התבטלה לידת הבית שלי
+זקוקה לעזר

הבעיה היא שאי אפשר לדעת אם זה לא

רלוונטי. אני לא יודעת לגבי אחיות בבית החולים, ומה הן צריכות לדעת כשאת נכנסת... אבל כשאת מטופלת בהריון ע"י רופא או ע"י מיילדת, חלק מהשיחה הראשונית איתם (לא הראיון אלא כשכבר הוחלט שזה מי שיטפל בך) כוללת היסטוריה רפואית. מום בלב, גם אם קל, הוא עדיין מום בלב ואת לא יכולה להשוות אותו לצלקת בשפה. כולסטרול גבוה (לא מדברת על נקודה וחצי אלא על מצב כרוני רציני) דווקא כן, ואם זה לא היה רלוונטי אז לא היו שואלים. ומה אם כן יווצר מצב בו המום בלב ישפיע על תהליך כלשהוא בלידה? ומה אם מדובר במום שעובר בתורשה וחשוב לבדוק גם את התינוק כדי לוודא שלא עבר אליו בדרגה זו או אחרת? לא תמיד יודעים מה רלוונטי ומה לא, ועדיף לא להסתיר במודע ובמכוון... אני זוכרת למשל, שתמיד כששואלים אותי אם עברתי ניתוחים בעבר אני זוכרת להזכיר את זה שקשור לגניקולוגיה אך שוכחת את הניתוח בעיניים שעברתי להסרת משקפיים - אולי כי בתת מודע שלי אני לא מקשרת עיניים ומשקפיים להריון ולידה. וכשאני נזכרת, מיד ממהרים לרשום את זה ולבקש עוד פרטים כמו מתי היה הניתוח, באיזו עין או בשתיהן, ומה היה המספר שלי לפני כן. אז כנראה שזה חשוב, כי במהלך השנים כן שמעתי שבמקרים מסויימים יכולה להיות השפעה של מאמץ הלידה על הראיה, במיוחד בנשים שעברו ניתוחי עין... אני לא יודעת עד כמה זה נכון, אבל זו דוגמה למשהו שתמיד חשבתי שאינו רלוונטי (ואף אחד גם לא הזהיר אותי כולל רופא העיניים שלי). ועוד - את יודעת כמה נשים לא מעלות בכלל בדעתן שכשאני שואלת אותן על היסטוריה רפואית בתחילת פגישה, יש מיליון דברים שיכולים להיות רלוונטיים? לפעמים הן אומרות "הכל בסדר" וכשאני מתחילה לשאול ספציפית אז פתאום הן נזכרות והרבה פעמים גם אומרות "מה, זה קשור?" אז אני כיועצת הנקה, יודעת אילו דברים יכולים להיות קשורים לבעיות מסויימות (כמו מחסור בחלב או עודף, למשל) ולכן אני יודעת ספציפית מה לשאול. אם לא היו עונים לי בכנות, איך הייתי יודעת למה לייחס את הבעיה? כאשה בהריון, אני לא יודעת מה יהיה רלוונטי לדעת ולכן זה תפקיד המיילדת/רופא/אחות לשאול, ותפקידי לספק את הפרטים. זו מערכת יחסים זוגית, וכל צד צריך לעשות את התפקיד שלו. אני מאוד מאוד מסכימה איתך שיש דרך להציג דברים, ושאפילו לא חשוב להזכיר זאת בשיחת הטלפון הראשונה עם המיילדת. כשנפגשים באופן אישי לראיון ראשון אפשר להעלות את זה בנעימות וחשוב במיוחד להביא סימוכין, כמו המכתב הרשמי מהקרדיולוג, ואף להציע לה את מספר הטלפון שתוכל לשוחח עמו כדי להשקיט את מצפונה אם זה מה שהיא צריכה. ושוב - לא יודעת מה קורה בבתי חולים בארץ ואילו שאלות הם שואלים ורוצים לדעת. בארה"ב נרשמים מראש לבית חולים וצריך למלא שאלון רפואי שנשלח אליהם מראש, ויש להם גם את הפרטים מהרופא או המיילדת המטפלים שלך כי את יולדת איתם ולא עם כל דיכפין (ואז הם מעבירים את התיק הרפואי שלך לשם מראש או מביאים איתם ללידה, התיק לא הולך איתך לכל מקום כמו בארץ).

debby12

New member
מנהל
כאמור אוי....

כתבת שאת אדם המופרע בקלות מהפרעות חיצוניות - לא אידיאלי עם סיטואציה של בית חולים שבה נכנס סניטר גבר כל שעה כדי "למלא תחבושות ומזרקים בארון".... עוד נק' לגבי תל השומר היא שכמובן רופא מנהל את העניינים ולא אותה מיילדת פרטית (לא לשכוח) שולחת לך מסר

debby12

New member
מנהל
אני הייתי הולכת או על מיילדת בית

אחרת או על.... לידה פרטית לגמרי עם רופא פרטי שבשביל הכסף שלי לא יעשה לי דברים בניגוד להסכמתי ובעיקר יעזוב אותי בשקט - באחת ההדסות או בלניאדו. בחיים לא הייתי משחקת שוב "רולטת בית חולים" בבחינת "נראה על איזה רופאים/מיילדת ניפול - נקווה לטוב". שיחקתי פעם אחת והפסדתי....

שָׂרָה

New member
אם יש בעיות בלב יש דבר חשוב שצריך

לזכור בשלב הלחיצות: ללחוץ רק כאשר את לא יכולה שלא ללחוץ. אם לוחצים בכוח זה עלול להיות מסוכן ללב. כאשר הרחם לוחצת מעצמה, התינוק מחליק החוצה, וכך תוכלי לעקוף את המאמץ ללב. בגלל הנוהג לדרוש מהנשים ללחוץ שעה - שעתיים כאשר גופן לא מוכן וכאשר הן שכובות על הגב, יש את הנוהג כסת"ח שלא לקחת נשים עם בעיות בלב ללידת בית.

אום נטע

New member
לפי מה ששמעתי מאנשים בארץ

ביה"ח בו הסיכויים הכי גבוהים ללידה 'טבעית' הוא סורוקה בבאר שבע - לא בגלל שזו הפילוסופיה שלהם, פשוט בגלל שהעומס שם כל כך גבוה שלרוב עוזבים את היולדות לנפשן ...

הילהל

New member
לא! לא! לא!

איך תלדי טבעי במקום בו הלידה מתרחשת בכוך מעט גדול מהמיטה? אין מקלחת ואין שירותים. אין תנועתיות - כי אין איפה. הדרך האחת והיחידה להקל על יסוריך היא משככי כאבים. יש לחץ אדיר לפנוץ מיטות לידה ומפל ההתערבויות מטורף. אני כמעט סיימתי את חיי שם מרוב הטירוף שלהם. אחרי שילדתי בבי"ח שפוי אני מבינה את גודל הטירוף הסורוקאי. אני אלד בשוק הומה לפני שאלד שוב בסורוקה. שומרת נפשה תרחק.

גם למבי

New member
גלית -

קודם כל הי ומצטערת לשמוע על הבעיות שעושים לך. בתור אחת שנתקלה גם היא בקשיים ללידת בית אני רוצה להציע את הפתרון למקרה הרע מכל שבו לא תמצאי מיילדת ותאלצי ללדת בבה"ח (אני מבינה שלידה עצמית אינה אופציה) - אני החלטתי בזמנו אם לא תהיה לי ברירה אלא להגיע לבה"ח אז אשאר בבית עד פתחיה מלאה. הלידות הטובות ביותר בבתי חולים ששמעתי היו אצל בנות שהגיעו בפתיחה מלאה ואז לא היו הזדמנויות להתערבויות. תעבירי לידת בית עד שאי אפשר יותר ואז תגיעי לבה"ח. בכל אופן המון בהצלחה ומקווה שיסתדר כמו שאת רוצה!!!!!

debby12

New member
מנהל
מסכימה מאוד מאוד עם העצה של

"אם כבר חייבים בית חולים - אז תעבירי כמה שיותר זמן באווירה נינוחה/כיפית/חופשיה ותופיעי שם רק ברגע האחרון כדי שלא יהיה להם זמן להתערב יותר מדי ואו לכפות אותך למוניטור". עכשיו באמת נשאר רק לחשוב על האיסטרטגיה של איך עושים את זה. את גרה קרוב לאחד מבתי החולים? אם לא -- אולי אחד ההורים או חברה טובה טובה גרים קרוב ויהיו מוכנים לפנות את הבית ולתת לך ולבן זוגך להעביר שם זמן? אולי שווה להיות עם דולה במהלך הזמן הזה שתוכל לפי ההתנהגות שלך "לקרוא" את מצבך כי כבר ליוותה הרבה לידות? זאת לידה ראשונה שלך? אם לא - כמה זמן נמשכה הקודמת? אם זו ראשונה - אז לדעתי החשש ש"תפספסי ותגיעי לבי"ח מאוחר מדי" הוא קטן מאוד. סתם הגיגים שלי. מאחלת לך לידה מוצלחת. אני בטוחה שיהיה בסדר - אם תחשבי שיהיה טוב - אז יהיה (מחשבה בוראת מציאות)

אני גרה מרחק 10-15 דקות מקפלן ומאסף

הרופא. לשאלתך, זוהי לי הלידה הראשונה. ההצעה שלך היא אחת מהאופציות שאני שוקלת. נראה.... תודה, בכל אופן.

g a n i

New member
אני מאוד מאמינה שתדעי מתי לצאת

כיוון שזה התכנון מראש ואין פה אלמנטים של שינוי תכניות מאכזב (שעלול לגרום לך למשוך "עוד רגע קט"), ואת באלמנט הטבעי שלך בלי לחצים חיצוניים - את קשובה לגוף שיאותת לך מתי. בלידה השניה היינו בבית עד שהרגשתי ש*עכשיו* צריך להכנס לאוטו, עד כדי כך שהחצי הציע שנמתין עד אחרי הצפירה - 2 דק' במדויק - והיה לי קשה מאוד. מה שכן, בשלב הזה היה לי כבר קשה לשבת באוטו (ובאמת פחדתי מזה מראש) אבל הנסיעה הייתה קצרה ושיננתי לי שזה סימן לכך שהדברים בשלב מתקדם. הגעתי בפתיחה של 7 (כשבישרו לי נראיתי ככה:
) ועד שצעדתי 10 מ' לחדר הלידה הייתי בפתיחה מלאה. מאחלת לך מכל הלב

גלית יקרה, קודם כל אני מבקשת לחזק

את ידייך - זו הדרך, זה התהליך, ומהכל ייצא רק טוב בסוף ! מכירה היטב את ההרגשה של לידת בית שהיתה כבר סגורה ופתאום.... אי אפשר. אצלי זו היתה סוכרת הריונית ובדיעבד הייתי עושה אחרת, אבל זה מה שהיה צריך להיות ולכל שלב בדרך יש תפקיד, ותודה לאל על כך. רציתי להציע לך את שירותיי בבחירת בי"ח ללידה, או רופא ללידת בית. לסירובה המנומק של מיכל הייתי מתייחסת כאל תמרור שבא לסמן לי משהו ולא כאל גורם האכזבה. מה דעתך ? ושוב - מה שאני עושה עבור הנשים הבאות להתייעץ איתי זה בדיוק זה - מידע פנימי מעודכן שאינו אנקדוטלי אלא בדוּק אחד לאחד, וכל הקשרים שלי לרשותך בכל בי"ח שתבחרי. זו התמיכה שאני יכולה להציע - הציצי בינתיים באתר שלי שטרם עלה רשמית לאויר אך מנוע החיפוש בו כבר מלא בכל טוב... ואגב - קרלוס רוזנברג עושה לידות בית והוא לא רחוק ממך בבן שמן. אם תרצי שאקשר אותך אליו תגידי. בינתיים בהצלחה, זהר.

אם פי 3

New member
זהר - תתחדשי

הצצתי לך באתר - יופי של אתר. מקווה שכל הפרויקט יהיה מוצלח! בתור תומכת לידות בית, אשמח אם תוכלי להוסיף בשלב ראשון מאמר בנושא, ובשלב שני, אולי אפילו סיכומים עם המיילדות - כמו על בתי החולים - כדי שזו תהיה אופציה לגיטימית באותה מידה. אחד הדברים שמאד חסרים לי במקומות כאלו, זה הציון הפשוט של העובדה, שלידה לא חייבת להיות בבי"ח. לוקחים את זה כל כך כמובן מאליו, שצריך לבחור בית חולים. למעשה, צריך לבחור מקום לידה. ושיהיה באמת בהצלחה!

הי אם פי 3... בתור תומכת לידות בית

אני מזמינה אותך לכתוב מאמר לאתר שלי...
לגבי סיכומים עם מיילדות בית - ברור שחשבתי על זה, אבל בשלב זה, שחלקן לא יודעות מה יילד יום (
) - אני לא ניגשת לזה עדיין. בנוסף, מייעוץ והכוונה בלידות בית לא תצא לי פרנסה, אז אחרי שעשיתי כל כך הרבה עבודה של איסוף מידע, החלטתי שקודם כל עולים לאויר ואח"כ מוסיפים, משפרים ומרחיבים כי הרי אין לזה סוף. אז מה שנכנס כרגע זה מה שעליו תהיה פרנסתי - ייעוץ והכוונה ללידות בבתי חולים בישראל. בכל זאת זה רוב הנשים. אישה שרוצה ללדת בבית בדרך כלל לא זקוקה לי דווקא, כדי להתקדם בבירוריה למציאת המיילדת... ואשמח לעוד פידבקים, כמובן.

אשכר ש

New member
בשעה טובה../images/Emo70.gif

איך לא עידכנת שהוא עלה??????? אני מחכה להודעה הזו
הולכת לשוטט בו קצת...

למעלה