התואר--->לאן?

התואר--->לאן?

האם יש ביניכם כאלו שמדי פעם נכנסת למוחם מחשבה מכרסמת שאני בד"כ מנסה להדחיק בתור סטודנטית למופת, והיא -----> מה עושים, כשזהו, הגענו לסוף, התואר ביד אבל.... מה לעשות, לא ידועים מה עושים עם זה? זה כמובן מתייחס לאלו ביניכם שלא לומדים מקצוע מוגדר כמו רפואה, הנדסה, משפטים וכו'.... איך בחרתם את הכיוון, את המקצוע שבו תעבדו בעתיד?

תחשבי איך ולאן את רוצה להתפתח עם מה שכבר

עשית בלימודים שלך. הרי בסופו של דבר, הלכת ללמוד את המקצוע שלמדת מסיבה כלשהי, לאו דווקא עבודה נטו. יש אלף דרכים יצירתיות לשלב תחומי עניין אל תוך קריירה פרודוקטיבית. תחשבי על תחומים הקשורים לתחומים שמעניינים אותך, תתייעצי עם אנשים, תפתחי לוחות דרושים.. אני לא יודעת מה למדת, אז קשה לי לייעץ קונקרטית. לימודים לתואר שני באים בחשבון?

אני מאוד בונה על תואר שני

בתקווה שיהיו לי את הציונים... אבל גם פה צריך לבחור כיוון.. אני כרגע שנה שלישית ואחרונה לתואר במדעי המוח בבר אילן, ואני לא מתכוונת להמשיך בתחום הספציפי הזה (מחקר וכו').. סתם מעניין אותי לדעת מה היו השיקולים של אנשים לבחור בכיוון זה או אחר, או מאיפה הם קיבלו את השפעתם - אולי מאיזהשהו מוסד הכוונה וכו'..

Lir האחת

New member
אני בחרתי תחום לימודים

שאני מאוד מעוניינת לעסוק בו. בחרתי ללכת ללמוד פסיכולוגיה, במטרה להיות מטפלת. סיימתי את התואר הראשון ומאחר ולא הצלחתי להתקבל לתואר שני נאלצתי לעשות הסבה. כי אם תואר ראשון בפסיכולוגיה - אי אפשר לטפל. אז היום אני בתוכנית הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית מתוך מחשבה ורצון לעבוד כמטפלת בעתיד. איך בחרתי את המקצוע? זה כיוון שחשבתי עליו כבר מהתיכון. אני חושבת שלכל אחד יש בפנים איזו נטיה או כיוון כלשהו. לא תמיד הוא הכי ברור, אבל בסופו של דבר מגלים אותו.

לא התכוונתי לתואר נוסף

אפילו שאני עושה את זה. התכוונתי ללעשות תואר במקצוע ישים. ואת האמת? לא התכוונתי שיקחו את הדברים שלי ברצינות. סתם הרגשת עליונות
: לי מן הסתם ובע"ה לא תהיה בעיה לישם את התואר שלי

מחמת גילך הצעיר

<וכאן תורי להתנשא> :) נסלח לך על התנשאותך :) חוץ מזה, התעדכנת בכלכלה בזמן האחרון? שמעת מה הולך עם חברות ההייטק? אני במקומך הייתי מחפשת עבודה מעכשיו, מי יודע מה יהיה כתשסיימי את התואר :)

מה את יודעת?

אולי אני עושה את זה? :) טוב, אני לא... אני מחזיקה בדעה שיהיה אשר יהיה, יהיה טוב... וזה בסדר, בתור סטו"צית התרגלתי להתנשאות :)

the new L

New member
הפיתרון הקל

הוא - אחרי שמסיימים תואר ולא יודעים מה לעשות -> עושים עוד תואר. ואחרי זה -> עוד תואר (השאלה היא רק מה עושים אחרי השלישי, כשנגמרים התארים
)

אחרי שנגמרים התארים ->

הולכים ללמד את התואר לעוד סטודנטים תמימים שאח"כ יגלו שאין להם מה לעשות איתו אז הם ילמדו עוד תואר ועוד תואר ואז ילכו ללמד את הדור הבא של הסטודנטים התמימים שימדו עוד תואר ועוד וכו', וכך כישור הזמן טווה את חוטיו מעגלים מעגלים. העיקר שהכישור יודע מה הוא עושה

למעלה