התחלה חדשה

vinney

Well-known member
אם כבר סיווג...

אני מכיר פרוייקט מאוד נחמד, שאחרי שסגרו אותו ארנון הפציץ בפיטורים של כמה וכמה סגני אלופים בבסמח. למה סגרו ? בגלל חוסר יעילות בביצוע! מי החליט על הסגירה ? רמטכל = המשתמש. מי שילם ? אלה שהחליטו על הטכנולוגיה השגויה. וכן, חלק ניכר היה כתוב בJAVA.

Zack DA

New member
מתכנתים גרועים, כנראה.

מה לעשות, היצע המתכנתים הטובים בני 18 הוא קטן, אי אפשר להקצות אותם לכל פרוייקט שזז.

vinney

Well-known member
תגיד, אתה משרת בצבא סורי?

כי בצהל מתכנתים הם לא בני 18, רובם אנשי קבע/עתודאים/מילואימניקים. תבדוק מסביבך, כמה מהאנשים צעירים ממך וכמה יותר מבוגרים. אגב, אני לא הייתי מזלזל במתכנתים בני 18 גם, רובם מאוד מוכשרים, צבא לא פראייר בקטע הזה. אני מכיר כמה וכמה שהייתי מת להגיע לידע ויכולות שלהם (במתמטיקה וניתוח), קידוד זה שטויות, נרכש.

Zack DA

New member
לפעמים חוסר ניסיון עושה בעיות.

וזה נכון לגבי כל מתכנת בעולם. אין תחליף לניסיון.

vinney

Well-known member
תשמע... תראה...

אני לא יודע באיזה עולם אתה חי, ואיזה הרגלים מקנה לך צה"ל, אבל שם בחוץ, בחברות תוכנה, עוד לא שמעתי על אף פרוייקט שביצועים לא היו אחד המדדים העיקריים בו. כל אתר אינטרנט, כל תוכנת שרת לקוח, כל מנגנון עיבוד נתונים - נמדד ליעילות, כי מה לעשות, זמן זה כסף, וכמה שפחות זמן יתבזבז על עיבוד מידע ככה יותר כסף יישמר לחברה. תראה לי בבקשה תוכנה רצינית אחת שלזמן עיבוד שלה לא היה שום משמעות. 20 אחוז זה חמישית מהזמן, ידידי, זה המון! זה כמו לעשות BUILD לא 5 שעות אלא 6! עשית פעם BUILD במשך 5 שעות? אני עשיתי, וזה לא כיף.

Zack DA

New member
אתה מדבר על כסף ?

כל תוכנה שאתה כותב ב- CPP במשך שנה, אני כותב בחודשיים. זה נקרא חסכון בכסף.... והכי מצחיק - גם ככה לא יקרה כלום אם כתבת תוכנת רשת, שבה התקשורת גם ככה פי 10000 יותר איטית מהמעבד.

vinney

Well-known member
רואים שאתה לא איש מקצוע ../images/Emo13.gif

זה לא ממש משנה אם הפיתוח הוא חודשיים עבודה או שנה עבודה, כי תמיד אפשר להביא עוד 4 אנשים ולעשות את אותה העבודה בחודשיים. עלות העסקה יחסית לרווח מפרוייקט כזה או אחר היא יחסית שולית. חברות שעושות פרוייקטים של שנה ויותר ב CPP מעסיקות בדרך כלל כמה מאות עובדים, ככה ששיקול של עלות העבודה לא משתווה אפילו לשיקול של מכירות, ושיקול של מכירות זה הביצועים של התוכנה. בקיצור, חזרה לנושא העיקרי, מי שרוצה להיות מתכנת טוב, חובה עליו לדעת ולהכיר את C/CPP, ועם זה אני מניח שלא תתווכח. וזאת הייתה השאלה המקורית, לא?

Zack DA

New member
אתה חוצפן, אבל בגלל השטויות

אני אוותר לך. אתה מבין, לפני התפוצצות הבועה דברו כמוך. מכירות, זה קודם כל לספק מוצר אמין, שלא מתרסק ולא עושה שטויות ומלא באגים. הרבה לפני הפסיק הקטן ביעילות. ואני מסכים: מתכנת טוב ב- JAVA, כדאי שיהיה לו ידע ב- CPP כדי שיבין מה הולך מתחת לפני השטח.

DadleFish

New member
תיקון טעות:

מכירות, זה קודם כל לספק מוצר אמין, שעושה את מה שמצפים ממנו, לא תוקע את המחשב וזוחל.

Zack DA

New member
נתקעת ?

מתי ראית מוצר שנכתב בג'אווה ומלא בבאגים ? אני לא ראיתי. ספר לי בבקשה באיזו שפה כתובה win98....

DadleFish

New member
איפה כתבתי בדיוק,

שמוצר שכתוב ב-JAVA מלא בבאגים? אין לי ויכוח על זה ש-CPP היא יותר ERROR PRONE. בגלל זה בדיוק לא הייתי מגייס מישהו חסר נסיון או סתם גרוע ב-CPP אליי לצוות.

Zack DA

New member
זה מאוד יפה שיש לך צוות מוצלח,

אבל בני אדם הם בני אדם, ואם אותו צוות היה כותב את המוצר ב- JAVA, הוא היה נכתב הרבה יותר מהר ועם הרבה פחות באגים. ועל זה, לפחות, אין מקום לויכוח. האם יש מקרים שבהם הביצועים קריטיים ואי אפשר לעשות את ה- tradeoff המשתלם הזה ? נכון, קיימים. רק להכיר בזה שיש סיטואציות שונות לפרוייקטים שונים.

vinney

Well-known member
חוצפן או לא חוצפן, העובדות מדברות

לפני הבועה ביזבזו כסף על הדברים הלא נכונים, בלי שום קשר, מה לעשות, מסג'יסטים לכל מתכנת וג'יפים על חשבון החברה זה לא מתכון להצלחה מסחרית. אבל כשאתה בא להציג למישהו מוצר, אז בגרסת BETA אין בעיה, שיהיו באגים, אותם אתה תתקן עד הייצור, אבל אם המהירות בקנטים בBETA, היא גם תהיה בקנטים בייצור, לכן הפסיק הקטן של יעילות יותר חשוב משאר הבאגים. אגב, אני (איש QA אנוכי, ולא רק פיתוח) מייחס ליעילות חשיבות יותר גדולה בניתוח תקלות מבאגים בGUI, כי בדרך כלל הרבה יותר קשה לשפר יעילות. ואמרתי לך כבר, שתוגמלתי לא רע בכלל על שיפור "זניח" של 10 אחוז. טוב, אני אסיים בזה להיום, לילה טוב ושבוע מוצלח מירושלים.

Zack DA

New member
להפך.

המשתמש רוצה מוצר שיעבוד, ב- 99% מהמקרים הוא בכלל לא יבדיל אם זה היה רץ ב- JAVA או ב- CPP. JAVA זו השפה היחידה שאני יכול לכתוב קוד של 1000 שורות, ושהוא ירוץ בפעם הראשונה. ושבוע טוב, מחיפה.

vinney

Well-known member
כמה שאתה טועה....

כשאני אומר "משתמש" אני לא מתכוון לאיש יקר שהולך לבאג לקנות תוכנה לילד... משתמש זה, לרוב, מנהל SI/IT של חברה שרוכשת את המוצר, וכמה שהוא מבין, אתה אפילו לא מתאר לעצמך! אל תבין אותי לא נכון, משתמשי קצה בבית באמת לא מבדילים (לרוב) בין תוכנה בJAVA לתוכנה בCPP, ולא ממש מעניין אותם. אבל אלה מיעוט שבמיעוט שבמשתמשים שבאמת קונים משהו.

Zack DA

New member
אני טוען לכל אורך הדרך:

ההבדלים בביצועים הם זניחים.

DadleFish

New member
באסה לך.

אני רגיל לכתוב עם מעט מאוד באגים - ב-CPP, היית מאמין - ויש עוד רבים כמוני, מסתבר. רוב הבאגים שלי הם באינטגרציה עם מערכות אחרות. מה לעשות, אני מרוכז בעבודה כשאני כותב קוד, ולכן (בין היתר) אין לי הרבה שגיאות. בעיות באינטגרציה יהיו גם ב-JAVA.

Zack DA

New member
דווקא אינטגרציה היא אחד מהדברים

הקלים והפשוטים ביותר שיש ב- JAVA, כי לא צריך לדון בפרטים טכניים ומתעסקים רק בנושאי design טהורים. ואני שמח שאתה כותב עם מעט באגים, אלדד. תמיד האמנתי בך

vinney

Well-known member
אינטגרציה

זה API. מגדירים אותם וזהו, כל השאר זה עבודה עצמאית ולא קשורה. זה נכון לJAVA, לADA, לC ולאסמבלר. אם הגדירו את הAPI כמו שצריך, לא יהיו בעיות. אם הגדירו לא נכון - יהיו בעיות, ולא משנה באיזו שפה.

למעלה