השקעות בנירות ערך

המשך

20) טעיתי. 23) הוא רוכש ב- 1000 ואז PUT שאומר שהוא יכול למכור באותו שער ולכן גם השער ירד בהרבה מקסימום הוא מוכר בשער ומפסיד רק את עלות האופציה - שזה תשובה א'. לגבי תשובה ד - זה לא נכון במקרה הזה (זה משהו שכון באופן כללי) כי אם הוא מצפה שהשוק יעלה אז הוא יקנה אוציות של עליה בשוק אז הוא ירוויח תשואה הרבה יותר גדולה מאשר לקנות את נכס הבסיס. 30) כשהמדד על 1000 ליאת בטוח לא תקנה (כי היא יכולה לקנות ב- 1100) ולכן היא מפסידה את מחיר האופציה. לעומת זאת תמר התחייבה לקנות בשער של 1100 ואם השער עכשיו נמוך יותר היא אז ירצו שהיא תקנה בשער הזה (כי המוכר מקבל יותר מהשער הנוכחי) ולכן היא אמנם הרוויחה את מחיר האופציה (5500) אבל הפסידה את הפער של 100 בתיק (ואני מניח שזה 100*100 = 10000) ולכן היא הפסידה 4500... בקיצור שניהם הפסידו!!

marinaghost

New member
אבל ב030

שים לב שכתבו שליאת לא קונה אלא היא הכותבת של האופציה.. זאת אומרת שהיא זאת שיכולה להפסיד.... תעשה את זה שוב ותבדוק

marinaghost

New member
רגע רגע..

לא הבנתי למה תמר הפסידה? היא הרוויחה את הפרמיה של 5500.. היא ל יכולה להפסיד.. זה סכום אפס.. אז ננחי שמי שהיה אמור לקנות רק הפסיד את הפרמיה.. ולכן תמר הרוויחה 5500.. לעומד זאת ליאת מוכרת ברווח שכן היא רוצה למכור ושווה לה למכור עכשיו כי המחיר מימוש שלה גבוה מהמחיר שמציע השוק ולכן תמכור ותרוויח 4500.. ביחד זה 10000... אולי תבדוק את עצמך שוב?

שאלה 30

אם אני כותב אופצית call מי שקונה אותה מקבל התחייבות ממני לגבי זה שאני אמכור את הנכס. תמר התחייבה למכור אותו ב1100 אבל בשער של 1000 לא יממשו את האופציה ולכן היא הרוויחה את מחיר האופציה 5500. ליאת קנתה התחיבות של המוכר לרכוש את הנכס ב1100 ועכשיו שווה לא והיא תממש, היא תרוויח 4500... אכן זה ביחד 10000... (זה כמעט כמו לחשוב בקול)

marinaghost

New member
:)

אז סבבה.. מה לגבי השאלה 10 בהתחלה.. של התיקים.. ממש לא ברורה.. וגם יש שאלה באג"חים - 16.. ממש מסובכת.. עשית?

realistic1

New member
מי יכול להסביר את שאלה 4 באג"ח???מישהו?

ושאלה 20 אם מישהו פתר....גם באג"ח... תודה רבה!!

anatlevi

New member
לגבי 23

לדעתי תשובה ד לא נכונה כי זו אסטרטגיה לא בהכרח לשוק שאמור לעלות אלא לשוק שהשער אמור לזוז רק לא ברור לאיפה... ככה מרווחים גם אם עולה וגם אם יורד ומפסידים כאשר המחיר נשאר קרוב לשהיה בהתחלה

realistic1

New member
אם עשית את שאלות 16 ו21 למשל באג"ח אני אשמח

כי יש תשובה...אין דרך..

תשובה ל16

אני לא אספיק לכתוב את הדרך כי אני יוצא אבל זה בדיוק כמו הדוגמא שהוא נתן כשהו לימד על מח"מ, התשובה היא ה.

marinaghost

New member
לגבי 23 - לא יצא לי ככה

לא הבנתי למה השער שקבעת הוא 156? כי יוצא שהמינימום הוא במחירים 153-156 (מצטבר של 1200) ושער הבסיס הוא 154.5.. אז לפי מה שאני הבנתי זה אמור להיות או 154 או 155.. או אולי אפילו 154.5... אבל למה 156??

marinaghost

New member
אם ככה אז יוצא

שהמחיר שנקבע הוא 54.5 והיקף יהיה 1200.. וכל מי שהיה בצד ההיצע/ביקוש עד הסכום המינימיל הנ"ל ימכור/יקנה בעשר הזה שנקבע.. נכון?

זה בדיוק כמו בדוגא 2 במצגת

מסדרים את המחירים מהגבוה לנמוך, בצד אחד רושמים ביקוש וביקוש מצטבר כאשר המצטבר הוא מהמחיר הגבוה ומטה, בצד שני את ההיצע וההיצע המצטבר כאשר המצטבר זה מהמחיר הנמוך כלפי מעלה. מחפשים ב-מצטבר את הערך הנמוך מבין שניהם ורושמים אותו בצד בעמודה נפרדת, הערך הגבוה ביותר הוא זה שיבחר כשער פתיחה. אם יש כמה (כמו בדוגמא הנ"ל) אז הקרוב ביותר לשער הפתיחה. לגבי מוכרים קונים - צריך לראות מי מהם הוא המצטבר הנמוך יותר ואצלו הכל ימכר/ירכש, ולשני זה באופן יחסי לפי אגרסיביות (קודם המחיר הרחוק מהשער שנקבע) ואז אם יש קבוצה שיש בה מיותר אז שם (אם אני לא טועה) מי שנתן פקודה קודם.

למעלה