התאמות מבחנים

softouch

New member
התאמות מבחנים

אם עושים איבחון במסגרת אוני' ת"א לתוספת זמן במבחן, האם זה יהיה תקף למוסדות אחרים?
זה נכון שעלותו באיזור האלפיים שח? מישהו מכיר מסגרת שמאפשרת לעבור איבחון באופן יותר מוזל? (אולי בהחזר קופ"ח?)
איפה אפשר לעשות שזה יהיה תקף בכל מקום?
האם נוהגים באמת להתחשב בהמלצות איבחון?
אני רוצה רק תוספת זמן. מצטערת שלא עשיתי עד היום,
כל התואר היתי מגישה אחרונה ומבקשת עוד כמה דק'..

אבחון

באונ' ת"א יש שני סוגים של אבחונים - אבחן שמוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה (מת"ל) ואבחון פנימי שלהם - שתקף רק אליהם.
אבחון של מת"ל עולה בסביבות 1500 אם אני לא טועה אבל הוא תקף בכל מוסדות הלימוד בארץ.
אגב- זה שתעברי אבחון- לא מחייב שתקבלי התאמות...

softouch

New member
תודה

ואת יודעת במקרה מה העלות של האיבחון הפנימי שלהם ?
(אגב את לומדת את התחום של איבחון לקויות למידה\איבחון דידקטי?)

לא ו..לא

פשוט התעסקתי כמעט 4 שנים בתחום האבחונים - אבל אני לא למדתי את התחום.

softouch

New member
מכבי.

אני לא חושבת שצריכה איבחון דידקטי (בת 25)...אבל רציתי בפת זמן למבחנים מכיוון שמתחילה תואר חדש ואצלי פקטור הזמן הוא קריטי. גם במבחנים "קלים" הזמן לא מספיק לי אף פעם. זה לא שהשאלות קשות\לא יודעת לענות, זה פשוט הצורך לקרא כל שורה כמה פעמים ונטיה לפספס מילים ומידע חשוב בנתונים (ולחשוב שראיתיי 58 במקום 85 וכו'). וככל שהמלל ארוך יותר, זה יותר נורא.

לפני 4 שנים עשיתי מבחן בפיזיקה-מכניקה (באוני'), כתבתי את כל הפתרון שלי בצורה "תיאורטית" ובגלל שלא היה לי את נתון המהירות (לא שמתי לב אליו), אז כתבתי "נניח שהמהירות היא 90 קמ"ש" ועם זה פתרתי. כאשר בשאלה עצמה, נתונה המהירות! (אחרת). בקיצור, קיבלתי תשובות שונות לגמרי מספרית למרות שהדרך היתה נכונה, והורידו לי הרבה נק':( לך תסביר למה התעלמת מנתון והמצאת שונה ממה שמופיע..

natilousky

New member
ממש מתסכל...!

אבל כל הכבוד שאת לא מרפה ידיים וממשיכה למרות הכל !

פגית

New member
מצטרפת לנאמר ומוסיפה

אני לא יודעת איך את״א מתיחסת להמלצות האיבחונים, אבל אני מאמינה ( לאור שנים של נסיון עם מערכת החינוך ומוסד אוני׳ אחר) שאם רואים הצדקה, בעיה והיסטוריה, הועדות ימליצו התאמות כמו באיבחון ואו לפחות על חלקן. לכשמתקבלים המלצות להתאמות, חשוב לדעת מי מהן לשיקול המרצה ומה הדיקנאט מחייב לאפשר. ממה שאני מכירה הארכת זמן היא התאמה שהדיקנאט נוטה לחייב את המערכת, אבל שוב, זה לא באת״א.

הטיפ הכי חשוב שיש לי לתת לך הוא לא להיות שאננים, מוסדות כאלה( בטח אם את צריכה גם איבחון שלהם) זזים לאט ועמוסים, חשוב בעיניי להתחיל את התהליך לפני הסמסטר.

softouch

New member
תודה

למעלה