השרשור של dovk

Eldad S

New member
השרשור של dovk

שלום דב,
אנחנו נוהגים לשרשר את כל השאלות/נושאים שלנו לפתיל אחד בפורום, כדי לא לדחוק שאלות של אחרים לעמוד השני (בעמוד הפורום יש מקום ל-15 שרשורים/פתילי הודעות, כך שכל הודעה שנפתחת כהודעה חדשה דוחקת שרשורים אחרים לעמוד הקודם).
תוכל לפתוח שרשור חדש אם תראה שיש כבר די שאלות ותשובות בפתיל הנוכחי (נגיד, כ-20, פחות או יותר - או מספר אחר, לשיקולך).

נהוג אצלנו לפתוח נושאים חדשים בפתיל שלנו תוך שימוש באייקון
בכותרת ההודעה של הנושא החדש או השאלה החדשה. אני משרשר עבורך את השרשורים האחרונים שפתחת לפתיל הנוכחי. אם יהיו לך שאלה חדשה או נושא חדש לשרשור, מציע שתשרשר אותם מתחת להודעה הנוכחית, הפותחת את הפתיל כולו.

dovk

New member
height stop - תרגום פשוט - עצר גובה, אבל

שבת שלום ובוקר טוב לכם,

אולי יש ביטוי יותר מוצלח?

מדובר במכלול של 3 טבעות שיושב בקצה בוכנה הידראולית שמרימה ומורידה את הכלי.

udilir

New member
stop מתורגם בד"כ "מעצור" ולא "עצר", לכן "מעצור גובה". יש ...

מופעים לצרוף הזה, חפש עליו (בתוך מרכאות) ותחליט אם זה מבסס את הבחירה בו גם בהקשר שלך.

dovk

New member
עצר, מעצור...?

אודי, קודם כל תודה רבה על העזרה והקישורים המצויינים שלך!

אכן ראיתי שמשתמשים ב"מעצור גובה" ולא ב"עצר גובה"... אתה צודק, ואני, קשה לי עם הביטוי הזה... "מעצור" מבחינתי זה בכלי יריה, לא?

dovk

New member
הנה עוד למה זה לא יושב לי טוב:

Remove the pins from the rear stops צריך לפיכך להתרגם "הסר את הפינים מהמעצורים האחוריים", אבל בשפת היומיום, "מעצורים" בתחום האוטומוטיבי זה בלמים (לא שאני משתמש בביטוי הזה)... מה אתה אומר?

udilir

New member
ו- "עצרים" יותר מובן ? יש המון עצמים בעולמנו ולא מספיק מילים

שונות כדי לתאר את כולם, אז לפעמים אין ברירה אלא להשתמש באותה מילה במספר מובנים.
מבחינה זו stop אפילו יותר בעייתית מ- "מעצור" ובכל זאת אין, כנראה, אפילו לאנגלית המפוארת בעושרה פתרון טוב יותר.

פתרון אפשרי במקרה כזה הוא במופע הראשון לכתוב בסוגריים את המונח האנגלי אחרי העברי.

Eldad S

New member
כדאי לא לשכוח

להוסיף את האייקון
(IשמאלI) בתחילת הכותרת של כל שאלה חדשה בפתיל, כי אז רואים מיד שכאן מתחילה שאלה חדשה/מתחיל נושא חדש.

dovk

New member
drop check valve...

מבין כמובן את המילים כל אחת לחוד, גם ש- check valve זה שסתום אל-חוזר... אבל השלישיה ביחד, זה כבר עניין אחר.

זה יכול להיות "שסתום בקרת נפילה (או ירידה)", "שסתום בקרת טיפטוף"... איך בכלל ניגשים למשפט כזה?

תודה

udilir

New member
"שסתום נגד נפילה" - ראה רשימת תוצאות חיפוש ...

כאן (אם כי נראה שחלק מהמופעים הם העתקה מאותו מקור).

dovk

New member
telescopic tube pin

עוד מאותו דבר. איך נגשים טכנית לרצף כזה:
"פין צינורי טלסקופי"
או
"פין צינור טלסקופי"?

מישהו מבין למה הכוונה בפועל? זה משהו שנועל משהו במקומו (מכניסים אותו לחור מתאים)

תודה, דב

Eldad S

New member
telescopic tube pin

אני מזכיר שכדאי להוסיף את האייקון
(IשמאלI) בכותרת השאלה החדשה, כדי שאפשר יהיה להבחין בשאלות החדשות שנוספות לפתיל.

למעלה