השקר המוסרי

השקר המוסרי

נניח שהיהדות היא שקרית (טפוי, עפרא לפומי). התנ"ך הוא מסמך מזוייף בן יומו, וכל חכמי ישראל הוטעו והטעו אלו את אלו (כנ"ל). אעפ"כ אולי כן כדאי לשמור תורה ומצוות ו"להיות דתיים" לחנך את הילדים לזה (באמת, מבלי לספר להם שזה שקר, ואולי גם לשכנע את עצמנו בדמגוגיות וכד`) וכו`. למה? כי המאמינים יותר מוסריים. נקודה. אין לי את הכלים לבדוק את זה, אבל אני מציע לכל אחד בפורום הזה לגלוש ולמצוא מקורות סטטיסטיים שעוסקים בהשוואות בין אוכלוסיות בישראל (חילונית מול דתית-לאומית/חרדית) במגוון תחומים רלוונטיים: חסד, אלימות (בתי ספר, תנועות נוער, רצח, אונס), פטריוטיות, נימוס (מקומות ציבוריים, מוסדות), ועוד מדדים ככל העולה על רוחכם. בקרו במוסדות מקבילים, קראו את "הכפה הסרוגה" של אפרים קישון. השתדלו להתעלם מכותרות על אישי ציבור שמעלו (אלו יש משני הצדדים <לפחות ע"פ ביהמ"ש>, והדתיים תופסים יותר תודעה ציבורית בגלל היותם דתיים). האם לא עדיף טוב מאשר אמת-רעה?

באהבה1

New member
../images/Emo12.gifאתה משווה את זה לפשע החילוני????

בטח שיש חרדים שהתקלקלו! אבל! אפילו שהשוטר הטיפש ליכלך על החרדים שהם "קן צרעות", לא ראיתי רצח אחד!!! סוחר סמים אחד!!! ולא ראיתי אחוזים!!! כמה אחוזים!!! מהחרדים מסוממים??? בוא ותראה כמה אחוזים!!! מהחילונים!!!

Governor

New member
אינוס ילדים קטנים, וקרובות משפחה

הוא גרוע ממוות עבור הקרבנות...

L7

New member
מחיר האלילות והטפילות החברתית

כבד מנשוא עדיף חברה חילוני עם שולי פשע מסויימים מחברה אלילית חרדית עם שולי פשע נמוכים יותר

neko

New member
השיטה שלך לא חדשה, היא כבר

נוסתה בהצלחה יתרה, ושרדה משך 1000 שנים. התקופה נקראה "ימי הביניים", ובה הנצרות שלטה ביד רמה, וכל הקידמה וההישגים של "עובדי האלילים היווניים" נמחקו, מכיוון שלא עמדו בקנה אחד עם דברי התורה. לא תודה, אני מעדיף את הגלולה האדומה.

שקר גס

מסעי הצלב של הנוצרים, מעידים על חוסר המוסריות שלהם (לפחות בתקופה ההיא). איפה יש לך דבר מזה בחברה הדתית היום? אני מציע לך להציץ בנתונים, אתה יודע כמה מקרי אונס או שוד בוצעו על ידי נוצרים בימי הביניים יחסית לשכניהם באותם ארצות? אני לא. סתם להצביע על הנוצרים זו התחמקות ממה שהצעתי. למה לא עדיף (או שכן עדיף) עולם טוב מעולם אמיתי? אם המטרה היא לחיות ברוגע, הרי שאין טוב מלהיות דתי. הבחינה המוסרית מאפשרת לך את זה. קראתי בפורום זה את קריאות הכאב של אתאיסט אחד המקונן על קשיי האתאיסט המצוי לעומת הנוחיות והפשטות באמונה באלהים. למה אתם עושים את זה לעצמכם??? יותר קל, יותר רוגע נפשי, יותר מוסרי, יותר טוב. מה אכפת לכם מן האמת? מה כל כך חשוב בה?

dinarzi

New member
מה אתה אומר על זה?

שמעון ולוי הרגו את אנשי שכם - רק את הגברים! ומה עשו עם הנשים והטף? תקרא בתורה ותסביר מה מוסרי בזה בדיוק. "מה אכפת לכם מן האמת? מה כל כך חשוב בה?" "האמת היא הדבר היחיד ששווה להאמין בו, לא?" (ילדי המחשבה, אורסון סקוט קארד)

dmagidor

New member
מוחה בשם ימי הביניים

לא שחלילה אני חושבת שאנשים מאמינים יותר מוסריים. כבר דיברנו על זה בהרחבה. ובכל זאת, אני חייבת להציל את כבודם האבוד של ימי הביניים. אמנם נכון שהכנסיה הקתולית שלטה בהם ללא עוררין. נכון גם שהתורה של חכמי יוון נמחקה בחלקה (אם כי נשתמרה ע"י המוסלמים). ואולם דווקא הכנסייה היא שהקימה את האוניברסיטאות הראשונות, ודאגה לכך שתהיינה עצמאיות ולא תלויות בגוף פוליטי כלשהו. הרבה מאוד התפתחויות תרבותיות, מדעיות וכו' אנו חבים לימה"ב, עם ובלי עזרת הכנסיה. אין לי הכוח והמקום למנות אותן, אבל לא חסרות. לעומת זאת, ציד המכשפות הנורא והמחריד פרח דווקא ברנסאנס ה"נאור". כך שבלי שום קשר לעובדה שאנשים יכולים להיות מוסריים או לא מוסריים ללא תלות באמונתם, הרי שאין שום סיבה להשמיץ את ימי הביניים. זו תפיסה אנאכרוניסטית וחד צדדית שכבר מזמן פסה מן העולם האקדמי.

neko

New member
לא דיברתי על מוסר -

הוא טען שעדיף לחיות בשקר דתי מאשר לדעת את האמת (מכיוון שמוסכם על כולם שלהיות מאמין הרבה יותר קל). רק ציינתי מה קורה כאשר חברה מתנהלת על אמונה דתית ומבטלת בכך את הצורך בידע.

dmagidor

New member
גם אני לא דיברתי על מוסר

דיברתי על הקמת האוניברסיטאות, פיתוחים מדעיים ותרבותיים ועוד.

preacher

New member
לא עדיף פשוט לקחת

רק את החינוך הדתי למוסריות (בלי כל הקטע של מעשים מגונים בישיבות, כמובן, או הברחת יהלומים ע"י אברכים מהולנד, או זיוף כמויות אברכים בישיבות ובניית ג'אקוזי מכספי ציבור, או האלימות של המתנחלים הדתיים או זריקת אבנים על מחללי שבת או שריפת חנויות וכו') בלי הדת עצמה?

זה מאד לא יפה...

לקחת קיצוניים מהעולם החרדי ומהעולם הדתי ולהתעלם מבקשותי להתייחס אל הכלל, אל הסטטיסטיקה. מטורפים או פושעים יש בכל חברה, אני יודע את זה. אני מבקש להסתכל על: הכמות היחסית של הפושעים בחברה, ו(בעיקר) על מוסריותם של היתר (שוב: חסד, פטריוטיזם, כבוד הדדי, (ניבולי פה, אם אתם לא רוצים להכניס את זה בקטגוריית ה"פשעים") ועוד. אני לא יכול להביא, כי אין לי גישה חופשית לאינטרנט. מי שיש לו, שיבדוק ויביא. אין טעם בהבאת כותרות עיתונים המדברות על קיצוניות. ולעצם הצעתך: אני משוכנע שהחינוך החילוני משתדל כבר היום לחנך למוסריות. אולם, אם דברי בנוגע לאחוזים נכונים, הרי שמבחן התוצאה מראה על כשלון החינוך הזה, אי יעילותו במציאות הנוכחית ופיגורו (בהרבה, לדעתי) אחרי שיטת החינוך האמונית. ואי אפשר לקחת את "עקרונות החינוך הדתי" ו"לחלן" אותם, כי הצלחת החינוך מותנת בבניית השקפת העולם האמונית אצל האדם המתחנך, ואין קיימות לזה בלא זה. אז, למה לא להיות דתי?

preacher

New member
אם כך, מה שאתה מציע הוא

שהיות שדרך החינוך החילונית לא עובדת, יש לשטוף את מוח הנוער בשקרים בצורה מסיבית במשך שנים, ואז הם יצאו מחונכים? לא תודה... אני מעדיף לבדוק את שיטת החינוך בארצות אחרות, כמו יפן. הם מצליחים להוציא תלמידים חכמים ומנומסים בלי שום צורך בתושב"ע או שולחן ערוך.

לבלב

New member
למה ללכת רחוק?

אינני דתי ואינני חרדי, אבל למרבה הצער כולנו רואים מה קורה היום אצל הנוער והדור הצעיר בארץ. משתוללת קטסטרופה אמיתית, אלימות, סמים, אונס, סכינאות, כת השטן, "ראש קטן" בצבא, איזה דור בדיוק אנחנו מגדלים אצלנו במדינה?

neko

New member
1. כל הדברים הללו קיימים גם אצל

דתיים. 2. סמים וחרדיות למשל הם שני דברים דומים מאד: שניהם גורמים נטל כלכלי כמעט בלתי-הפיך על המדינה באותה מידה, ושניהם ממכרים. ההבדלים היחידים הם ביחס הציבור וביחס החוק. גם כת השטן לא ממש שונה מחרדיות - במה שונה חבורה השוחתת חתול ושותה את דמו מחבורה השוחתת תרנגולת ומנופפת בה באויר (ולא בהכרח בסדר הזה...
)? לפחות כת השטן לא חותכת איברים מבני אדם. שוב, יחס הציבור ויחס החוק. לגבי הראש הקטן בצבא - בעיה קשה של מורל. לא יהיה קשה למצוא איך להאשים את החרדים גם בזה, אבל מכיוון שכאן הם גורם קטן יחסית, אמנע מכך.

dafnaleh

New member
~חלחלה~

"לפחות כת השטן לא חותכת איברים מבני אדם." על מה אתה מדבר? ולא שמעת על סיפור הפשטת עור התינוק שנערכה בחו"ל ע"י כת השפן? שטן, שטן.

neko

New member
לא, לא שמעתי... ../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

אולי היה עדיף שגם לא הייתי שומע עכשיו.

למעלה