התאמות לבגרויות

irisgov

New member
התאמות לבגרויות

שלום לכולם,

אני לא מהגולשים הקבועים בפורום, אך אני זקוקה לעזרתכם ואשמח אם למי מכם יש תשובה.

הגדול בן 15.5 PDD בתפקוד גבוה. עד השנה היה בחינוך מיוחד בכתת PDD בחטיבה רגילה, משולב ברוב המקצועות בכתה רגילה.
בשנה הבאה עולה לתיכון.
החלטתי להעביר אותו בשילוב לכתה רגילה.
בועדת הסרת הזכאות, נאמר לי ע"י נציגת מתי"א שהיות והוא עובר מהחינוך המיוחד לרגיל יש לערוך לו אבחון פסיכו-דידקטי על מנת לקבל הקלות לקראת הבגרויות.

לילד אין לקויות למידה.
יחד עם זאת הוא צריך את האפשרות לכתוב על מחשב, וכנראה גם התאמות של מבחנים רבי מלל.

מניסיונכם - האם יש עוד הקלות שצריך להיות מודעים להם שאולי הוא זכאי?
האם צריך לערוך איבחון פסיכו-דידקטי מלא? או שמספיק איבחון דידקטי?
האם אתם מכירים מאבחן/ת או מכון שיודעים לאבחן אוטיסטים והאיבחון תקף למשרד החינוך? רצוי באזור רחובות.

תודה רבה רבה לכל מי שיהיה נכון לתרום מניסיונו, ובכלל לכל מי שקרא.

איריס

schlomitsmile

Member
מנהל
אכן יש צורך באיבחון פסיכו-דידקטי לא משנה שאין לו לקויות למידה, בירוקרטית כדי לאשר התאמות הם צריכים שמאבחן פסיכו-דידקטי יורה להם זאת.

אגב- התאמות ולא הקלות, וזו אינה סמנטיקה: לא מדובר על להקל עליו לעומת תלמידים אחרים, אלא על להנגיש לו את הלימודים בכתה רגילה, בלי ההתאמות יהיה לו הרבה יותר קשה מלאחרים.

יש כלמיני התאמות, לפי הצורך: יש מבחנים מותאמים, אפשרות להבחן בע"פ, להבחן לבד- לא בכתה, לקבל הקראה של המבחן.

מלבד התאמות למיניהן, הוא צפוי לקבל סל שילוב כלשהו?

irisgov

New member
תודה על המענה.

אני מניחה שהוא יקבל סל שילוב.
ועדת השילוב אחרי פסח.
מן הסתם - סייעת, תראפיות, שיעורים פרטניים.

schlomitsmile

Member
מנהל

רחל119

New member
אל תהיי עם ציפיות גדולות מדי לגבי סל השילוב

יש להם מעט מאד שעות ומעט אנשי מקצוע.
ב ה צ ל ח ה

schlomitsmile

Member
מנהל
דוקא בגלל זה כדאי לדעתי להגיע עם ציפיות ולדרוש שהילד יקבל מה שהוא זקוק ומגיע לו.
גם ככה מקבלים רק חלק ממה שמבקשים, אז לא כדאי לעשות להם הנחות מראש

וגם תלוי איפה נעשה השילוב- באיזה מתי"א ובאיזה בי"ס,
כי כידוע- הכל תלוי בנפשות הפועלות.

מקום מומלץ ומוערך ע"י משרד החינוך לאבחונים

מכון מוב"ן בבית ברל
שם גם לומדים איך לאבחן כך שמשרד החינוך חייב לקבל את ההמלצות שלהם.
הייתי שם 3 פעמים והיה מעולה.

בקשר לאבחון

אנחנו בדיוק בתהליכים לאיבחון. נאמר לנו שבגלל שיש אפשרות לPDD יש לגשת לא לאבחון דידקטי אלא לאבחון אצל פסיכולוג קליני.
ולא ראיתי כזה במכון עליו המלצת.
קצת מבולבלת. האם זה באמת מחייב לגשת לפסיכולוג קליני על מנת לקבוע PDD?
כי עשינו אבחון אצל פסיכיאטרית שראתה בברור הפרעות קשב, בעיות בויסות החושי ובעיות התארגנות אבל לא יכלה לתת תשובה ודאית לגבי נושא הספקטרום.
והאבחון היה גם מאוד כללי.
למעשה אני רוצה לדעת לאן לפנות. והאם המכון הזה יכול להתאים למה שכתבתי למרות שכולם שם פסיכולוגים דידקטיים?
תודה מראש
ענת

schlomitsmile

Member
מנהל
איבחון לספקטרום אוטיסטי ואיבחון פסיכו-דידקטי אלה שני דברים שונים.

אם רוצים לברר האם הבנאדם נמצא על הספקטרום האוטיסטי, יש לפנות לאיבחון ע"י רופא: נוירולוג, או (כשמדובר בילד- )רופא התפתחותי, או פסיכיאטר.
כמו כן, הרשויות דורשות איבחון פסיכולוגי שייעשה ע"י פסיכולוג התפתחותי או קליני.
חשוב שהמאבחנים יהיו מנוסים באיבחון על הספקטרום, לא כל נוירולוג או פסיכולוג יידע לעשות זאת.

האיבחונים בהם דובר בשירשור הזה, נועדו לקבלת התאמות במבחנים לתלמידים שיש להם כבר איבחון על הספקטרום.
לצורך זה יש לעשות איבחון פסיכו-דידקטי ע"י פסיכולוג שמורשה לעשות איבחון כזה.

מעניין, שאנחנו עשינו לילד אבחון מקיף

בשערי צדק, אבחון נוירו-פסיכו-דידקטי, ושם הוא אובחן כאספרגר.

כנראה שגם, אבל

בגלל שהגענו אליהם עם חשש לאספרגר אז גם הפסיכולוגית העבירה מבחנים מתאימים לתחום.

לדעתי, זה בגלל שהמקום עצמו מאבחן גם אוטיזם.

מצד שני, אולי עכשיו זה השתנה, כי באתר שלהם באמת לא כתוב עכשו ככה, אבל באתר אחר כן כתוב.

לא יודעת...
מוזר.

עשית לי סדר

תודה רבה! עשית לי סדר.
באמת עכשיו הכל ברור אנחנו צריכים את תמיכת הרשויות ולכן התבקשנו לעשות אבחון אצת פסיכולוג קליני.
ואני מבינה את שאר הצעדים לאחר כך. לכשאזדקק ליותר מענה לגבי בחינות ולימודים אפנה לאבחון דידקטי.

אז עכשיו מחפשת מאבחן/ת פסיכולוג קליני האם את מכירה וממליצה באיזור המרכז/ השרון על אחד כזה? או אחת כזאת?
ענת

schlomitsmile

Member
מנהל
בקישורי הפורום יש סעיף 'רשימות אנשי מקצוע' ובו המלצות על אנשי מקצוע במגוון מקצועות.
אני מניחה שתמצאי שם גם פסיכולוגים מאבחנים באזורך,
ואם לא- כדאי לפתוח שירשור חדש עם השאלה הזאת, כי השירשור הזה כבר ישן מדיי מכדי "לקפוץ" .
בהצלחה!

תלוי איזה הקלות הוא צריך

אבחון דידקטי ע"י מאבחן מורשה מאפשרת הקראת שאלון, תוספת זמן, מילונית ועוד.
מבחן מותאם, מיקוד והפחתת חומר - חובה פסיכו-דידקטי.

dina199

New member
להן שלי היו כל ההתאמות

האפשרויות (בעקבות איבחונים פסיכודידקטיים - כל שלוש שנים) . הוא היה צריך את כולן בהתאם למקצוע. והוא השתמש או לא השתמש בהן לפי הצורך (הזכאות קיימת, ההחלטה להשתמש היא שלו).

המונח הנכון זה 'התאמות' . כך כתוב גם בחוזר מנכ"ל וגם בהמלצות איבחון דידקטי. אין כאן שום 'הקלה' כי כדי לעבור את המבחן צריך לדעת את החומר
. זה כמו להגיד שמשקפיים כדי לראות מהלוח זו 'הקלה'

מתחילת כיתה ז' עד סוף הבגרויות אין צורך

באבחון נוסף בתיכון
ונכון אלו התאמות וכבר מזמן לא הקלות

dina199

New member
זה נכון כשלומדים בבית ספר

מוכר רשמי ועושים בגרויות אינטרניות , ואולי במקרה מסויים בכיתת או בבית ספר חינוך מיוחד (צריך לבדוק במדוייק) בחוזר מנכל משרד החינוך בנושא התאמות..

אנחנו נפלנו 'בין הכיסאות'
. מאחר והבן למד בבית ספר לא רשמי והבגרויות היו אקסטרניות (כי הבית ספר לא היה רשמי) , תמיד היה איזו שהוא סעיף שלא התקיים. אני בזמנו נאלצתי להביא את כל הטענות האלה למשרד החינוך ושום דבר לא עזר. בסוף נאלצתי לעשות את האיבחונים כל 3 שנים (לכן אני 'ממש אוהבת' את משרד החינוך הישראלי
). לפחות האיבחון האחרון שהיה בגיל 18 הספיק גם בגיל 21 להתאמות עבור מבחן פסיכומטרי
.

אני מכירה רק בתי ספר מוכרים

וד"א הבכורה עשתה אבחון דידקטי ביא' וקיבלה בסוף יב' אישור מהבי"ס שהאבחון תקף עד גיל 25 לפסיכומטרי .

מצטערת על מה שעברתם מול משרד החינוך
מעצבן ולא הגיוני .

השנה למשל באנגלית עושים מבחנים מתואמים מול מחשב ולא עם דיסק מן לעומת שנה שעברה
יש התקדמות כי הם הילדים שיש להם התאמת הקראה באנגלית גם יעשו את המבחן בכיתה קטנה ויותר שקטה .

למעלה