נשמע לי כל כך מגניב ללמוד או לעבור השתלמות כזו בסין. נראה לי חוויה מדהימה (לאוהבי הטאי-צ´י כמובן). אם אני לא טועה אז מיכל סיפרה על זה בזמנו. היא לומדת אצל אוהד קדם. מישהו באמת מתכוון ללכת?? מיכל? במקרה ועידודו קורא את ההודעה הזו. אז יש לי בשבילך ציטוט מהמידע שניתן בקישור על ההשתלמות: הסדנא תיערך במכון אמנויות הלחימה של בייג´ין (Beijing wushu institute) – בית ספר המפורסם באיכות ההוראה בו ושבין תלמידיו נמנים אמנים מפורסמים בהם ג´ט לי ועוד. ההוראה בידי מורי המכון.
יש אפשרות שתוכלי לשאול את אוהד... האם ההשתלמות הזאת מיודעת רק לתלמידים שלו או שזה פתוח לכולם (לתלמידים מבי"ס אחר וכאלה שלא יודעים את התבנית הספציפית שעליה מדובר)? את לא חייבת, רק אם בא לך לשאול אותו. זה קצת מסקרן אותי. ואם המורה שלי היתה רואה שאני אפילו קצת חושבת על העניין, נראה לי שהיא היתה הורגת אותי...
נשמעת קצת חמת מזג המורה שלך.. יש באמת איזה קטע אצל חלק מהמורים שמתחלחלים למשמע הדבר שתלמיד לומד אצל כמה מורים.. קצת מוזר בהתחשב בזה שכאן לא סין.. וגם - לפי מה שהבנתי , מה שמלמדים בהשתלמות זה את הצורה המשולבת או את ה 56 של צ´ן - ולפי מה שראיתי אוהד מלמד יאנג, אז לא נראה לי שאמורה להיות בעיה. מה גם שאני בטוח שהם עושים מזה רווח אבל מיכל תוכל לומר לך יותר..
יש עוד דרכים להגיע לסין וללמוד טאי צ´י.. יש את המרכז בביג´ין, יש את כפר צ´ן, ודאנג, כל מני מקומות, ומצאתי גם אתר ברשת עם טלפונים וכו´. זה גם יוצא יותר זול. הבעיה היא השפה, כמובן.. בכל מקרה, אני מתכנן לטוססס לשם בקיץ לפני הגיוס אחרי תקופת המבחנים, אז אם אתה רוצה.. ניצן
אפשר פשוט לטוס לסין ובטח יהיה קל למצוא איזה מורה (יש שם המון סינים). את האמת, הייתי מעדיפה להתנסות בדבר כזה אבל בשיטה שאני לומדת בה. אני לא יודעת אם מתקיימות השתלמויות (כמו ההשתלמות שדיברנו עליה) בסגנון שאני לומדת, אבל המורים הבכירים ביותר כבר נסעו לטייואן ללמוד אצל המאסטר. והשפה היא באמת הבעיה העיקרית. התמזל מזלי ועברתי כמה שיעורים עם המאסטר (כמובן שהיה מי שתרגם מה שהוא אמר ביפנית). בהפסקה ניגשתי אליו ושאלתי לגבי עמידה מסויימת... את העמידה הוא כמובן תיקן לי אבל את השאלה לא יכולתי לשאול.
דרך אגב, מצאת כבר מורה קבוע? (זכור לי שבמפגש בפארק אמרת שאתה בודק מורים שונים) לגבי הטיסה - אני אשמח לשמוע (גם אם אני אחליט שלא להצטרף). ועובדה נוספת: אני בת (במקרה והאות ה התווספה לה שלא בטעות, בהודעה שלך)
היא התווספה לה בטעות.. העניין הוא שיש המון סינים ומעט זמן ( לי לפחות ) - עדיף לדעת מראש לאן מגיעים.. וכן, מצאתי כמה מורים.. אני מניח שאת פשוט יכול לשאול את המורה שלך על מורים מתאימים לסגנון שאת לומדת בסין (מה את לומדת? ). נראה לי קצת יותר חוויתי לחיות בתנאים מחפירים בכפר עם נוף מאשר להתגורר במלון בעיר - אחרי הכל זה רק לחודש..
אני לומדת ב"מרכז הישראלי לטאי-צ´י". את שם הסגנון אני לא ממש זוכרת. אני יכולה לצטט מהאתר של המרכז שהמאסטר (וונג פו-לאי) הוא ראש שיטת טסו נן מן פאי. (אין סיכוי שאני אזכור שם כזה) מצאת כמה מורים?? ואתה לומד אצלם באופן קבוע? אתה לומד כמה סגנונות?
קראת באתר את הפרטים על הטיול? את יכולה לעמוד במחיר? אני יכולה לעזור לך בזה, ותוכלי לנסוע בואי נמשיך במסרים אני אעזור לך לנסוע לשם (אני אדבר עם המדריך שלי), אם תרצי!
המורה שלי לא בדיוק חמת מזג... אבל היא לפעמים מאיימת
סתם... היא מורה ממש מצויינת. לא נראה לי שללמוד אצל כמה מורים יהיה דבר נכון, אלא אם כן הם מלמדים אותו סגנון. ומורים באמת מתחלחלים למשמע דברים מסויימים... לדוגמא, שיעור הטאי-צ´י שנתן Yin בפארק (לא יכולתי להתאפק.. רציתי לדעת אם נלמד מתשיהו את עניין החיות). ואת האמת... להגיע לסין לשבועיים השתלמות ולהתחיל ללמוד תבנית חדשה?! לא נשמע לי כל כך טוב. (למרות שעדיין אני בעד התנסות שכזו)
דוד, מה דעתך על השתלמות זו? מסקרן אותי לדעת (במידה ולא קראת, הלינק להשתלמות מופיע בהודעה השניה בשרשור) דרך אגב, התנסיתי כבר בלימודי טאי-צ´י מחוץ לגבולות ארץ ישראל?