השתקפיות

mimeli

New member
השתקפיות

אומרים שדברים שנאמרים או נעשים כלפנינו והם לא נעימים או קשים לנו- זה השתקפות. השתקפות למה שאנו מרגישים בתוך תוכינו. האומנם? עד איפה זה השתקפות ומאיפה זה כבר הבעיה של השני? איך אפשר להבחין בגבול? מזמינה אתכם לדיון.. סימון

jedi

New member
לדעתי

אין גבול, כי אין הבדל. בדוגמא שהבאת - אם מישהו אומר לך משהו לא נעים, זה גם השתקפות שלך, וגם בעיה שלו.

seeyou

New member
ומאיפה זה כבר הבעיה של השני?

השני ספציפי! זה כאשר אותם דברים שנאמרים או נעשים כלפינו ,על ידי צד שלישי או רבעי והם יותר נעימים או כבר לא קשים לנו!

noshka

New member
שאלה יפה...

תחשבי רגע, אם לא היתה לך אף בעיה והיית מושלמת, מישהו היה בא אליך בטענות או לחלופין היה קורה לך משהו מצער או קשה ??? לדעתי לא ! הקטע עם המראה וההשתקפות לא מתחלק לשניים, חלק שלך וחלק של הצד השני, ההשתקפות היא כולה שלך, מאותה סיבה שהבחירה כולה שלך, את מנתבת לעצמך את החיים, את גורמת לדברים לקרות, או נותנת להם לקרות מבלי למחות, אך זה לא אומר שבכל פעם שאת נפגעת או קורה לך משהו לא נעים, את צריכה להאשים את עצמך, או לקחת את האחריות שמישהו אחר מנסה או לא מנסה, להפיל עליך. כל המטרה של ההשתקפות היא להשתמש בה כמקרה שממנו את יכולה ללמוד איך בפעם הבאה את לא נפגעת, אלא מנסה להבין למה קרה מה שקרה, ומשתמשת בתבונה שלך על מנת לתקן את מה שלפעמים את עושה לא נכון, ולפעמים הצד השני עושה לא נכון ואז צריך לכוון אותו בחכמה לכיוון הנכון. הפואנטה היא, שלא משנה מי אשם, ולמי שיכת הבעיה, אנחנו פשוט צריכים ללמוד איך להיתיחס לבעיות בפרופורציה נכונה, איך לנתב את החשיבה שלנו כדי שנוכל להפיק את מלא התושיה ברגעים שכאלו, ועם הזמן אולי גם נוכל מדי פעם למנוע מדברים כאלו לקרות ולהתפתח. מישהו הבין משהו ?

jedi

New member
../images/Emo45.gif

זה בערך מה שרציתי להגיד, אבל לא הצלחתי לנסח

noshka

New member
תודה רבה רבה ../images/Emo140.gif

ונהניתי מהתגובות, סימן שאתם בחיים - בועטים ולא מתיאשים, כל הכבוד !!! הנה פורום שכיף להיות בו, שוב תודה ...

natalynataly

New member
אני לא בטוחה שזו תמיד השתקפות.

יש אנשים, שתמיד מדברים בצורה לא נעימה - לכולם. בלי קשר למי ומה הם. אז אם אחד כזה אומר לי דברים לא נעימים - זה כי הוא כזה, אבל כמובן, זו הבחירה שלי להיות בחברתו. אבל האמת שגם זה לא תמיד בחירה, אני חושבת לדוגמא על חמותי - אישה מרירה ושלילית בצורה נוראית.. כמה שאני מנסה להתחמק ממפגש איתה, עדיין קורה שאני חייבת לפגוש אותה... אז כמובן היא מאשימה אותי בכל הרעות של העולם, מעניין שאת הפלת בנייני התאומים היא לא האשימה... טוב, אולי בפעם הבאה! אז מה זה אומר עליי? כלום! פרט לעובדה שכל הכבוד לי שאני (משתדלת) להגיב בנימוס על דבריה המרושעים!

mimeli

New member
ואאוו! איזה תשובות מדהימות!../images/Emo24.gif

מאוד נהנתי לקרוא אותם.. ומסכימה איתם מאוד! אני גם חושבת שברגע שתגובה/הארה/מעשה "מזיז" לנו משהו אי שם בפנים ועושה לנו לא נעים או יותר, זה בהחלט השתקפות. ואם אנו מצליחים לעמוד מול האדם , לראות אותו ו"רק" והרגיש כלפיו חמלה..אז זה מה שנקרא ה"בעיה שלו", הענין שלו.ולא קשור אלינו. תודה על התגובות!! סימון.

למעלה