התאוששות בפתח???

eitan38

New member
התאוששות בפתח???

שלום לכולם אני כרגע מטייל בחו"ל ומנסה לעזוב את הארץ ולמצוא את מקומי בחו"ל. לאחר שסיימתי תואר ראשון במדעי המחשב בשנת 2002 הגעתי לשוק העבודה שהיה אז במצב קטרסטרופלי עד כדאי כך שאנשים עבדו בחינם או במשכורות מגוכחות רק על מנת לצבור נסיון הניצול של המעסיקים היה בשיאו ושעבדתי בחברת ההי טק שלא אנקוב בשמה הרגשנו כמו עבדים כאשר חרב הפיטורים מאיימת מלמעלה כל הזמן עם המשפט יש הרבה מאוד אנשים שרוצים להתקבל ולנו אין בעיה לפטר אותכם ברגע . לצערי התיאשתי ועזבתי לתחום אחר לגמרי ועזבתי מקצוע ותחום שאהבתי. עכשיו לאחר תקופה ארוכה של טיול שבפיתחו אני מעוניין לחפש עבודה בתחום ההי טק אבל לא בארץ אני קורא כתבות לאחרונה ובקצב מתגבר שהגיוסים מתגברים וניתן למצוא עבודה בארץ מכייון שהמצב משתפר. האם אתם אכן מרגישים שיש התאוששות או שמדובר בכתבות עיתונות שאינן קשורות למציאות??? האם העובדה שכבר שנתיים לא נגעתי בתחום תהווה מכשול חריף והרי אולי עדיף למעסיק הפוטנצילי להעסיק סטודנט צעיר ורענן שרק סיים וזמני עבר ללא שוב ??? היות ואני כבר מדגדג את גיל ה 29 .

Snoopyz

New member
29 זה צעיר...אבל לצערי.

השוק עדיין לא משהו. ברור שיהיו אנשים שיגידו אחרת..אבל זאת דעתי ודעת האנשים שסובבים אותי בחיי היום יום,העוסקים בתחום זה. בהצלחה בחו"ל!

יש מגמת שיפור בשוק

השוק אמנם משתפר, אבל הענין הוא, שהוא היה במצב קטסטרופאלי, וממצב כזה קל להשתפר. בכל מקרה הגעה לראיון עבודה כבר לא משימה בלתי אפשרית, אבל גם לא משהו מאד קל. אני מקווה, שמגמת השיפור תימשך.

CarlosR

New member
אני לא יודע איפה אתה חי, חביבי

אבל אין שום התאוששות אצל אף אחד חוץ מהיחצנים של ביבי. השוק אף פעם לא היה כל כך על הפנים כמו עכשיו, וזה אני אומר ממרומי 50 שנותי. לא שאני מחפש בשביל עצמי - לזה התיאשתי כבר מזמן, אבל אפילו חברה צעירים שגמרו מדעי המחשב לא מוצאים זנב של מודעה מתאימה בעיתון. צ'מע לי ותמשיך לטייל בחו"ל ותשלח גלויה מדי פעם.

לא מחפשים עבודה בעיתונים ../images/Emo13.gif

אלא בלוחות באינטרנט, בגוגל וכו'. התפטרתי לפני כשבוע עקב חוסר עניין בעבודה, שלחתי בינתיים כ-10 קורות חיים, רק לחברות נבחרות (האידיליה שלי היא תקופת אבטלה של חודשיים-שלושה למטרות לימודים, ורק אז להתחיל לעבוד, אבל אני מגששת), וכבר היו לי 3 ראיונות עבודה מוצלחים. ויש לי אמנם נסיון, אבל אין לי שום תואר. אני דווקא כן מרגישה שהשוק מאושש קצת.

CarlosR

New member
ילדה נחמדה - העובדה היא...

שאת כותבת בפורום "מובטלי הי-טק" ולא בפורום "מועסקי הי-טק"...

פיספסתי את הפואנטה...

סתם רפרוף ברשימת הפורומים: - קיום פורום "אובדן הריון" מעיד על כך שאנחנו בבעיה דמגוגית קשה והולכים להכחד עוד שנתיים? - קיום פורום "נכים" מעיד על כך ש-98 אחוז מהאוכלוסיה הם נכים? - קיום פורום "גמגום" מעיד על כך שכולנו מגמגמים? ואפשר להמשיך כך עד מחר... אז מהי העובדה המדוברת?

../images/Emo6.gif כמובן

פורום אקטואליה היה הבא בתור, אבל ויתרתי
והתהיה עדיין קיימת - הקשר הוא...?

CarlosR

New member
הקשר הוא פשוט מאוד -

שני אחיינים שלי בוגרי טכניון - לא מוצאים עבודה גיסי - בוגר מדע המחשב אונ' ת"א - לא מוצא עבודה. כעשרה בנים של חברים/שכנים לא מוצאים עבודה. חדשות וואלה מהיום - "ירידה במספר הזכאים לדמי אבטלה, אולם עליה במספר המובטלים"... (כל כך מצחיק שבא לבכות) שלא לדבר על עצמי שבעידן הבועה הייתי שותף בחברת אינטרנט מצליחה, והיום... אז באיזה מוח קודח המציאו שיש שיפור?

האמת שאין לי מושג

אבל אם אני משווה את זה לחיפושי העבודה שלי לפני שלוש שנים - בהחלט יש שיפור (ועל חיפוש העבודה שלי לפני חמש שנים אין בכלל מה לדבר) . אבל אולי באמת הנתונים האישיים שלי הם אלו שהשתפרו, ולא המצב עצמו. אבל... כשאני חיפשתי מתכנתים לצוות לפני שנתיים - מצאתי מתכנתים טובים ממש בקלות. לפני חצי שנה חיפשתי שוב, והפעם זה היה ממש קשה למצוא אנשים בעלי נסיון שגם יודעים לתכנת כמו שצריך... או מאגר קורות החיים בנענע - לפני שנתיים היו שם אלפי קורות חיים. כיום יש שם כמה מאות מסכנות... אז לי כן יש תחושת שיפור.

dvdscr

New member
מאגר קו"ח בנענע?

מבחינת תעסוקת היי טק נענע היא המתווך של כל חברות ההשמה הקיקיונית שמפרסמות שם כמות ענקית של מודעות השכם והערב.

pixiER

New member
איזה כיף...

רק התפטרת, וכבר חזרת למקורותיך... פורום המובטלים
בהצלחה בחיפוש, למרות שעדיף קודם קצת חופש

galgal21

New member
באיזה לוחות את מחפשת ?

חוץ מ-JOBNET שבו יש הרבה מודעות פקטיביות.

aperture

New member
גם אני נמצא במצב דומה לשלך

ואיני עובד בתחום משנת 2002, השנה שבה פוטרתי. לאחרונה אני בהחלט מרגיש במגמת שיפור שמתבטאת בינתיים בפניות של חברות השמה שלא היו איתי בקשר כבר שנתיים, ובכך שהצלחתי להגיע לכמה ראיונות, כולם בחברות קטנות. מניסיוני האישי, בחברות גדולות אכן מעדיפים לקלוט בוגרים ללא ניסיון, עלפני אנשים עם ניסיון מועט של שנה שנתיים שלא עבדו בתחום זמן רב. קיים היום פער בין דרישות המעסיקים לבין מצב השוק, פער אשר לפי כל התחזיות ילך ויצטמצם כבר בעתיד הקרוב, בכך שהמעסיקים יאלצו להוריד את סף הדרישות שלהם שמתחיל במינימום 5 שנות ניסיון וניגמר ב... עמוד הבא. מה שהייתי ממליץ לך זה לחזור טוב על החומר ולבנות איזה פרויקט גדול (אתה יכול אולי ללמוד .NET אם יש לך זמן, מה שאני עשיתי) על מנת שתוכל להציג אותו בקורות החיים שלך ולציין שזה משהו שעשית לאחרונה. בשורה התחתונה עדיין מאד קשה למצוא עבודה אבל בכל מיקרה הייתי ממליץ לך כן לנסות, כי עד שלא תנסה בעצמך לא תוכל לדעת את מצבך האמיתי. חוץ מזה, ספר קצת איפה טיילת, שנקנא קצת

only me 27

New member
האמת....שזה לא כל כך ורוד

היום יצא לי לדבר עם עובדת בחברת השמה והיא אמרה לי בפירוש שהמצב רחוק מלהיות מזהיר... אני באופן אישי מכיר מהנדסים והנדסאים חסרי עבודה בתחום וכאלה עם נסיון. מה שצריך במדינה הזאת זה קשרים..מי שאין לו כאלה בבעיה רצינית. המבחנים והראיונות שאתה עובר בדרך למשרה הנחשקת הם בגדר 7 מדורי גיהנום. נכון חברות הההיי טק רוצות את הטובים ביותר אבל עדיין צריך גם מקום לבינוניים (כאלה שאין להם קשרים חזקים אבל עדיין הם דיי טובים). מעניין אם איי פעם אני ארגיש שאני באמת עובד בתחום שלמדתי(הנדסאי אלקטרוניקה) ולא סתם טכנאי זוטר..וגם את זה היה נורא קשה למצוא והחלק הכי גרוע הוא התנאים..כמו שציינת שוק של עבדים,מתיי תהייה באמת התאוששות והתעוררות??????

למעלה