התאבדויות

התאבדויות ../images/Emo16.gif

ההורים בוכים, המשפחה נקרעת ואף אחד לא מבין למה הוא עשה את זה לעצמו. כולם יושבים שבעה, מדליקים נרות ונאלצים להמשיך את החיים בכאב, בצער וביגון רק כי הוא החליט יום אחד שהכאב שלו כל כך נורא שלא אכפת לו שבדרך הוא פוגע בכל השאר. האם אתם חושבים שהתאבדות היא אקט אגואיסטי? אפשר להאשים בן אדם שהתאבד בדבר כזה? אפשר לכעוס עליו?

בעיני התאבדות זה לא מעשה אגואיסטי.

זה סתם מעשה מצער ומיותר. היה אפשר לעזור לו , לא לכעוס עליו.

לא תמיד אפשר לעזור

לפעמים הבן אדם כל כך סגור ומשדר שהכל בסדר שאי אפשר אפילו לדעת שהוא במצוקה.

wild orchid

New member
לדעתי תלוי בסיבה

שממנה התאבד הבן אדם (שבדרך כלל לא ממש ידועה).אי אפשר להאשים באגואיסטיות אדם שהתאבד בגלל דיכאון (או כל מחלה נפשית אחרת),הרי הוא לא ממש שפוי.מצד שני,אחד שהתאבד כי חברה עזבה אותו או כי יש לו חובות הוא די אגואיסט וכנראה לא ממש חשב על ההשלכות של המעשה שלו.

wild orchid

New member
כי כשאתה מתאבד בגלל חובות,

הם לא נמחקים ומי שנשאר להתמודד איתם זו האישה והילדים שלך.אז בוא נהיה בדיכאון,נברח ונשאיר את החובות בשבילם.בכלל לא אגואיסטי. פרידה-נורא נחמד ששבוע אחרי פרידה אתה חושב שהעולם קרס ואין יותר נשים בעולם.אולי אם היית נותן לזה חצי שנה היית רואה את הדברים אחרת.אבל למה לחשוב על המשפחה?

דוVשה

New member
ומבחינתך מישהו שמתאבד בגלל דיכאון,

או כל הפרעה נפשית אחרת זה בסדר להשאיר את המשפחה/אישה/חברים וכו' מאחור? כי כל מי שיש לו דיכאון ו/או הפרעה נפשית הוא לא שפוי מבחינתך?

דוVשה

New member
מחלת נפש יכולה ליצור חוסר רצון להתמודד,

גם חובות יכולים ליצור את זה, וגם סתם יום עקום שאין חשק להתמודד עם כלום. אין קשר בין שני הדברים. עדיין לא הבנתי מדוע מבחינתך מי שיש לו דיכאון או מחלת נפש הוא לא שפוי. [ואז זה 'בסדר' אם הוא מתאבד] ומי שסתם יש לו חובות או שברון לב מאסיבי אז הוא שפוי אבל זה 'לא בסדר' אם הוא מתאבד.

שאפולי

New member
לחלוטין מעשה אגואיסטי.

אתה בהחלט חושב ומתבוסס בעצמך, מלכתחילה לו לא היית עושה את זה סביר שלא היית מגיע למצב של התאבדות (לא כולל לוקים בנפשם וכו')

קצת אגואיסטי...

אי אפשר לכעוס על בן אדם בגלל שהוא חלש, קשה לי לחשוב שהפיתרון היחיד הוא המוות.

תגובה בקשר להתאבדויות.

התאבדות היא אכן אקט אגואיסטי. אפשר להאשים בן אדם שהתאבד. אפשר לכעוס עליו. הכל לגיטימי. התאבדות יכולה לנבוע מעצב אישי גדול , אי תשומת הלב של הסובבים אותו. יש חרטה מלבד הכעס . אני באופן אישי פעם כתבתי בתפוז , שמה שלעולם לא אעשה זה להתאבד. קשה לי מאוד באופן אישי עם מוות . קשה לי , פחד , וקשה להתמודד . מאוד קשה...

מיטללל

New member
כל רגש שמרגישים "אפשר" להרגיש

לא ממש הבנתי את השאלה. אני מניחה שאדם שמתאבד זה אדם שמרגיש 100 אחוז רע, כאב ויאוש. אני חושבת שמתי שמרגישים חנק שכזה, אי אפשר לחשוב על אנשים אחרים. פשוט מאבדים את הפוקס / ההיגון. אני מתארת לעצמי שלאחרי זה, עבור האנשים שקרובים לאותו אדם זה התמודדות כואבת לחלוטין, המורכבת מגעגוע ורגשות אשם (ולדעתי כולנו יודעים שהם מהרגשות היותר כואבים ומשתלטים
). וכן, אני חושבת שעבורם, במובן הכי ריגשי, כעס הוא בהחלט רגש לגיטימי והגיוני. אבל ברמה היותר כללית, שלא מורכבת מרגש, קשה לי להאמין ש"נכון" לכעוס על אדם שהגיע למקום כ"כ נמוך. אלא יותר לרחם. ולהרגיש תחושת צער גדולה.

אגואיסטיות????????????????????

מה הקשר? הבן אדם במצב כזה נואש שלא מסוגל לחשוב על כלום תנסו פעם להכנס לראש של בנאדם שהחליט לשים קץ לחייו..! מסכן אומלל אני מסכים..! אבל אגואיסט? לא

אנלא מסכים איתך אגואיסט זה אם

אני דואג לעצמי מתוך מחשבה על עצמי והשני לא מענין אותי..! אבל במצב שאדם רוצה להתאבד זה לא בדיוק לדאוג לעצמו...!

Paranoid Eyes

New member
הכוונה היא

שזה לא אגואיזם במובן הרע של המילה.. (לא שיש מובן טוב). זה לא אגואיזם כמו "על הזין שלי כולם "... כשבנאדם חושב על התאבדות, הדבר האחרון שהוא חושב זה איך אחרים יתמודדו עם זה.. האמת?רוב הסיכויים שהוא חושב שכולם ירוויחו מזה אם הוא לא יהיה. וזה ברצינות ככה. לפיכך,, זה לא אגואיזם כפי שאתם מגדירים אותו.

למעלה