השקר של פואד.

Moledet972

New member
השקר של פואד.

כל "ההטבות" הגדולות והמדוברות שמקבלים בהתנחלויות הסתכמו בשנה שעברה ב-130 מיליון ש"ח בלבד. וכמה עלו ההטבות במס לנגב? 981! כן. 981 מילון ש"ח עלה "חוק הנגב". אז מי אמר פה שהמתנחלים גונבים מהמדינה???? כמה כבר אפשר לקחת מהם? לעומת ההתנחלויות ביש"ע, המתנחלים במושבות(Colonies) בנגב הכבוש, "גנבו" מאוצר המדינה כמעט מיליארד שקל!

EverMan

New member
אתה משווה את חזון הפרחת הנגב

פיתוח שטחי המדינה ... פיתוח שטח מדינה ענקי וחיוני כל כך ... לעומת הבונוסים למתנחלים ? דר"א - רוב התקציב של המתנחלים הוא ביטחון - והוא לא נכנס לשם. "משום מה" בנגב אין את זה. רוב הבונוסים בנגב זה על חקלאות , ועל עידוד עליה. אבל מי אתה שתבין על מה אני מדבר.

Moledet972

New member
"חוק הנגב" הוא הטבות מס בלבד.

וכידוע - הטבות מס הן לא לתושבים העניים של הנגב. התקציב של המתנחלים הוא על בטחון - כי הבטחון הוא לא ברמה ממש גבוה ביש"ע - מה לעשות... אם בנגב היה מצב בטחוני גרוע היית תומך בפינוי היהודים בו? חוק הנגב הוא לא למטרות פיתוח.

EverMan

New member
חוק הנגב הוא לא למטרות פיתוח ?

זה היה פשוט משפט שיקרי. אם הנגב לא היה חלק מישראל לא הייתי מעודד התיישבות בו מלחתילה ! שלא לדבר עם פינוי יהודים ... אם מי שהיה חי בנגב היה תושב סוג ז´ אז גם הייתי מתרעם. יש עידוד ישיבה יהודית בנגב כי זה יותר מ50% בארץ באזור אקלימי קשה , וצריך לעודד יישוב בארץ למען רוב יהודי. הטבות מס למען יישוב שם - בדיוק כמו בגולן ובגליל. בדיוק כמו שיעודדו יישוב בעיירות פיתוח. אתה מעוות את העובדות. וחבל שכך. כי אי אפשר לנהל ויכוח שצד אחד מעדיף לעוות אמת.

Moledet972

New member
הטבות המס בנגב הן למטרת עידוד

הגירה לנגב ועידוד של תושבים קיימים להשאר בנגב. בדיוק כמו הטבות המס ביש"ע. ושנינו יודעים שביש"ע הרבה יותר קשה לחיות מאשר בנגב.

WxHxNx

New member
תברר קצת

הטבות במס לתושבי הנגב הם בגלל העוני שקיים בנגב המושג עיירות פיתוח מוכר לך ? שרצו לבטל את ההטבות האלו העיירות המקומיות שבתו כי מה לעשות בנגב יש המון תושבים עניים אז על מה אתה חושב שמביאים את ההטבות האלו סתם בחרו אזור בארץ ואמרו "אה לו ניתן הטבות"

Moledet972

New member
איך הטבות במס הכנסה עוזרות לעניים?

הטבות במס הכנסה מטיבות רק עם בעלי הכנסות גבוהות(90% מהמס בארץ משולם ע"י שני העשירונים העליונים). ועוד במיוחד שלא לקחו ישובים לפי רמת הכנסה, אלא את כל הנגב, ועוד הכלילו את עומר למשל.

EverMan

New member
לא כולם עניים , אבל בהחלט יש שם.

אתה יודע מה ההבדל בין עני לבין אדם בעל הכנסה נמוכה נכון ? צריך לעודד אנשים אלו להישאר. ההטבות הן לא רק במס הכנסה , אלא גם במיסים נוספים כגון ארנונה. מה עוד שצריך לעודד אנשים לשטח שהוא 50% מהמדינה - ושייך למדינה ואין שם התעללות בתושבים.

Moledet972

New member
תגובה.

אדם בעל הכנסה נמוכה לא ממש משלם מיסים... הטבות בארנונה לא נכללות ב"חוק הנגב".

EverMan

New member
מה ?!

הטבות בארנונה לא נכללות בחוק הנגב ?! תבדוק שוב את המקורות שלך חביבי. וכן , אדם בעל הכנסה נמוכה אולי לא משלם מס הכנסה (או אולי לא אחד גבוה) אבל הוא בהחלט משלם מיסים. ויש הטבות באלו לתושבי הנגב. איך רואים שאין בך ציונות.

Moledet972

New member
מקור : YNET.

פורסם לפני כמה ימים. http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2227415,00.html

EverMan

New member
זה לא שום שקר.

הוא לא טען מעולם שהם מקבלים פחות. אלא שזה טיפשי השיטה הקיימת שהעוברי חוק האלה מקבלים זכויות ייתר על תושבי הנגב הגליל ועיירות הפיתוח.

Moledet972

New member
תגובה.

הערבים בנגב ובגליל לא בונים באופן לא חוקי? הם כבר בנו מטרופולין בכל צפון-מערב הנגב! ואני זוכר שדרשו "להפסיק להזרים את המיליארדים להתנחלויות".

EverMan

New member
הערבים בנגב ובגליל

בונים באופן חוקי כי הממשלה לא מאשרת להם שום מבנה אחר. גם זה קיפוח מאידך. וכן ! בהחלט צריך להפסיק להזרים מיליארדים להתנחלויות ! מיליארדים שרובם באים מביטחון ! אז תפסיק לדמגג ולעוות עובדות.

Moledet972

New member
אושרו 7 יישובים חדשים לבדואים

בנגב. מה לעשות שמשפחות של עשרות ואף מאות ילדים מתרבות מהר מאוד. לכן צריך לגרום לבדואים לחיות בערי קבע.

EverMan

New member
הבדואים אינם ערביי ישראל.

וגם הישובים האלה שאושרו להם זה היה רק בשביל לקחת מהם את שטחי המראה ולהפכם לשטחי חקלאות ובניין. לערביי ישראל לא נבנה אף יישוב בשנים האחרונות. איפה אתה מצפה שהם יגורו ? באוויר ?

Moledet972

New member
מה זאת אומרת? אתה עוד תמציא לי

עכשיו שהבדואים אינם ערבים... בכל מקרה - לפי החוק ערבי יכול לחיות איפה שהוא רוצה. לכן - כל ישוב שנבה, לפי החוק הוא נבנה גם ליהודים וגם לערבים. בכל מקרה - הערבים הגדילו את היישובים שלהם. אני נוסע בערים הערביות בסביבה - כל הזמן בונים בתים.(למרות שבזמן האחרון התחילו לבנות לגובה).

למעלה