כמה הערות
דבר ראשון אני בהחלט חושב (כפי שכתבו כאן מעלי) ש"נוחות" זה שיקול לכל דבר וענין, והרבה פעמים הוא חובק בתוכו גם חסכון בזמן ואנרגיות שהאלטרנטיבה היתה בזבוז זמן-עבודה וכסף, כלומר בסוף היום זה שיקול פיננסי לחלוטין. דבר שני פקדון מובנה (סטרקצ'ר) הוא לא ענין של נוחות, רוב רובו של הציבור אינו ערוך לבנות בעצמו מכשיר כזה ואם כן- אין לו שום סיכוי להתקרב לתשואה שהבנק מבטיח. קיימים באופן כללי שני סוגים של סטרקצ'רים. הראשון מבטיח את הקרן בכל מקרה ומעניק תשואה של X אחוז מעלית הנכס. כדי שהאדם "הפשוט" ירכיב לעצמו סטרקצ'ר כזה- הוא צריך הבנה בסיסית באופציות (לדוגמה, אוי ואבוי אם הוא יקנה אחת כזו כשסטיות התקן גבוהות או כשהמחיר מנופח), חיבור און-ליין ויכולת לעקוב אחר מחירי האופציות כדי למצוא את הרגע הנכון להיכנס (רוב הזמן הן סובלות מחוסר סחירות ונזילות), והוא גם מוגבל בתקופה כי לא לכל תאריך יעד יש אופציות. לעומת זאת, לגוף המנפיק או לבנק, יש כלים הרבה יותר מידיים ומקצועיים לקבל ציטוט טוב באופציות, לקבל ריבית טובה יותר על האג"ח לתקופה הזו, ובכלל "לתפור" מראש את העסקה לפי הנתונים בשטח ולא ההיפך. הסוג השני של הסטרקצ'רים הוא בכלל מסובך, הם כוללים מערכת של מספר תרחישים שבהתאם אליהם מתקבל הרווח, לדוגמה לפי ממוצע של רבעון או לפי תחתית מסויימת של הנכס או חלוקת קופונים ועוד ועוד. הרכבה של פקדון כזה דורשת מיומנות מאד גבוהה באופציות ובאג"חים, ולפעמים אף כוללת חשיפה מסויימת להפסד, זה בכלל לא פשוט! (קח אתגר- נסה להסביר איך מרכיבים את הפקדון החדש של בנק דיסקונט על מנית טבע). אגב, אני לא טוען שאנו לא יכולים לבנות פקדונות כאלה בעצמנו, אני רק טוען שצריך ללמוד את הנושא ולהבין בו ולהיות מחובר למערכות המתאימות, ורוב הציבור בארץ אינו עונה על הקריטריונים האלה. גם טיפול תקופתי לרכב או תיקון מחשב או בנית ציפורניים (ועוד ועוד דוגמאות) כל אחד יכול לעשות בעצמו אם ילמד את התחום, אנו ניגשים למומחים לא כי זה "ענין של נוחות" אלא כי כל עוד איננו מבינים בתחום זה כלכלי יותר לגשת אליהם...