התברגות לתעשייה?

Ofek Malka

New member
התברגות לתעשייה?

שלום לכולם
אני משוחרר טרי (~שבוע) עם *מעט נסיון אישי בכל מיני תחומים וכרגע אני דיי מנסה למצוא את עצמי ואת דרכי למציאת עבודה בתחום.
הידע העיקרי שלי הוא ברשתות (קורס ועיסוק בצבא), מעבר לזה אני לומד פייתון (הרמה כרגע לא בשמיים, אבל יש פרויקט קטן שרץ).
לפני הצבא גם נגעתי במעט תחומים (אלקטרוניקה PHP SQL ואבטחת מידע בשכבת WEB) שכיום הידע שלי בהם בעיקר תיאורתי, אבל לא תיהיה בעיה בשבילי לחזור לזה.

כיום אני בעיקר לומד לבד ומעמיק בתכנות בפייתון ולימוד בנושא רשתות בכוונה לעבור CCNA. (עודמעט מסיים ICND1 :)
אני שולח (בערך) הרבה קו"ח ובודק אפשרויות בלינקדאין אבל חוץ משיחות טלפוניות פה ושם ממוקומות עבודה\חברות השמה אני לא מושך יותר מידי תשומת לב ולא מקבל זימונים לראיונות.
הייתי שמח לשמוע עצתכם לגבי מה כדאי לי לעשות בהמשך בנוגע ל"הינעלות" על תחום למידה, ועם איזו גישה לטפל בעניין מציאת עבודה.

מה שכמעט וודאי הוא ש-CCNA לא יקדם אותך לשום מקום.

אם זה מעניין אותך - אתה יכול לשבת ללמוד aws. אני מעריך ש:
1. יש מחסור באנשים.
1.5. אתה יכול ללמוד הרבה מאד על חשבון חינמי.
2. זה שילוב מהנה (עבורך
) של פייתון, מסדי נתונים, רשתות, web ומה לא.
3. יש תפקידי entry כי חלק מהחברות מחזיקות תמיכה 24/7 ולשם אולי תצליח להשתחל.

אני מעריך שלהשתלט על 20% המהותי מ-aws זה פרוייקט של חצי שנה.

סתם כיוון. עכשיו יבוא מישהו ויגיד למה aws ולא GC, לינוד או DO. אז - ככה.

vinney

Well-known member
לאיזו תעשיה אתה רוצה להתברג?

ואיזה סוג משרה אתה מחפש?
&nbsp
יש הבדל בין לעבוד במשרת סטודנט בתמיכה טכנית תוך כדי הלימודים, לבין לפתח קריירה בתחום הIT...

Ofek Malka

New member
RE: לטרול המתכנן ול- vinney :)

vinney-
מכוון למשרה מלאה (או כמה שיותר מלאה), אם אלך ללימודים זה כבר יהיה נושא אחר מבחינתי, אני מחפש נכון לעכשיו משרה לטווח של שנה וחצי-שנתיים.

אני יותר מתחבר כרגע לרעיון של עבודה שהיא IT ORIENTED, ופחות לרעיון של פיתוח וכד'

לטרול המתכנן-
האמת שאני ממש רגע לפני הירשמות למנוי ב- digitalocean
בנקודות גדולות, מה יש ללמוד אקסטרה מדברים כאלו שלא למדתי מהמחשב שלי? לעבוד עם mysql? בטח יש איזו מודול שעושה לך פה חיים קלים בקטע של כתיבת שאילתה וקבלת ערך, אחרי זה אתה חוזר לעבוד עם העקרונות הישנים (או שאני טועה לגמרי?)
ואגב, אני לא כזה יכול לשבת בבית חצי שנה, אני אומנם עכשיו משקיע מעל ל9 שעות ביום ללמידה במחשב אבל יש גבול כמה אפשר להשאר ככה :)

Michal23231

New member
בעניין מציאת העבודה

הייתי ממליצה לך להתייעץ עם גורמים מקצועיים בנוגע לכתיבת קורות חיים.
לרוב, מעסיקים מקדישים מספר שניות לקריאת קורות חיים של מועמדים, והם בוחרים באדם מסוים לפי מילים שקופצות להם באופן ראשוני, או מילים מסוימות שהם מחפשים מראש.
ממליצה לך להימנע מכתיבת פרטים אישיים שאינם משרתים אותך - מקום מגורים שאינו קרוב למרכז למשל לא ישרת אותך.
ממליצה בנוסף להבליט תכונות שישרתו אותך בקורות החיים.
ובעיקר עליך למקד את תחום העיסוק שלך למשהו ספציפי - פשוט לכתוב בקורות החיים מה אתה בדיוק מחפש.
ככל שתחשף ליותר מעסיקים פוטנציאליים כך יגדלו הסיכויים לקבל זימונים.
בהצלחה!

למעלה