השתמטות מצה"ל

דנה דנה, איך הרגש בי גבר!

למה דנה, את לא נותנת לי דבר? את נשמעת כלכך דפוקה (נותנת המון
) מאחורי המקלדת (וגם לא מאחוריה:p)

Danale151

New member
אמאשלך דפוקה ../images/Emo11.gif

אז מה אם אני קצת מסטולה מאירועי היום?! זכותי!

דורד

New member
אני באמת עוד לא מבין

מתי אמרתי שאם אני אעשה צבא זה בשביל קורות חיים ושאת החצי שנה בגרעין עשיתי בשביל קורות חיים? ומה זעזוע עמוק? ומה קרה?? אוף די נמאס לי מהתגובות שלכם, אנשים. אתם יותר מידי מתקיפים אותי בסך הכול רציתי להגיד שאני מגנה את היציאה של אשכנזי "המשתמטים איבדו את הבושה". כי לדעתי פשוט אין להם במה להתבייש. הם בחרו לא להתגייס? שיבושם להם... אני לא ארגיש פראייר כשאני אתגייס לצה"ל ואגן על התחת שלהם... ואני לא מבין את הקטע הזה של כולם ש"שונאים" את אותם משתמטים ואומרים שהם צריכים להתבייש... הם בחרו להשתמט ולעבוד ולהתקדם בחיים, אז באמת שיבושם להם עזבו אותם בשקט ובעיקר עזבו אותי בשקט, אתם מתייחסים אליי באמת כאילו אני משתמט וכאילו אני קורא להשתמטות... ולא כך הדברים

Danale151

New member
אני מצטטת -

"אבל אני צריך את זה כדי שבקורות חיים שלי לפני שאני אמצא לי עבודה, זה יהיה פרט מאוד חשוב." וחוצמזה כל ההודעה הזאת שלך נראית כמו עידוד השתמטות, אם לא שמת לב.

יבח

New member
ואוווו דוררררררר../images/Emo181.gif

אתה כותב כזאת הודעה...אתה צריך להיות מוכן לתגובות כאלו.. ואני לא חושבת שציפית שכולם פה יתמכו בך...Oo כתבת משהו אז הגבנו, זכותנו, תתמודד. וכן, כתבת שתעשה את זה בשביל הקורות חיים.

מ ו ר ע ל

New member
תתבייש...!

בדיוק כמוהם תתבייש... כי זאת בדיוק הבעייה של מה שניסית להגיד זה בדיוק מה שמפריע, שכן הם צריכים להתבייש... אז תפגע מזה שמתקיפים אותך כי יש סיבה, ותתבייש...

תגובה מלוחם

הנה אני חוזר לפורום אחרי כמעט שנתיים של שתיקה....... א. תפסיקו לדבר שטויות זה מעצבן ב.לגבי מה שכתבת: זו הייתה דעתי עוד בתור אזרח ובבדאי בתור חייל- לוחם. הגיע הזמן שהנושא הזה יעלה לסדר היום, הגיע הזמן שהרמטכ"ל, שר הביטחון ומקבלי ההחלטות במדינה ישימו סוף לחוסר השוויון ו"כירסום החברה הישראלית וצה"ל..." הבעיה כאן היא לא התופעה של המישטמתים כי היא תמיד הייתה ותמיד תהיה, הבעייה היא בתנופה שהיא קיבלה בשנים האחרונות ובלגיטימציה. אתה מדבר כאן על דמוקרטיה? יפה. בדמוקרטיה יש זכויות ויש חובות וכמו שכל אחד במדינה יודע לדרוש את הזכויות שלו, שימלא את החובות באותה מידה, ומה לעשות, אנחנו חיים במציאות שגיוס לצבא הוא חוק במדינה ומי שמפר את החוק חייב להיענש. משטמת צריך להתבייש בבחירה שלו מאותה הסיבה שרוצח או גנב צריך להתבייש במעשה שלו, כי כל אלה הם עבירות על החוק- במדינה דמוקרטית. אין כאן עיניין של בחירה אם להתגייס או לא - גיוס חובה! אני לא יכנס לפוליטיקה אבל בכל מקום מתוקן אף אחד לא יכניס אליו הבייתה מישהו שרוצה לפגוע בו.... ישראל עשתה את זה וממשיכה להיפגע יום יום (נכון שכבשנו את השטחים ב67 אבל בואו לא נשכח את הטווח שנעשה בפלשתינאים כשהם היו תחת חסות ירדן-ספטמבר השחור למי שלא מכיר...את היחס שהם מקבלים תחת חסות ישראל הם לא קיבלו ולא יקבלו תחת חסות אף אחת ממדינות ערב וזה מה שנותן להם את הלגיטימציה לפגע במדינת ישראל) בחזרה לעינייננו ולסיכום- הבעייה שנוצרה כאן עם המישטמתים היא פשוטה מאוד- אלה שכן נותנים מעצמם, וכן יש להם מטיבציה ומתגייסים ליחידות לוחמות נתפשים כפראיירים ובזמן שהם "תוחנים" בטירונות, אימונים, שמירות, מחסומים, מלחמות ומסכנים את החיים שלהם אלה שלא התגייסו ממשיכים לילמוד באוניברסיטה, עובדים, טסים, מטיילים וכשחייל משתחרר בגיל 21 הוא מתחיל את החיים שלו עם כלום, עובד איזה שנה בתחנת דלק מסכנה בשביל להרוויח כסף ללימודים או טיול או סתם בשביל להתגלגל, בן מחזור שלו שלא התגייס כבר עם תואר 2, עובד באיזה חברת היי טק גדולה מרוויח בחודש יותר ממה שהחייל ירוויח ב3 שנים בתחנת דלק וזה אחרי שהוא הספיק גם לטייל בארץ ובעולם, לחיות בזוגיות עם אותה בחורה 3 שנים.. אז הגיע הזמן שבמדינה דמוקרטית תשאל השאלה איפה השוויון????? לפי דעתי, כל מי שלא ממלא את החובות שלו במדינה צריך לשלול ממנו גם את הזכויות : לשלול ממנו זכות הצבעה, לשלול ממנו רישיון נהיגה, לאסור עליו לימודים גבוהים!!! מי שלא ממלא את החובות שלא לא מגיעות לו זכויות!!! עכשיו שלא תחשבו שאני איזה פנאטי... יש כאלה שבאמת לא לא יכולים לשרת בצבא, אז ליצור להם מסגרת אחרת של תרומה לקהילה. שבמשך 3 שנים יעסקו בפעילות ציבורים (כולל גם את המגזרים הערביים,חרדים וכד'..) שיפתחו עיירות פיתוח, חינוך, תשתיות, וזה יהיה תחליף לאלה שבאמת לא יכולים לשרת בצבא... בברכה..

spraizler

New member
למדת אזרחות אני מניח

ואין כזה דבר לקחת זכות על פשע שלא קשור לזכות הזאתי. זה לא עובד ככה.. שלילת הזכות צריכה להיות רלוונטית לעניין.... אפשר לעשות את זה ע"י כלא.. אפשר על ידי נתינת מענקים גבוהים למי שמשרת בצהל וככה מי שיבחר להשתמט לא יקבל אותם.. וכדומה..

אביב L

New member
צודק ב100%.

אבל חוץ מזה, צריך להשפיע על הציבור דרך התקשורת. אני חושב שאחת הסיבות לתנופת ההשתמטות היא התקשורת, מעטים הפעמים שבתקשורת מועלות תוכניות להעלת המוטיבציה, ותוכניות שיסבירו כמה חשוב הגיוס. מה שקורה הוא בדיוק ההפך, מלבד כל תוכניות הסאטירה שיורדות על כל הדרג המדיני\צבאי, כמעט כל "סלב" או "כוכב" שבסופו של דבר הוא נתפס כדמות חיקוי של הנוער, כמעט כל אדם כזה הוא מתשמט, והדוגמא הקלאסית להמחיש את זה היא כוכב נולד, תראו את הכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3431469,00.html מעבר לבושה שרוב בני הנוער מעריצים כאלה דמויות, ומנסים להיות כמוהם וכמו עוד הרבה נבלות אחרות, אותם אנשים מעבירים סוג של מסר, שוואלה אם יש לי כשרון כזה ואחר, כנראה שזה לגיטימי לא להתגייס, ולפי דעתי את התופעה של המשתמטים שעושים קרירה כמפורסמים\סלבס או איך שלא תרצו לקרוא להם, לפי דעתי צריך להפסיק את זה כי זה פשוט עוד צעד שמעודד השתמטות. עכשיו חוץ מלאסור על אנשים אלה את הפרסום, יש עוד דרכים שאפשר לעשות מהתקשורת משהו חיובי, תראו את הסירטון הבא. http://www.liveleak.com/view?i=cbe_1185331301 זהו סרטון שמוצג בטלויזיה באנגליה. לפי דעתי אם האנגלים, שצבא בשבילם זה עבודה והם לא צריכים אותו כמו אצלנו, אם הם עושים כאלה פרסומות, אפשר לבטל כמה פרסומות של כוכב נולד ולעשות פרסומות שלנו שיעלו את המוטיבציה. ואני חושב שכל אדם במדינה צריך להתגייס, ואם לא זה, אז לתרום שלוש שנים בין הגילאים 18-20 עד הגילאים20-23 (טווח הגילאים של המתגייסים) כי המצב של ההשתמטות גורם למצב בלתי שוויני ובצורה לא הוגנת, כי נותנים פה למשתמטים פרס על זה שהם זרקו זין על המדינה. לפי דעתי צריך לפעול נגד התופעה הזאת בחומרה רבה ובהקדם האפשרי. יום טוב.

דורד

New member
אני מסכים איתך מאוד

אני באמת חושב שזה לא "פייר" שאנשים שלא מתגייסים, יתקדמו בחיים בזמן שאחרים שהתגייסו קורעים ת'תחת... ואני באמת חושב שכל מי שלא מתאים לא לעשות צבא, לא אכפת לי מאיזה סיבה, שלא יעשה צבא, אבל הוא באמת צריך להיכנס למסגרת אחרת (סטייל שנת שירות למשך 3 שנים) כדי שהוא יצא משם בדיוק כמו שאר האנשים במחזור שלו ולא יהיו לו פריבילגיות שלא מגיעות לא, כי הוא לא ביצע את החובות שלו. הקלת עליי להסביר על איזה שינוי ו"מהפכה" דיברתי... שלדעתי החובה צריכה להיות לתרום 3 שנים למדינה (גם בנים וגם בנות!!)... שמי שלא עושה את זה, עובר על החוק וייענש... כאשר אנשים שמבחינות בריאותיות ונפשיות לא יכולים להתגייס לצה"ל, יהיו מחוייבים בכל מקרה לתרום 3 שנים תחת מסגרת אחרת, אם זה כמו כל התפקידים המוצעים בשנות השירות למיניהן או בשירות לאומי... כי באמת שלא לכולם מתאים לשרת בצה"ל. בין אם הצבא לא מגייס אותם (מבעיות בריאותיות ונפשיות) ובין אם האנשים עצמם יודעים שלא יוכלו לשרת בצה"ל... אבל זה כן, כולם צריכים לתרום את אותם 3 שנים למדינה.. ומי שלא עבריין, ומגיע לו שייענש בדרכים כאלה ואחרות.

Taina12

New member
זה לא אינדיבידואלי

כל מי שלא משרת בצבא לא משרת בו מסיבותיו שלו. יש את המשתמטים באמת שבאים בתירוצים ומסבנים את הקב"ן אבל זה לא כולם. אני באמת לא מסתדרת עם לקרוא הכל אז קראתי חלקים וממה שהבנתי ממך אתה מרגיש מנוצל. אתה משרת בצבא כי זה חובה או כי אתה רוצה? אם אתה רוצה תשרת ואל תסתכל מה אחרים עושים או לא עושים. אתה משרת וזה נהדר, ויש כאלה שלא ואצל חלקם זה באמת לא נהדר בכלל. אבל אני לא מבינה למה הם מעסיקים אותך? תתעסק בעצמך, יש מספיק אנשים שיתעסקו בהם. חבל להתמרמר על אנשים אחרים בזמן שאתה עושה משהו אחר. אוףף לא מצליחה להעביר את מה שאני חושבת בדיוק.

למעלה