שרוצה לקרוא את דעתי יכול למצוא אותה בארכיוני הפורום.

Zack DA

New member
אלדד, יקירי ../images/Emo13.gif

תגיד כל דבר - רק לא את זה. איך בן אדם כל כך אינטיליגנט יכול לכתוב משפט כמו שכתבת ? נראה לי שמרוב פאנאטיות ל- CPP קצת אבדת את הראש, וחבל. זה כמו שמישהו הביא כאן גרף של איזו שהיא חברה שטוענת שעוד כמה שנים Java ו- dotNET ישתלטו על השוק לחלוטין וסרבת לקבל את הדין. יש המון תהליכים שקורים בשוק, ואחד מהדברים החשובים שצריך לקחת בחשבון היום יותר מתמיד זה את המשאב האנושי: פיתוח בזמן קצר, תחזוקה מהירה, אמינות, קריאות, וכו'. CPP לעולם לא תענה על אחת מהדרישות האלה.

DadleFish

New member
שטויות

אני לא רוצה לטחון מים, ולכן אין לי כוונה לחזור על טיעוניי. כמו שאמרתי, כל מה שכתבת שם היה טעות אחרי טעות. ולגבי הגרף, כל תחזית שקראתי של גרטנר הייתה טעות אחת גדולה. גם זו. dotNET בכלל תיעלם תוך 3 שנים מהעולם, וכל מה שיישאר הם פרויקטים עם ראשי פרויקטים מפוטרים, שינסו לעשות - ללא הועיל - הסבות ל-JAVA או ++C. JAVA תשרוד, ללא ספק. זה לא עושה אותה למוצלחת. היא נחמדה בתור שפת APPLET-ים.

Zack DA

New member
אתה אפילו לא מסוגל להכחיש

בפה מלא: פיתוח ב- JAVA מאוד פי כמה מפיתוח ב- CPP. התחזוקה של הקוד מהירה עוד פי כמה מזה. ואלה סיבות מצויינות למה CPP מאבדת את כוחה וטוב שזו באמת המגמה. אתה יכול להמשיך להתכחש לזה עד מחר, המציאות תנצח אותך.

DadleFish

New member
ועוד איך אני מכחיש.

פיתוח ב-JAVA לא מהיר "פי כמה" מפיתוח ב-CPP - אלא מהיר בכמה עשרות אחוזים - שלא שווים את זה ב-80% מהפרויקטים.

Zack DA

New member
התקדמות, לפחות הצבת סייגים:

אז בוא תן דוגמא ל- 20% לכאורה שבהן זה כן עדיף. ואגב - זה לא כמה עשרות אחוזים, זה לפעמים מאות אחוזים. ומה עם פרוייקט שצריך לתחזק ? זו תוספת אדירה של משאבים, לתחזק מערכות שכתובות ב- CPP על פני JAVA.

DadleFish

New member
APPLET-ים ו-GUI.

תוכנות רשת פשוטות. כל פרויקט כמעט צריך לתחזק, ואם כותבים אותו נכון ב-CPP אין סיבה שעלות התחזוקה שלו תעלה יותר מ-JAVA.

Zack DA

New member
זה בכלל לא נכון.

קוד CPP הוא הרבה פחות קריא מטבעו ומלא בפרטים טכניים שהמתחזק צריך לברר. זה לעולם לא יגיע לקרסוליים של JAVA.

vinney

Well-known member
הא? מאיפה הבאת את זה?

אלו בדיוק פרטים טכניים יש בקוד CPP שאין בקוד של JAVA? ומה זה, לצורך העניין, "פרטים טכניים"?

Zack DA

New member
פרטים טכניים זה מה בדיוק מועבר,

איפה המידע מוקצה, מי אחראי להפטר ממנו ואיך נמנע התנגשויות מכל מיני סוגים ואלף ואחד דברים.

vinney

Well-known member
המם... לא ברור לי על מה אתה מדבר...

אני כותב הרבה בCPP, ועם כמה מתכנתים במקביל, ולא קרה לי שהייתי צריך לכתוב את השטויות האלה... כל הדברים האלה כתובים ב DETAILED DESIGN (בלעז אפיון טכני), ממש לא בקוד... בדרך כלל גם יש מוסכמות מאוד ברורות לגבי איך מנהלים זכרון ואיך מנהלים התנגשויות, ויש מחלקות שמטפלות בנושא, בדיוק כמו בJAVA... לא ברור לי מאיפה אתה מביא את זה...

למעלה