השתלות

סיר חע

New member
אממ.

לא. כמובן שאני מבינה למה יצרנו את זה. (כוח ההשרדות וכל זה), אבל בכללי, אני נגד חפצים זרים ואיברים מתים שיטיילו בגוף. (כמובן שכל זה רק בתיאוריה. אם אדם קרוב אליי יאלץ לקבל השתלה, לא אסלוד ממנו. אלו דברים יפים לומר בתיאוריה).

סיר חע

New member
זה חי?

זה מוחיה, אם כבר. מה רע? זה פשוט לא שייך. הגוף הוא שלם, ובוצעים אותו ומחזירים לתוכו דברים, זה פשוט נשמע לי נורא מלוכלך

אייני

New member
"מוחיה"?

זה לא הספיק למות אפילו, זה הרעיון. אם זה היה מת, לא היה אפשר להשתיל את זה. מעבירים את זה בחומרים ששומרים אותו חי כמה זמן שרק אפשר (בגלל זה השתלות צריכות להתבצע מהר אחרי המוות, בייחוד השתלות של איברים כמו לב. לי אישית ידוע על מקרה שמישהו גסס, והעבירו אותו בטיסה לארץ כדי שכאן יהיה אפשר לנתח אותו לאחר המוות ולהעביר את הלב שלו לאדם שנזקק לזה, כי אם היו מעבירים את הלב אחרי המוות זה היה לוקח יותר מדיי זמן והלב היה מת). וסתם שאלה - את תעדיפי למות מאשר שישתילו בך איבר חיוני? את תעדיפי שקרוב משפחה שלך ימות? מה גם שתכלס, עם כל הכבוד, אין מישהו שהגוף שלא לא "נבצע" ושלא חדרו לתוכו דברים. (כל שריטה הכי קטנה - זאת "בציעה" של הגוף ובמהלכה חודרים לתוכו מלא חיידקים ומזהמים שונים. זה אפילו יותר מגעיל מהשתלה, עם כל הכבודXD )

סיר חע

New member
מוחיה.

בשניה שמוציאים את האיבר מגוף כלשהו, זה כבר מתחיל למות. זה כמו חלב משומר. '-' על השאלה שלך עניתי בתגובה הראשונה שלי, שכמובן שכל זה רק בתיאוריה. אם אדם קרוב אליי יאלץ לקבל השתלה, בהחלט לא אעדיף שהוא ימות. לגבי עוד לא החלטתי. שריטות וחבלות (בדר"כ) נוצרות לא במכוון, אף אחד לא אוהב אותן. מן הסתם גם זו בציעה של הגוף, ומן הסתם, אני נמנעת ממנה. D: אלה מצבים שונים לגמרי. הגוף נערך לשריטות וחתכים, ע"י המצאת הקרשה. אבל הגוף לא נערך למצב בניתוח, שבו הלב/הכליה/המעי הגס חשופים. (הדיעה שלי לא קשורה לדת ול"טוהר הגוף האנושי", אלא סתם לסלידה גדולה נורא מהרפואה המערבית.
)

יש אנשים

שמאמינים בעולם הבא, והם כאילו אומרים 'אז מה, אני אלך לשם בלי כבד? בלי לב? בלי וואט אבר?'. ויש אנשים שמפחדים שלדוגמא, אם הם יעברו תאונת דרכים; ילכו לרופא; הרופא יראה שיש להם כרטיס תרומה, ולא יבדוק עד הסוף אם הוא חיי או מת. ויש עוד סיבות, אבל אני לא הצלחתי להבין אותם.

theleeshes

New member
אני רוצה לעשות כרטיס אד"י.

וחוצמזה, אין דבר כזה "לא בדיוק יבדקו"...

theleeshes

New member
לא קובעים מוות ע"פ כרטיס אדי.

הם יודעים אם יש לך או אין לך רק לאחר המוות

ThisIsRequiem

New member
בזמן האחרון, ובכלל תמיד,

היו בתקשורת מקרים רבים מידי עם רופאים שקבעו מוות בטרם עת. לעתים המוות התעורר במזל לפני שנקבר, או בחדר המתים, אך ברוב במקרים, הם נקברו חיים ופשוט מתו.

theleeshes

New member
אני לא שמעתי

אבל בכל מקרה הם לא עושים את זה על סמך כרטיס אדי.. כי הם לא יקבעו מוות סתם ככה, כשאין להם מושג אם למת יש או אין כרטיס אדי.

למעלה