השקר המוסרי

לבלב

New member
אני לא מאמין שזה מציאותי!

גם אם נהיה אתיאיסטים, ונתכחש להיותנו יהודים, איפוא שנלך בעולם כך זה נשאר בנו, הייתי בניו-יורק, כמה פעמים, אני לובש כמו כולם, נראה כמו כולם, אבל כל הזמן מדביקים לי את התווית הזאת. אני אומר לך, אני לא דתי או חרדי אבל כן מאמין ואני לא מתבייש להיות יהודי. אני עובד כמו כולם, תורם את חלקי למדינה כמו כולם, זה בהחלט יפה לשמור על המסורת, על סמלים, חגים, כולנו בני אדם בעולם, מה זה משנה מאיזה דת אנחנו.

לבלב

New member
אין שום בעיה!

גם בשירשור למטה יותר, וגם כאן, אמונה זה דבר שבהחלט ניתן לויכוח, ישנם מושגים שהשכל האנושי לא יכול להבין ולתפוס כמו שאני לא יכול להבין מה זה אטום פרוטון וניוטרון וכמו שאני לא אוכל להבין מה פירוש המושג "אין סוף" אם אנחנו יוצאים מתחומי כדור הארץ ומתקדמים לעבר האטמוספירה אז לאיפוא נגיע? זאת זכותך המלאה להאמין במה שאתה רוצה. אני יודע שהולכים לכתות בהודו ובמזרח הרחוק, לאשראמים, לגורו, ואיפוא לא.

L7

New member
זכותך להאמין במה שאתה רוצה

בביתך בביתך בביתך

dafnaleh

New member
ראה,

אם אנו יוצאים מנקודת הנחה שהדת היא שקרית, עדיף לעבוד קשה ולחנך אותם בדרך שנראת לנו הנכונה. כמו שכבר כתבתי בפורום הזה לא מזמן- אכן עדיף, לנו- כחברה, שאנשים שלא יודעים לחנך את ילדיהם כמו שצריך (כמו שאני מתכוונת לחנך את ילדי), אכן יאמצו לעצמם את המוסריות של הדת- כלומר יהיו לדתיים. דעתי עוד לא גובשה לגמרי בעניין- האם אכן עדיף שאנשים אלו יחזרו בשאלה- יש הרבה חסרונות בזה: חיים בשקר, חוסר פתיחות לשאלות מסויימות שיכולות לעזור לקידמה וכהנה וכהנה. הפספוס הוא של אותם אנשים, מבחינתי, הם אלו החיים בשקר (שוב, בהנחה שאלוהים איננו קיים). אך במקרה זה, החברה רק יוצאת נשכרת, משום שהאנשים חיים לפי דרכי מוסר ועושים מעשים טובים, במקום לפשוע (במידה ולא חונכו כראוי). אפילו ארחיק לכת ואומר שזוהי הסיבה העיקרית שבעקבותיה המציאו את הדת- רצון להסדיר את העולם, לגרום לאנשים לעשות טוב. אגב- "מי קרא לשחוט אנשים?"- כתבת. לשחוט? הממ?

לבלב

New member
דפנה יקרה

את אומרת דברים מאד מעניינים, תסכימי איתי שאני לא יכול להכתיב לזולת במה להאמין ואיך לחנך את הילדים שלו. כולנו חיים כאן יחד במדינה, ואנחנו צריכים להידבר איתם בצורה מסודרת, לי נראה שהתקשורת הבינאישית כאן לא קלחה, גם בציבור הזה נוכל לראות דברים מועילים לחברה - בתי תמחוי, כוחות עזר בבתי חולים, ארגון זק"א, ארגוני גמחי"ם, ולדיוק הלשון - טעיתי, הכוונה לא לשחוט אנשים אבל מי אמר להרוג אנשים? אני אישית לא מסתכל על הדת, אני מסתכל על מה הולך במדינה, איך החברה הצעירה גודלת, בלילות שבת במסיבות שותים אלכוהול ונוהגים חזרה בצורה מטורפת בנוסף לסכינאות, או מקרה דוגמת אסף שטיירמן, צריך לעשות במדינה שלנו בדק בית חברתי עמוק, מה פתאום קוראים להקים קזינו חוקי? צריכים לחנך אנשים לעבודה בריאה, עבודת כפיים ולא הימורים!

dafnaleh

New member
אבל

אם אתה אדם מאמין, וחושב שיש לקחת מהדת את עניין המוסר, האם אתה יכול לבחור מה לעשות משם ומה לא? כלומר, מובן שבמישור האישי אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אבל למה אדם מאמין יעשה רק חלק ממה ש"אלוהים ציווה"? הרי הוא משוכנע שייענש על חוסר עשיית חלק ממה שהדת מכתיבה. אז איך הוא יכול להיות רק חצי דתי? או חילוני מאמין, או איך שלא תקרא לזה. האם אדם יכול לקבל על עצמו את המוסר של הדת ולא לנהוג לפיה, על כל כתוביה ועל פי התורה שבע"פ? האם זה שווה ערך מבחינתו האישית? בעניין אסף שטיירמן- מדובר היה ברוצח פסיכופט, אין כאן קשר לדת או חוסר דת.

L7

New member
לבלב, הנזק שגורמים בחורי הישיבה

לא ברור לך? במקום להועיל סקטור שלם של עובדי אלילים מוזרים מתפרנסים מאלילותם ומקבלים מענקים.

../images/Emo70.gif רוצחים דתיים שפלים: יגאל עמיר,

ברוך גולדשטיין. מתנחבלים נתעבים - רוצחים ושודדי וכורתי זיתים - ברבם דתיים. איזו """דוגמה"""!
או מנהגים זוועתיים כשחיטת עופות - לכפרה על עוונות האדם
ומי קשקש שהתנ"ך נכתב לפני יום, ושאין בו ערך אדיר - עבור האתאיסטים וכל שוחרי התרבות?! סטטיסטיקות מצחיקונות! ר' את תלמידי הישיבות המדפדפים בספרי אמנות בחנויות רוסיות

למעלה