התאבדות

stavanit

Well-known member
את רוצה לספר לנו משהו?
הרבה פעמים חשבתי האם מעשה התאבדות, הוא מעשה פחדני או אמיץ- הגעתי למסקנה שצריך המון אומץ כדי להתאבד
לך תקפוץ מקומה חמישית , שישית או שביעית, לך תתלה את עצמך,,, לדעתי צריך המון אומץ , נראה לי שהיו הרבה יותר מתאבדים
אם היו אמיצים, החיים יפים למה להתאבד?? לא חבל?? אין הזדמנות שניה לחיים

אפרת10512

Well-known member
התאבדות - לא אומרת שהאדם באמת רוצה למות, הוא רוצה שהכאב הנפשי או הפיסי ייפסק. ולכן צריכים להיות מאוד ערים בפרט היום לסביבה שלנו כשאנשים משדרים אותות מצוקה לעיתים.

שמלת תחרה1

Well-known member
התאבדות - לא אומרת שהאדם באמת רוצה למות, הוא רוצה שהכאב הנפשי או הפיסי ייפסק. ולכן צריכים להיות מאוד ערים בפרט היום לסביבה שלנו כשאנשים משדרים אותות מצוקה לעיתים.
משי ניסה להתאבד בגלל מעשיו
והיום סופר התאבד בגלל אותם מעשים של משי.

לדעתך התאבדותם יכפר על מעשיהם?

Harrington

Well-known member
מנהל
אז ההתאבדות באה כדי לעצור את האמת להתגלות?
אין לי שמץ של מושג. מן הסתם לא, מאחר והטענות נשמעות בכל מקרה. סביר יותר שההתאבדות היא או מחשש לצורך לשלם על מעשים או לחלופין בגלל חפות מוחלטת אבל אי-מסוגלות להתמודד עם המצב (שהרי נפל לכאורה ממעמד בכיר ביותר למצב בו הוא מוחרם בכל מקום). כנראה שלעולם לא נדע (זולת כמובן אלו ימ"ש ש'יידעו' לפרש את מעשהו האחרון בניתוח מבריק של מוחו ומחשבותיו ויקבעו על-פי אבחנותיהן בדיוק מה הוא כן ולא עשה בחייו).

stavanit

Well-known member
אני חושבת שלא כל המתאבדים,,מתאבדים מאותה סיבה,,,,יש למשל אנשים שסובלים סבל רב
ממחלות ואין להם כבר כח לשאת את הכאבים,,ונמאס להם לחיות עם הכאב,,,
יש כאלה שהבושה שכלונם נגלה,,לא יכולים לחיות עם הקלון,,,יש כאלו שמעללים עליהם ולא מאמינים להם שהם חפים מפשע
ולא משלימים עם העלילה שנרקמה נגדם
ככה שאין כלל שוה לכל המתאבדים כל מתאבד והסיבה שלו
יש שמשאירים מכתב התאבדות למה עשו את המעשה , אבל לא תמיד מאמינים למה שנכתב,
בכל אופן כל התאבדות היא הבעה של המתאבד אי יכולת לחיות עם המקרה,,,,וכל מקרה ספציפי לאותו מתאבד,

למעלה