התחדשות

braxat2000

New member
התחדשות

האיכרים שמצאו אותו לא האמינו ששרד את הזמן ששרד. הם גילו אותו מוטל לצד דרך המלך שמובילה מדראג' מזרחה, גופו מרוסק מחבטות אלה, שהצלקות שלהן לעולם לא ייעלמו. עברו כבר יותר מעשרה חודשים, ודאריק נאבק לכל אורכם יחד עם הזר השתקן כדי לרפא אותו. עכשיו, הזר ישב על כסא אבן קטן במבנה הקטן שהפך בערב למקום המפגש של האיכרים העייפים. האויר החניק מריח חריף של ברוי, המשקה החריף והגס המזוקק מגבעולי ריזא, והזר הביט כהרגלו מרותק בלהבת הנר שמולו. רק כשדאריק התקרב הפנה הזר את מבטו והביט בדרואיד הזקן נע לעברו שעון על מקל העץ שלו. בלילה הקר, החום והמחנק שבחדר היטיבו עם הדרואיד הזקן והוא בירך את הזר כהרגלו לפני שהתיישב על מחצלת הקש שלרגליו. בערבים האחרונים חש דאריק שהזר מוטרד ממשהו, אבל כתמיד הוא נתן לו את הזמן לפנות אל הדרואיד ראשון. אני הולך בקרוב דאריק שמע את קולו השקט של הזר שהצליח להתגבר על צליל הקוביות וקולות הצחוק מחלקים אחרים בחדר. הדרואיד עמד להשיב, אולם הזר המשיך את דבריו. אני מודה לך ולכפר כולו על שהצלתם אותי. לא רבים היו עושים זאת ועל כך אני חב לכם חוב מיוחד. חוב, שמחר אשלם לראשונה וכך בכל שנה מעתה ועד מותי. בבוקר דאריק הזדקף בבהלה כאשר קולות צעקה וטפיפות רגליים תלשו אותו משנת מתים. ריח חריף של עשן הכה באפו, והוא מיצמץ בעיניים דומעות כאשר משך מעליו בחיפזון את מכנסי הבד האפורים וחולצת העור השחוקה. הוא עקב דרך ענן העשן השחור אחרי אחד הכפריים, והביט בזוועה בלהבות האדירות שטרפו את היבולים ללא רחמים. הוא ניסה לקרוא לכוחות האדמה כדי לעצור את ההרס הנורא, אולם הם לא נענו לו. מאוחר יותר, הם סיפרו לו שהזר הוא זה שהצית את האש. הוא פסע למרכז השדה והלהבות פרצו מהאדמה וכילו את רוב היבולים ואותו בתוכם. דאריק, שהגן על הכפר במשך שנים רבות יכול היה רק להכות באגרופו בתסכול את האדמה שבגדה בו ולא לעשות דבר. שבועות לאחר מכן, צמחים חדשים פרצו מתוך הקרקע החרוכה, היבול היה טוב כמו שלא היה מעולם. דאריק הבין לבסוף את מתנתו של הזר ומה היה. מאז, בכל שנה חיכו הכפריים לכהן האש שיפסע אל השדות ויבעיר אותם באש טהורה של התחדשות.

ogmios

New member
לעזאזל עם התגובה המהירה כאן...

התכוונתי לשאול אם הקטע לקוח מעולם מסוים, או שהוא רק מוזה של הרגע.

braxat2000

New member
מבוא לקראת הקמפיין שלי

תודה (לכולם), התחלתי לארגן את החומר והרעיונות לקראת הקמפיין שאני מתכנן בעולם השמש האפלה. אז אני "נכנס לאוירה". כתבתי עוד אחד כזה איפהשהו בצים של השבועיים האחרונים. ושוב תודה :).

ogmios

New member
ניטפטוק קל שבקלים

מטה עץ, באתאס? לא קצת לא במקום?

braxat2000

New member
יש עץ, פשוט לא הרבה :)

הי, יש עצים באתאס והמקור העיקרי לכלי עבודה ונשק באדמות המוכרות הוא היער המגלי (לא יודע לתרגם את זה יפה... The Crescent Forest). הוא יושב בין הערים ניבנאי וגאלג שמתקוטטות על המשאב היקר. פרט לכך האנשים העשירים באמת (סוחרים, טמפלרים, אצילים ודומיהם) מחזיקים גינות צמחים ובהם גם עצים. באופן עקרוני בקמפיין שלי החומרים האלו קיימים, אבל לא נפוצים. אין בקתות עץ למשל, אבל כלי נשק מעץ ניתן למצוא. הם גם די יקרים :). יש גם יער ענקי (ג'ונגל) מעבר להרים, ששם חיים זוטונים טורפי אדם. בקמפיינים שלי כינו אותם Jungle rats. * הערה: אני לא באמת קורא להם זוטונים

ogmios

New member
וואלה, למדתי משהו

את העולם של השמש השחורה אני מכיר בעיקר מקריאה של ה-Boxed Set, לפני כעשור. מעולם לא הזדמן לי לשחק בו ברצינות, ואתה יכול לתאר לך שזיכרון שלי לפרטים שקשורים אליו לוקה בחסר.

tapas tapas

New member
נחמד מאוד.

האם באמת שריפה של שדות עוזרת לייבול שגודל לאחר מכן?

sandbird4

New member
ביחד עם גוף אדם (דשן) אז נראה לי כן

סיפור יפה וכתוב טוב.

Sabre Runner

New member
../images/Emo31.gif ../images/Emo45.gif

- כבר בהתחלה אני שם לב לריבוי פסיקים. (משהו שלקיתי בו כשרק התחלתי לכתוב). - "כסא אבן קטן במבנה הקטן" תנסה למצוא תחליף למילה קטן במקום אחד. זה מעט צורם. - " האויר החניק מריח חריף של ברוי, המשקה החריף והגס המזוקק מגבעולי ריזא, והזר הביט כהרגלו מרותק בלהבת הנר שמולו." משפט טוב. הסברת משהו אבל לא סטית מהנושא. - "אבל כתמיד הוא נתן לו את הזמן לפנות אל הדרואיד ראשון" משפט מעט מסורבל. שקול ניסוח מחדש. - "אני הולך בקרוב דאריק שמע את קולו השקט של הזר שהצליח להתגבר על צליל הקוביות וקולות הצחוק מחלקים אחרים בחדר." כשאתה כותב דיבור, רצוי לכתוב אותו בתוך גרשיים אחרת הוא עלול ללכת לאיבוד בין הטקסט ולבלבל. חוץ מזה, כשמישהו חדש מדבר, כדאי גם להתחיל שורה חדשה. - "קולות צעקה וטפיפות רגליים תלשו אותו משנת מתים." שנת מתים? קצת לא במקום. שקול לנסח מחדש. - "שבועות לאחר מכן, צמחים חדשים פרצו מתוך הקרקע החרוכה, היבול היה טוב כמו שלא היה מעולם." הפסיק האחרון צריך להיות נקודה. במקום הזה כדאי גם להרחיב על 'היבול הטוב' הזה. כן נכנס עניין ה'תראה, על תסביר'. למה היבול היה טוב? איך הם ידעו את זה? איזה יבול בכלל? חוץ מזה, קטע חביב ביותר. קצת קשה לי להגיד יותר בלי לדעת הקשרים.

למעלה