השתלות

Blood Rage

New member
משהו בסיפור הזה מסריח.

איך מישהו שהגיעה מספיק קרוב למוות כדי שיחשבו שהוא מת הצליח לא למות בלי שום עזרה רפואית? (שלא לדבר על התנאים הלא טובים במיוחד בחדר המתים).

ThisIsRequiem

New member
לא שמעת לאחרונה בחדשות על התינוקות

שנולדו והוכרזו מתים, ואז פתאום התגלה שהם חיים?

Blood Rage

New member
שמע,

היא היתה פגה, ואני מניח שקצת קשה למצואה עצלם דופק. לבן אדם בוגר זה לא יקרה.

Komm Zu Mir

New member
*שמעי,

ואף פעם אל תגיד "לא יקרה". אני יכולה בקלות למצוא לך עוד כתבות על מבוגרים והכל, אבל היחס שלך לא שווה את זה.

Dragonaut

New member
היה סיפור כזה לא מזמן

כבר הספקתי לשכוח באיזו ארץ, היו מהומות או משהו בסגנון, נהרגו כמה וכמה אנשים, הסיעו את כולם לחדר המתים ואז אחד מהם ביקש כוס מים מהרופא המשגיח. חשבו שהוא מת, במקרה הזה מיהרו לשפוט בגלל הסיטואציה. כנראה שהבחור איבד את ההכרה בתזמון רע, ונחת על צוות רפואי שלא ממש יודע את העבודה שלו.

הסיבה היא אחרת

אם אני לא טועה, הם מאמינים שהנשמה שלהם תילך לעולם הבא, לא הגוף שלהם... מה שכן קשור לגוף שלהם, הם מאמינים בתחיית המתים, שיום אחד המשיח יגיע והם כולם יקומו לתחייה מהקברים שלהם, ולכן חשוב להם להיקבר שלמים.

Shira Esther

New member
זה ממש לא ההסבר

אני מתארת לעצמי שאנשים באמת מאמינים, לא מפקפקים ביכולתו של אלוקים להצמיח להם כליה בתחית המתים. הסיבה היא שקביעת המוות ההלכתית שונה מזו הרפואית, ואנשים דתיים חוששים-ובצדק- שהרופא ימהר ולא יתחשב בקביעה ההלכתית גם אם יבקשו זאת במפורש.

gurke

New member
אני חושב שזה דיי מוזר

להבדיל בין מוות הלכתי למוות רפואי

אז ככה

מלבד העובדה שנושא התרומת איברים הוא נושא הנידון לעיתים תכופות בבלוג שלי, זה נושא מאד רציני שלאחרונה צבר תאוצה בזכות החשיפה וארגון אד"י. אז בתור מישהו שיש לו כרטיס אד"י אני יכול לומר שאני בעד. אין משהו לא אתי בהשתלות, זה לא נוגד שום מוסר, אלא דת ודעה (שיכולה להיות קצת יותר מדי אגואיסטית לטעמי). בנוגע לתגובתך לגבי לא "בדיוק יבדקו...", אז אין מצב שדבר כזה יקרה, מכוון שאחד מן ההתוויות לתרומת איברים היא מוות מוחי (גזע המח), ורופא שאין לו שום קשר למכון ההשתלות במטרה שלא תיווצר תחרות על האיברים, כמוכן יש כמה וכמה סעיפים מאושרים על ידי הרבנות בשביל לבצע את התהליך שמלא בטפסים בעלי חשיבות חוקית וכולי כך שלא יהיה מצב כלשהו לתביעה, אז יבדקו בדיוק! תרומת איברים היא דבר נפלא, אדם אחד לידיעתכם יכול להציל את חייהם של שבעה אנשים, ולהחזיר את מאור העיניים לשניים. אם אתה כבר מת, זה לא באמת משנה כי את האיברים שלך כך או כך מתכלים, אז עדיף לפני שהם יתכלו שמישהו יהנה מהם ולא כארוחה בשביל תולעים ושאר מפרקים, אלא אמא או אבא של מישהו אחר ואפילו סתם דוד שיחיו עוד כמה שנים טובות

למעלה