השקר המוסרי

neko

New member
נ.ב: את יודעת על מה דיברתי,

את מכירה את החתימה שלי.

Dark Muse

New member
שמעת על הגרמני שאכל מישהו?

חתך לו את הקטן בהסכמה ואכל אותו בסוף. זה לא כת השטן, אלו אנשים מטורפים. החרידים לא כמוהם אבל מדובר באותה פאנאטיות

Dark Muse

New member
שמעת על הגרמני שאכל מישהו?

חתך לו את הקטן בהסכמה ואכל אותו בסוף. זה לא כת השטן, אלו אנשים מטורפים. החרידים לא כמוהם אבל מדובר באותה פאנאטיות

neko

New member
לפחות בפאנאטיות ממוסדת יותר קל

לשלוט... רק צריך להבהיר למנהיגים שימיהם יהיו קצרים אם לא ירגעו והופס! יש לך פסק הלכה חדיש ו"מתקדם" (כגון היתר שלא לסקול הומוסקסואלים).

L7

New member
עוד סיבה להמצאת הדת. שימושיות חברתי

חברתית. השאלה איננה האם הדת מועילה. השאלה היא האם זו האמת. מדובר בשקר המועיל פה ושם.

לבלב

New member
אני לא בא לדבר על צד של חרדים

אי אפשר להשוות חרדים לכת השטן, לא ראינו ששוחטים חתול באכזריות כזו ושותים את הדם, ואונסים באותה הזדמנות בנות, כאשר חלק חשוב מהטקס הוא שליחה למטרת רצח, כולל רצח קציני צה"ל והטפה מפורשת לא להתגייס. בתור אדם נייטרלי למרבה הצער יש כאן טעות מפורשת אצל החרדים והדתיים אין תופעה כזו של סמים ואונס, דווקא אני רואה שאצל חיילי ההסדר אחוז הנשירה הוא הכי נמוך ואחוז ההתנדבות הוא הכי גבוה. לגבי אמיתות דת - זה ענין של אמונה ובדת עצמה יש בחירה חופשית, לא מכריחים אף אחד להאמין רק אל תשכחו שיש דת ויש דתיים, כולם בני אדם, ואף אחד לא נולד מושלם.

לבלב

New member
לגבי נטל כלכלי -

המפלגות החרדיות בכנסת לא מייצגות את הציבור החרדי, במפורש לא. הן מייצגות את עצמן, הם עסקנים פוליטיים. רוב הציבור החרדי בכלל לא משתמש בכספי מדינה ואין לו אפילו תעודות זהות. הסיפור הזה כבר ירד מהפרק כי המפלגות האלו אינן בקואליציה והקצבאות קוצצו. (היינו שמחים לראות איפוא כספי הענק במיליארדים במקומות נוספים כמו כספי הפנסיה, מבטחים, פרשיות העמותות של ראשי ממשלה, תיק אפרסק, התיק של דדי צוקר שנסגר "מחוסר ענין לציבור" תיק אפרסק שנגנז כמובן, שרים בלי תיק שנמצאים בממשלה, מישנים לנגיד בנק ישראל כולל הפירסומים על המשכורות שם, עזבונות יחידים במיליארדי ש"ח אצל האפוטרופוס הכללי, הרפורמה במס שזה ממש לעג לרש לעובדים במדינה, לעומת מיסוי כלל כספי הציבור - ועוד דוגמאות רבות, נבדוק את עצמנו בנוסף למה שלא?).

neko

New member
"הקצבאות קוצצו" -

כן, מ1.2 מיליארד ש"ח לשנה ל1.17 מיליארד ש"ח בשנה. פשוט אסון (רק תקציב הישיבות, תקצוב דת לא השתנה). מסכים איתך שהבעיה אינה בציבור החרדי אלא בעסקנים אשר בכנסת, המנצלים את המאמינים בציבור ומבטיחים להם גמול בעולם הבא. עוד סיבה למגר את הבורות הדתית מהארץ הזו...

L7

New member
אין תופעה של דיווח על אונס.

תרנגולות ופרות דווקא נשחטות באכזריות. אצל בחורי הישיבה אחוז הנשירה כמעט 100%

לבלב

New member
מי זה "אתם"?

אני לא מייצג שום קטגוריה או אוכלוסיה, יש חוק במדינה "צער בעלי חיים" ועדיין לא עצרו שוחטים, גם תנובה מוכרת עופות ובשר, וגם דגים, יש ויכוח בציבור על שחיטה, וגם גידולי עוף ובקר ובאמת הצער שגורמים להם, דרך אגב היום חרדים כן מתגייסים לצבא כך שלא נכון לומר 100% משתמטים. ואם כדבריכם הקצבאות לא קוצצו בלי יש חרדי אחד בקואליציה אז זאת ממשלה של פריירים במיוחד כשמפלגת שינוי מובילה שם!

Dark Muse

New member
תנובה?

מה הם לוקחים כבש, שמים את הראש שלו ככה על אבן וחותכים לו את הראש? או שהם מנסים לעשות את זה עם קצת פחות סבל (ומדובר פה על שחיטה) רוב הציבור החרידי משתמט, יש אנשים בציבור החרדי שהם זהב שהם עובדים ועושים צבא כמו כל חילוני אחר והיחס שהם מקבלים מהחרידים עצמם פשוט מחריד. מפלגת שינוי לא מובילה בממשלה, זאת מפלגת הליכוד שמובילה... ועדיף את שינוי ולא את ש"ס שחוץ משחיטות לא הביאו כלום.

לבלב

New member
מסכים איתך! אבל -

למה חביבנו אביב גפן הטיף לא ללכת לצה"ל? או תופעות הסרבנים ששומעים בסיירת מטכ"ל או טייסים? אני עושה היום מילואים, ואני רואה מה הולך, זה מאד מצער ולעניות דעתי זה מתחיל מחינוך בתיכון, ש"ס גם שחיטות לא הביאה, היא לא נציגת היהדות ולא דוגמא גם ליהדות, לא לשכוח שמי שנתן להם את מחלבות הכסף זה הממשלה עצמה ומי שעמד בראשה בכל התקופות. אני אישית עובד במגזר הציבורי, עובדים איתי לא מעט חרדים, יוצא לי לדבר איתם, גם בנושאים שאנחנו מעלים, דווקא בנושא עבודה לא מתייחסים אליהם גרוע, אתה צודק שבנושא הגיוס כן. יש לנו בעיה במדינה, צריכים ליצור הידברות יותר מסודרת איתם.

Dark Muse

New member
את האמת?

אני לא סובל את אביב גפן (מאוד לא סובל) ואני לא סובל את הסרבנים בדיוק כמו החרידים

neko

New member
האמנם?

לא שוחטים חתול באכזריות, אלא שוחטים פרות, תרנגולות ועוד כמה חיות באכזריות, לעיתים גם מתוך מניעים טקסיים ובאופן מכוון לכך שהחיה תמות בייסורים ארוכים (כי אחרת זה לא "כשר" מספיק לטעמם). כמו כן, לא התייחסת לכך שהחרדים גם חותכים איברים של אנשים ללא הרדמה (
שוב), דבר שאנשי כת השטן לא יעשו לעולם. לא יוע מאיפה המצאת רצח והטפה לא להתגייס - גם כאן מדובר בד"כ באנשי דת הקוראים להרוג את כל מי שמעז להציע לקצץ בתקציב הישיבות או לשלוח את בחורי הישיבות לצבא...

Piren

New member
heh

Yeah.. no cats... other animals instead.. Kosher slaughter is concidered among the worst types of killing an animal in the world .. and we have a law forcing people to do it here Drink the blood? isnt a part of the "original" circumsizion is for the rabbi to bite and drink the blood? (today most used suction cups.. ) Rape girls? exactly where does it say to rape girls for that cult? You should check the newspapers more often.. youll see that not a small part of rapists are orthodox (the weirdest thing.. they always rape boys... funny concidering homosexuallity is coincidered a sin for them. ) Preach not to inlist? again it makes me laugh.. i thought thats exactly what orthodox do!! You dont seem neutral to me at all.. you ignore the truth No drugs or rapes for the orthodox? you make me laugh People here also ignored sveral major facts ... you claim that the amount of crime in the orthodox community is much smaller than in the rest of the population... i agree.. but what about the ratio? what's the ratio between the amount of crime to the size of the community? if you think about it.. suddenly it doesnt look that good for that community The second important thing is that the religious folks here always blame "chilonim" for crimes... "chilonim" even while not doing most of the religion's mendate... ARE RELIGIOUS! they believe in god! If you want to tell me that Atheists have no morals.. then give me statistics about ATHEISTS that commit crimes... not people that BELIEVE IN GOD AND ARE RELIGIOUS.. AND STILL COMMIT CRIMES I personally... cant think of any "famous" atheist criminal... seems like they always end up being religious in some way ... when some of them.. even claim God told them to commit their crimes You assume that because atheists dont have a god.. they dont have morals... thats wrong... if anything.. because atheists dont have a god.. they ONLY have morals to guide them ... With no supernatural being to guide me.. the only thing that guides me in my life are the people around me ... i think of them when i do something.. i dont think of god

dafnaleh

New member
או שאפשר לחנך את הילדים בדרך מסוימת

שכוללת ערכים ומוסר. העובדה שהרבה אנשים לא יודעים איך לחנך את ילדיהם כראוי היא ידועה ומצערת, אך האנשים הקצת-יותר-נעלים (שאינם דתיים) שאני מכירה, ידעו איך לחנך אותם מצויין, והיום הם אנשים בנויים לתלפיות. ההבדל לטובה הוא: בחינוך טוב שאינו דתי, ניתן להסביר לילד מדוע הוא צריך להיות "טוב", בניגוד לחינוך הדתי, בו אומרים לילד: "תעשה ככה, כי ככה אלוהים אמר", או "אלוהים יעניש אותך אם תעשה כך וכך", או "אני אקרא לשוטר". בוודאי שלא אעשה זאת אם אני מאמינה שזה שקר.

לבלב

New member
למה להגזים?

מי קרא לשחוט אנשים? דפנה חביבה, אני אישית למדתי 12 שנ"ל בבתי ספר חילוניים מוחלטים, ובהחלט את צודקת שחינוך צריך לדעת לתת, כל משפחה וגם ההורים - מחנכים את הילדים שלהם איך שהם רוצים, ואם את מאמינה כך ותרצי לחנך את ילדייך כך - אין שום בעיה, כאשר לפני תקופה לא ארוכה עשו סקר בבתי הספר על ידיעת הציונות, התוצאות היו מבישות. אני לא מדבר על חינוך לדת, אלא ערכים למדינה ולחברה, כולנו חיים כאן ורואים מה הולך, לא נשקר את עצמנו.

למעלה