השתתפות בפורום

עליזה53

New member
תודה

היי אשרת אני מברכת אותך על קבלת הפנים החמה. לומר את האמת אני די חדשה בפורומים בכלל ועדיין לומדת את הנושא ואת כל האופציות הקיימת בפורום זה. בברכה עליזה

עליזה53

New member
ברכות

שלום לך פואד ומועדים לשמחה. אני מצטרפת לברכתך ולכל חברי האתר חג פסח כשר בברכה עליזה

לעליזה 53 ברוכה הבאה אלינו../images/Emo141.gif

ברוכה הבאה אלינו בהחלט, אני אכן רציתי להדגיש בפנייך, שעלייך להוכיח לנו שאת עיראקית, ואחד הדרכים כדי להוכיח את העיראקיות שלך, זה לראות אך את מבשלת את המאכלים הבאים.......... טרשאנה, כבה בטאווה, ערוק ברז, צאלונה, פאצ'א, לוזינה, כבה בפטיטה, רז ומאש, ראשי וסילאן, מקלובה, מטבגה, דולמה, חשווה, תבית,, סמכ מקלי, סמכ מזגוף, כבה בחאמצ', פלאוו בג'יג', סג'ק, , לחם מחמוס......... יש עוד מאכלים, אבל ברח לי מהראש וגם לא כשרים לפסח.......... אני כמובן בא כדי ולראות שזה באמת טוב וטעים. סתתתתתתתתם. ברוכה הבאה אלינו ואשמח לשמוע ממך סיפורים על משפחת טוויג בבגדאד וכאן בארץ. זה מזכיר לי את הבית כנסת בבתאווין שם, שהיינו מגיעים אליו לארועים מיוחדים של חתונות, בדרך כלל היינו הולכים לבית כנסת שהיה בעלוויה בחגים כי זה היה ליד הבית שלנו. באזור שם של בתאווין הבתים ניראים ישנים מבחוץ אבל מבפנים הם מאוד מאוד יפים עם ציורים על הקירות. שם בבתטאווין אם אני לא טועה היה גם המועדון התרבותי הצרפתי שהיינו מבקרים בו הרבה אנחנו היהודים. מאחל לך כל טוב ואשמח לשמוע ממך סיפורים.

עליזה53

New member
הסייח הרוקד

שלום לך חבר יקר ובכן מרבית המאכלים שציינת אני יודעת לעשות למדתי מאימי וסבתי. את העורוק בפטטה בדרך כלל אני עושה בחג הפסח ואת הסלונה כמובן. לגבי הלוזינה לא הצלחתי אף פעם לעשות זאת מחבושים כפי שאימי זל היתה עושה. אני זוכרת בילדותי שבעונת החבושים אמא היתה מקלפת את החבוש זאת היתה מלאכה לא קלה ולאחר מכן היתה מרתיחה את זה על מנת לרכך אותם היתה מוסיפה סוכר ושמה את זה בתוך סיניי שטוחה בשמש עם תול מעל זה ולאחר שזה היה מתקשה היתה מוסיפה קוקוס ולאחר מכן היתה חותכת למעוינים וזה היה ממש מעדן. אבא שלי קראו לו בעירק אבוטארק והוא עבד בווזירית אל מליי (במס הכנסה) היה להם בוסתן בשכנות לארמון המלך פייסל. בבוסתנים הללו גידלו תמרים והיו להם משרתים שהיו דואגים לקטוף את התמרים ולעשות מהם סילאן. סבי עליו השלום לא הכרתי אותו הוא היה צורף בעירק היתה לו חנות של תכשיטים וקיבל ארוע מוחי ונפטר על סף דלת החנות. לסבי קראו כדורי טוויג ולסבתא שלי קראו לולו מבית חילאווי. סבי מצד אימי קראו לו ששון זלוף והוא היה אטרצי" עסק במכירת תבלינים ושם סבתי קראו לה עזיזה לבית חילוואי. משפחתי נודעה בעושרה הרב בעירק היו להם משרתים ומשרתות. בהתחלה הם גרו בשכונה שנקראה בב אל שרגי ואחכ הם עברו לביטווין.

אני זוכר שבבאב אלשרקי היתה מסעדה

מיוחדת לכאהי (שהוא כמובן חמץ) שהיה עושה כל מיני קומבינות ומוסיף כל מיני תוספות. ברוכה הבאה אלינו.

עליזה53

New member
.

האמת שאינני יודעת זה מה שזכור לי אני אינני ילידת עירק אבל כל האחים שלי נולדו בבגדד. לצערי אבי נפטר וכל הסיפורים שלו לא תועדו הכל מהזיכרון הבן דוד שלי ד"ר זילוף דוד כתב ספר שנקרא הגדה לבית זלוף ויש שם תיעוד מאוד מעמיק לגבי ההסטוריה של המשפחה

יששכר4

New member
עליזה, ברוכה המצטרפת לפורום, הסייח

שכח לשאול ואני אשאל במקומו, וקיצ'רי את יודעת לבשל ? כי אם לא אז את לא ממש עירקית. ברוכה הבאה. יששכר.

עליזה53

New member
קיצרי

יששכר מכובדי קיצרי זה הדבר הכי קל שאני יודעת לעשות וכמובן אנחנו משתמשים גם עם לבן . נהר כלו קטסייל על אכל אנה הערף כל שהין עשווי

למעלה