התאבדות

shirany

New member
כי לפי הדת......

ה' נתן לך חיים ה' יקח אותם .... ה' שולט על חיינו ולא אנחנו .....

shirany

New member
אומרים גם.....

שכל יהודי שינסה לעזוב את כדור הארץ ימות.... ותתפלאו זה קרה פעמיים .... היתה המראה לחלל לפני כמה שנים..יהודיה מאמריקה אם אני לא טועה הם רק המריאו קצת והתפוצצו.......

shirany היי

את אומרת שאומרים שכל יהודי שינסה לעזוב את כדור הארץ , ימות. וגם באסון צ'לינג'ר, היתה יהודיה והמעבורת התפוצצה עוד לפני שעזבה את כדור הארץ... מי אומר שכל יהודי שינסה לעזוב את כדור הארץ, ימות? אשמח לתשובה ממך. תודה

shirany

New member
אמרו לי שבספר הזוהר כתוב.........

ובאסון צלינג'ר אכן קרה והם התכוונו לעזוב את כדור הארץ לא??????? הם תכננו לעזוב את כדור הארץ והם רק המריאו קצת ותפוצצו

shirany היי

אמרו לך כי בספר הזוהר היה כתוב? יכול להיות, אינני יודעת על כך. על מה שאיני יודעת, אני לא מתווכחת. אך, בעתיד, נראה לי כי כן יישלחו עוד אסטרונאוטים יהודים לחלל, ואז נוכל לראות באם נכון הוא הדבר ואם לאו. הזמן יספר לנו זאת. איך אומרים: " נחיה ונראה".

shirany היי

את אומרת כי לפי הדת.... היהודית? האם האדם חי רק בזכות הדת? את גם אומרת כי ה' שולט על חיינו ולא אנחנו... האם לדעתך, ה' נפרד מאיתנו ועל כן שולט על חיינו? אבקשך לענות לי על השאלות ששאלתי, אשמח מאוד. תודה על התייחסותך.

shirany

New member
לחת שפ סות ......./images/Emo23.gif ../images/Emo42.gif

דבר ראשון אתייחס לשאלתך הראשונה למה אסור להתאבד.... כוונתי לומר שאנחנו קיבלנו "מתנה"
חיים ..המתנה הזאת היא בהשאלה "ה' נתן ה' לקח" אלוקים הביא לנו חיים אלוקים יקח אותם ורק הוא צריך לקחת אותם (את לא מחזירה מתנה אפילו שלפעמים את לא אוהבת אותה את אומרת תודה ושותקת נכון?) .... ולשאלתך השניההאם האדם חי רק בזכות הדת? אז התשובה היא כן ולא..הדת מחזקת אותנו תומכת בנו עומדת לצידנו..ולכן אני חושבת שהאדם חיי בזכות אמונתו בדת ככל שהאמונה בדת חזקה יותר הרצון לחיות חזק יותר... ואכן כן אלוהים שולט עליינו אפילו אחראי למעשנו ... להגיד שהוא נפרד מאיתנו אה... לא בדיוק אבל בערך.. הוא מעלינו אבל הוא גם לוקח חלק מאיתנו... מקווה שאת מבינה אותי כי אני לא כל כך מצליחה להסביר את עצמי...

shirany שוב היי

את אומרת כי קיבלנו מתנה חיים... האם את חושבת כי החיים הפיזים הם רק החיים? אני אומר לך מה אני חושבת מהם החיים: החיים אינם מוגבלים לקיום הפיזי שלנו. אנו נשמות שבוחרות להיוולד בגוף פיזי, בעולם החומר, בכדי להתנסות בדברים על מנת לחוות דברים. מגוון החוויות שאנו מתנסים בהם הינם אין סופיים. אנו כנשמות, יכולים לבחור שלא להיוולד בגוף פיזי ולחיות במימד אחר. כשאנו נולדים בעולם הפיזי, על פי בחירה שלנו, אנו מתמקדים בעולם הפיזי . המודעות שלנו ממוקדת בעולם הפיזי ועל כן ישנה האשליה כי החיים מוגבלים לעולם הפיזי. אך... הנשמה שלנו היא גדולה יותר ממה שנדמה לנו והיא מוצאת דרך מצויינת "לנוח" מהחיים בעולם הפיזי באמצעות השינה. אנו ישנים כי לא הגוף צריך מנוחה אלא הנשמה צריכה מנוחה. השהייה בגוף הפיזי, מקשה מאוד על הנשמה והיא צריכה מנוחה. מי שחי באמונה אשלייתית כי החיים הינם קיימים רק ברמה הפיזית, יכול לחיות בשלום עם האימרה שציינת: ה' נתן וה' לקח. האימרה הזו יפה רק לנתינת גוף פיזי ולקיחת הגוף במותו. עכשיו, את אומרת כי האדם חי בזכות הדת, בזכות האמונה בדת. בואי ואשאל אותך שאלה אחרת - מה עם כלבים? חתולים? דולפינים? נמרים? קופים? אריות? חיפושיות? זיקיות? פילים? ועוד ועוד ועוד חיות.... גם להם יש רצון חיים חזק ואין להם אמונה ודת. את אומרת שככל שהאמונה בדת חזקה יותר, הרצון לחיות חזק יותר. את חושבת כי לחיות אין רצון עז לחיות? ולגבי זה שאלוהים שולט עלינו כי הוא נמצא "משהו" מעלינו , וכמו שאמרת: שאלוהים נפרד מאיתנו , לא בדיוק אבל בערך , הוא מעלינו אבל גם לוקח חלק מאיתנו... ובכן, לדעתי, אלוהים לא נפרד מאיתנו ולא נמצא מעלינו ולא מסביבנו ולא מאחורנו ולא מצדדנו - פשוט, אלוהים לא נפרד מאיתנו. לדעתי, מי שחושב כי אלוהים אחראי והוא מעל, בעצם מסיר אחריות על החיים מהחיים שלו עצמו. בחברות החרדיות, אנשים לא עושים דבר מבלי לשאול את הרב. זה ממש הסרת אחריות מובהקת ומוצהרת. דבר נוסף, אמונתי בדת אינה גדולה וכמיהתי לחיים היא עצומה ביותר. אני אוהבת את החיים והחיים אוהבים אותי.

כל רגע שאדם חי...

הוא עושה תיקונים בנשמתו ומתי שנגמר התיקון או מצד שני שהוא הגיע למצב שהוא לא יכול לתקן כבר (שזה ממש רחוק מהמציאות) אז הוא נלקח בחזרה למקומו בעולם הבא ולכן ברגע שאתה מאבד את עצמך לדעת אז אתה מונע את תיקונו בעולם. ובאמת כל זה נובע מכך שאדם נכנס בדיכאון וכבר לא רואה אור בחייו אז הוא מגיע להתאבדות אבל אם האדם היה רואה בכל דבר את התמימות האלוקית שמחייה את הכל ואיך שבורא עולם מחייה מהווה ומקיים את כל הבריאה כולה אז ההפך מכל מה שהוא עובר עליו רק היה מתחזק לדבר יותר עם הקב"ה שיוציא אותו מכל מה שהוא עובר כי באמת "אין יאוש בעולם כלל"

יוגב רונן שלום

אתה אומר כי כל רגע שאדם חי, הוא עושה תיקונים בנשמתו.... האם אלוהים ברא את האדם מקולקל? האם בריאתו של אלוהים לוקה בחסר? מה זה המצב הזה שהאדם כבר לא יכול לתקן? מה היתה צריכה אותה תינוקת שהתפוצצה בפיגוע ונהרגה, לתקן? האם אותה תינוקת נולדה מקולקלת? אתה מדבר על אדם שמאבד עצמו לדעת עקב דיכאון ושלא רואה את האור בחייו ושבעצם " אין יאוש בעולם כלל "... למה אותו אדם שמתאבד, לא יודע שאין יאוש בעולם כלל? אתה אומר שאין יאוש בעולם כלל, אז למה בעצם האדם התאבד? הוא לא היה מיואש? אז... יש יאוש או אין יאוש? צריך להחליט. אשמח אם תענה על שאלותיי ותודה על התייחסותך.

תשובה לשאלותייך

כתוב בנביא "עשה האלקים את האדם ישר והמה בקשו חשבונות רבים" דהיינו שהקב"ה ברא את האדם טהור אבל נתן לו בחירה לטוב ולרע וזה התחיל כבר מהאדם הראשון שחטא באכילה מעץ הדעת ופגם בנשמתו, וכתוב בזהר הקדוש שכל הנשמות כלולים מנשמת האדם הראשון ולכן כל המטרה שלנו היא לתקן את החטא הזה וכל החטאים שנתווספו במשך הזמן על כן כל היסורים שאנו עוברים הם רק בשביל לזכך את נשמתנו שנוכל לבוא נקיים להקב"ה וכל דבר מושגח ממנו יתברך והכל לטובה על כן גם המוות הוא לטובה כי התכלית היא לא בעולם הזה העולם הזה הוא רק מעבר. מה שאמר רבי נחמן מברסלב זצ"ל "אין יאוש בעולם כלל" דהיינו שאין באמת ממה להתייאש כי יש פתרון לכל מצב בחיים וזה שאדם הוא מתייאש זה נובע מזה שהוא יתרחק מאמונה בהקב"ה, אבל אם אדם היה יודע ששום דבר לא נעשה מעצמו, דבר קטן ודבר גדול לא נעשה מעצמו אלא בהשגחת המאציל העליון אז היה פונה לבורא עולם על כל מה שעובר עליו וממליא תמיד היה לו תקווה ולא מתייאש משום דבר

שלום ליוגב רונן

אני רוצה להתייחס לרעיון של הבחירה שנתן ה' לאדם לטוב ולרע... עצם העובדה שה' נתן את הבחירה לטוב ולרע, הוא ברא את הקוטביות. ה' ברא את הרע על מנת שנוכל לזהות את הטוב ולהיפך. האדם הראשון חטא בזה שגילה את בריאתו המושלמת של אלוהים? אלוהים גם ברא אצל האדם סקרנות אז למה בעצם אלוהים גירה את סקרנותו של האדם בזה שאסר עליו לאכול מהעצים המסויימים??? אלוהים נתן לאדם את הבחירה אז למה כשהוא בוחר אחרת ממה שאלוהים חושב, הוא בגדר חוטא? הוא בגדר נאשם ונענש על כך? אז איפה פה הבחירה?

תראי האמת שאני לא בקטע של...

שאלות פילוסופיות וכאלו, אני מנסה לחיות יותר בפשיטות ולקיים את שם הפורום "שיחות עם אלוקים"

shirany

New member
אגיד לך משהו חשוב....

סיפור שסיפרו לי והוא אמתי ....(וזה בהקשר לתינוקת שנהרגה) היתה אישה נשואה ,מאושרת בחייה, אך הייתה בעיה אחת שגרמה לה עצב רב בחיים.. היא לא יכלה להביא ילדים..יום יום היתה הולכת לבכות בקיברה של רחל אימנו במשך שנים ספורים היתה בוכה ומתפללת ליד קיברה של רחל. יום אחד התברר לאישה כי היא בהריון ..היתה מאושרת שמחה מאוד הלכה לקברה של רחל והודתה לה על זאת האישה ילדה בת לאחר שנה הילדה נפטרה ושוב חזרה כואבת ובוכה לקברה של רחל ואמרה "מה עשיתי למה אני למה לקחתם את בתי היחידה?" והתברר לה כי ה' נתן באותה ילדה חיים כי...(וכאן מגיעה התשובה לשאלותייך..) לכל אדם יש מטרה בחיים ה' רוצה שהוא יעשה משהו בחיים אשר אנו לא יודעים מהו אותו מעשה ...וכאשר אנו עושים אותו סיימנו את תפקידנו בחיים כן גם לאותה הילדה שנהרגה בפיגוע היתה מטרה בחיים וזאת ה' יודע.. ולמה אסור להתאבד כי כל אדם צריך לסיים את מטרתו..משימתו

שירן שלום

את רוצה לשמוע כיצד אני רואה את הסיפור שסיפרת ? ובכן, אותה אישה שלא יכלה ללדת שנים, בסופו של דבר הרתה וילדה בת. לאחר שנה הילדה נפטרה. אותה נשמה של הילדה, החליטה להיוולד אצל אותה אישה ואותה נשמה גם החליטה למות כעבור שנה - זו היתה הבחירה של אותה נשמה של הילדה, לבוא לעולם וללכת ממנו מהר. ועכשיו לגבי הבחירה של אותה אם - עוד לפני שאותה אם נולדה, היא החליטה לחוות את המצב של קשיים בהבאת ילדים לעולם, על כל המשתמע מכך. עכשיו, איפה פה אלוהים בסיפור הזה? אומר לך - אלוהים חווה דרכינו. אלוהים הוא הידיעה המושלמת ובכדי להגיע להתנסות של הידיעה, הוא חווה אותה דרך האדם, ודרך כל מה שקיים עלי אדמות. לגבי המטרה של כל אדם ואדם - נכון, יש מטרה לדברים והמטרה היא לחוות דברים, להתנסות בדברים על מנת לחוות אותם וכך אלוהים חווה את אותם התנסויות שלנו. כל אני רואה את הדברים. אני לא אומרת כי מה שאני חושבת, זה אמור להתאים לאחרים אך מה שאני חושבת, אני אומרת ונוהגת לפי צו מחשבתי ועל כן, חיי טובים. את אומרת - ה' נתן וה' לקח - זו מחשבתך וזו האמת שלך וזה טוב לך. כה יהי !

תיקון לגבי שגיאה בהדפסה - שירן

רשמתי - כל אני רואה את הדברים זה אמור להיות - כך אני רואה את הדברים.

shirany

New member
אני חושבת ש........./images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo20.gif

כן בואי ונגיד שאותה נשמה של הילדה אכן בחרה להוולד אצל אותה אישה ולמות לאחר שנה אני מאמינה שה' שלח אותה להוולד אצל אותה אישה. ויש לי משהו חשוב לומר אני לא חושבת שאף נשמה לא היתה בוחרת לחיות בגוף משותק או בגוף עם בעיות לב וכדומה... איך אפשר לבחור בדבר הזה????????.????????????????????

Sam Anand Nityo

New member
לגבי הבחירה

לא לגמרי הבנתי מה עמדתך בנושא הבחירה. בשורה הראשונה את אומרת שהיא כן בחרה להיוולד ולמות לאחר שנה. בשורה האחרונה את טוענת שאי אפשר שנשמה כלשהיא תבחר להיוולד בגוף עם בעיות לב או נכות - הבנתי נכון? כי אם כן, אפשר להבין מדוע תטעני כך - הרי את מתבוננת בזה מנקודת מבט של אדם. את לא היית בוחרת מרצונך, נכון. אבל תביני שבמושגי הנשמה החוויה היא חוויה. אין רע וטוב. הנשמה רוצה לחוות. אף פעם לא שיחקת במשחק שבו כבר בהתחלה את מוגבלת? רבים מאיתנו עושים את זה. למה? כי זה משחק. אנחנו עושים את זה בשביל ההתנסות. זה אותו הדבר בשביל הנשמה. החיים הם כמו משחק בשבילה. היא רוצה לחוות. נקודה. אני מאמין שכל סוג של נסיבות בחיים שלנו, טובות כרעות, הן תוצאה של בחירה. נקודה.

shirany

New member
אני אסביר את עצמי יותר טוב...

התכוונתי לומר (ואני לא חושבת שהנשמה בוחרת לעצמה גוף...) שבמידה וזה דעתה אז ה' שולח את אותה נשמה לאותו גוף... מקווה שהבנת אותי...

למעלה