התאמות לבגרויות

dina199

New member
הייתי מאוד שמחה לא להכיר

את כל מה שהכרתי במשרד החינוך. ועוד עם החרדה החברתית שיש לי. האיבחונים האלה הן גם הוצאה רצינית.
למדתי בזמנו את חוזר מנכל משרד החינוך כמעט בעל פה , פניתי לכל אפשרויות היעוץ באתרים של משרד החינוך, כתבתי מכתבים מגובים בדברים מודפסים - ותמיד היה חסר משהו ל 100% זכאות לפי החוק
.

אכן במערכת החינוכית הציבורית האינטרנית הכל באמת עובד כמו שצריך. אבל אני כותבת כי דווקא אצל ילדים א"סים יש יותר סיכוי להגיע לבית ספר פרטי. ואז מגיעים לכל ענייני 'בין הכיסאות' האלה

תנסי לארגן לו קוד 07 שמשמעותו

ילד שעבר ועדת השמה ובכל זאת משובץ בחינוך הרגיל , הוא מקבל סיוע רב יותר (ובטוח יותר) מאשר דרך ועדת שילוב.

dina199

New member
האם זה לא קוד של כיתת חינוך מיוחד

בבית ספר רגיל ?

רחל119

New member
לא, אין 'כפל מבצעים'

הקוד מיועד לסייע בשעות לילדים שנמצאים במסגרת רגילה!

dina199

New member
יכול להיות שהיו שינוים,.

כי אצל הבן שלי זה היה מזמן (יותר מ 7 שנים)
אצל הבן שלי זה היה הקוד . כל הבית ספר שלו היה מוגדר 'כיתה לחינוך מיוחד בבית ספר רגיל' והקוד היה 07 .
אחרי שהוא כבר סיים ללמוד , משרד החינוך (במסגרתת ההכרה כרשמי) הפך את הבית ספר לחינוך מיוחד ממש, ואז הקודים השתנו.כל התלמידים (חוץ מתלמידי שנה אחרונה) נאלצו לעבור ועדת השמה מחדש כדי לשנות את הקוד.

התאמת בחינות אינה נחלתם של לקויי למידה בלבד.

גם התאמת דרכי למידה אינה נחלתם של בעלי לקות מסוימת. אם אדם בעל לקות אינו יכול ללמוד ביעילות או להיבחן ביעילות בגלל פרט טכני הקשור ללקותו, המחוקק מורה לתת לו התאמות.

dina199

New member
אבל בשביל זה חייב להיות

איבחון פסיכו-דידקטי שעל סמך ההמלצות שלו נקבעות ההתאמות.

dina199

New member
אם הילד זקוק להתאמות

צריך איבחון פסיכו-דידקטי מלא. כי רק אז מקבלים את כל סוגי ההתאמות האפשריות . לפי חוזר משרד החינוך יש 3 רמות של התאמות ואם אני זוכרת נכון איבחן דידקטי פשוט מספיק רק לרמה הראשונה.
וזה בכלל לא שייך ללקויות למידה. המלצות של איבחונים דידקטיים תקפות לכל ילד שזקוק להתאמות.

למעלה