התאוששות בפתח???

הפיסטוס

New member
תקראו לי אופטימי...

אבל אני דווקא בטוח שההתאוששות החלה, פשוט הקצב שלה איטי. אני מכיר אישית 3 אנשים אשר החליפו עבודה בתקופה האחרונה (2 מהם פוטרו ואחד החליף מיוזמתו). הזמן הארוך ביותר שאחד מהם חיפש עבודה הוא 4 חודשים (יש לציין שכולם בעלי ניסיון של מספר שנים). זה עושה אותי אופטימי. גם בחינת מודעות הדרושים בעיתונים עושה אותי אופטימי. לפני שנה מוסף הדרושים היה כ-10 דפים עלובים. אם תסתכלו היום במוסף תגלו שהוא שוב קיבל נפח מעודד
ואם עוסקים כבר במודעות, שמתם-לב שחזרו המודעות של החברות הגדולות המשתרעות על דף שלם? הן די נעדרו מהעיתון במשך כשנתיים... גם זה רמז לכך שיש שינוי מסויים. אגב, למי שהעיר מקודם לאופטימית אחרת על כך שהיא בפורום "מובטלי הייטק", אני רוצה להבהיר את נקודתה - למרות שמו של הפורום, לא רק מובטלים מגיעים לכאן אלא גם כאלו שלמשל חושבים להחליף עבודה ורוצים לדעת מה קורה בשוק, או לחילופין אנשים עובדים שלא אכפת להם לתרום ידע ועצות לאלו שכרגע מחפשים. אם זה מסקרן מישהו, אני לא מובטל. אני פשוט מאלו שרואים בפורום מקור להתעדכנות על המצב בשוק ולהשארות "עם היד על הדופק"... יום טוב לכם

אין כאן ענין של אופטימיות

העובדה, שהמצב משתפר זו עובדה. זה לא אומר שחזרנו לימים שכל מי שידע לאיית נכון מספר מושגים במדעי המחשב, יכל להשיג עבודה, אבל היום זו כבר לא משימה בלתי אפשרית להשיג ראיון עבודה וכמובן להשיג עבודה. יש לכך מספר אנדיקציות - מספר המודעות בחודשים האחרונים הרבה יותר גבוה ממספר המודעות, שהיו לפני שנה וחצי. לפני שנה לא היו פונים אלי מעסיקים מיוזמתם, ובחצי שנה האחרונה אני מקבל בערך פעם או פעמיים בחודש טלפון על עבודה (אגב אני מוכרח להודות, שרוב הטלפונים לא רציניים, אבל זה כבר לא המצב של אפס טלפונים). חברים שלי, שעבדתי איתם באותו צוות בעבר פוטרו ותוך חודשיים כולם כבר מצאו עבודה ואף אחד מהם לא ירד בתנאים. בקיצור אני בהחלט רואה שיפור במצב ואני מקווה שהמגמה תמשיך בכיוון הזה.

inbush1

New member
השאלה הגדולה היא האם אחרי כמה

שנים ללא עבודה במקצוע יש לי (או לך) סכוי להשיג עבודה גם כאשר המשק יתאושש ? אמנם אני מקבל ראיונות בחצי השנה האחרונה אבל עדין לא הצלחתי להשיג עבודה. חוץ מזה גם שהמשק היה בשיאו הצלחתי התקבל לעבודה רק לתחום שבו עסקתי בדיוק ולא לתחומים קרובים (למשל אני מהנדס אלקטרוניקה עם ידע די טוב בתכנות אך כשניסיתי להתקבל לעבודה בתכנות לא הצלחתי גם כשהמשק היה בשיאו).

k e e n

New member
לגבי הכתבה

יש סיכוי שהכתבה הזו קשורה לעובדה שהולכים לקצץ (או שכבר קיצצו) בתקציב המדען הראשי? כי פשוט יכול להיות שזו כתבה "מוזמנת" כדי להשפיע על דעת הקהל לגבי הקיצוץ. אבל זה רק השערה.

need1

New member
תלוי

אם אתה מסתכל מול התקופה לפני שנתיים לדעתי המצב יותר טוב. אבל באופן כללי די קשה למצא עבודה, אני עזבתי מקום יציב בקוב "חוכמתי" ועכשיו למרות הנסיון הרב שיש לי ,דורשים ממני לעבור סוללות של בחינות מעיקות ובסוף לא טורחים אפילו לשלוח מכתב פרידה ...

למעלה